reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE DIETY - czyli jak marcowym mamuśkom idzie w odchudzaniu

Zatem to już styl życia :-) Ja białko bardzo lubię zatem ta dieta byłaby dla mnie czystą przyjemnością. Na razie przez jakieś 3 miesiące Mż ... później zobaczymy.

reklama
Dziś zaczełam fazę II Dukana - wreszcieeeeeeeeeeeeeeeeeee:-D

śniadanie - kefir 0%
obiad - 2 liscie sałaty lodowej + twaróg z przyprawą tzatziki + 2 korniszony + pół pomidora + pierś pieczona z kurczaka (dostajemy co drugi dzień kurczaka za free więc i co 2 dni pieczonego jem :-)) - z tego wszystkiego zrobiłam sobie 2 "tortille" - tzn liść sałaty posmarowałam twarogiem na to kawałek pomidora, ogórka i piersi...zwinęłam jak naleśnika i zjadłam MNIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

tak sie obżarłam ze juz nic nie zjem :D

mnie tez mobilizujecie:tak:

a na tym dukanie to potem jak? czy tak ze wszystko jecie normalnie i co chcecie i tylko jeden dzien na proteinach?

czarna ja tez z trudem wytrzymuje wazenie raz na tydzien, ale ze jutro sroda to jeszcze jeden dzien i chyba dam rade;-) oby tylko efekty byly!!:tak:;-)

mnie tez mobilizujecie:tak:

a na tym dukanie to potem jak? czy tak ze wszystko jecie normalnie i co chcecie i tylko jeden dzien na proteinach?

czarna ja tez z trudem wytrzymuje wazenie raz na tydzien, ale ze jutro sroda to jeszcze jeden dzien i chyba dam rade;-) oby tylko efekty byly!!:tak:;-)
w fazie III stabilizujacej tez sa pewne wskazania, aczkolwiek 2 razy w tyogdniu mozna zjesc weglowodany w postaci ziemniakow , ryzu, makaronu itp i 2 posilki w ciagu tygodnia sa to tzw KROLEWSKIE UCZTY czyli np obiad skladajacy sie z przystawki , zupy, drugiego dania i napoju i to wszystko jako OBIAD moze byc z zakazanych potraw. Czyli np hamburger i shejk popity zwykla cola. Oczywiscie do tego proteinowy czwartek.

Faza IV to faza utrwalajaca i tu jemy wzglednie normalnie, oczywiscie to jest dziwne sformulowanie, gdyz DUKAN zmienia nawyki zywieniowe, ale np mozemy zjesc ciasto zwykle, chleb najlepiej pelnoziarnisty i inne zakazane na diecie rzeczy itp oczywiscie z glowa.
No i proteinowy czwartek do konca zycia.

Wczesniej pomylilam watki

To dietowo raczej nie jest- taka salatka:biggrin2:
Ja zakupy zrobione, dzisiaj dietowo dobrze. Jutro 2 dzien fazy 1. Chcem zrobic sobie 7 dni 1 fazy. Nastawilam sie psychicznie i mam nadzoieje ze dam rade. Zreszta musze. Ciuchy obcisle juz sie calkiem zrobily. Nie moge patrzec na siebie. Jeszcze nigdy nie bylam taka wielka jak teraz.

Monia,Frotka nie wiem czy już gdzieś był wstawiany ale czy można się usmiechnąć o przepis na tą kinder kanapkę? :) Ja muszę ściągnąć od teściowej stepper, bo na normalne ćwiczenia nie mam weny. Obiecałam też sobie nie jeść po 20 bo ja tak lubię. Zobaczymy. Ogólnie przydałoby się zrzucić jakieś 4 kg (moja wymarzona waga) ale nie jest to proste a na żadne diety ja się nie piszę bo wiem że nie wytrwam, jedynie skorzystam z jedynej możliwej dla mnie tak jak n&h MŻ. Trzymam za Was kciuki ale efekty macie imponujące!:tak:

miki wsygnaturce wyglądasz bardzo dobrze ... więc aż tak źle na pewno nie jest :-) Oczywiście wiem, że my kobiety zawsze jakiś kompleksik sobie znajdziemy wiec rozumiem Cie w 100% ;-) Powodzenia w diecie.

Monia Ty idziesz jak buuuurza :-D

Frocia witamy na dietetycznym pokładzie :tak: Koniec z ciasteczkami ... pocierpisz troszkę z nami :-D

Mcgosia Ty taaak szczuplutka i jeszcze się odchudzasz ... do rozmiaru 34 chcesz dobić ?

Wszystkim Dziewczynom powodzenia !

Jezzuuuu ... głodna jestem :baffled: chyba skuszę się na jabłko ... wiem wiem na noc nie powinnam :dry:

reklama
Witajcie , u mnie z dietką bardzo dobrze ale waga stoi w miejscu !! juz nie wiem o co kaman ! ?:( cwicze codziennie te 8 minutowki i waga nic nie ruszyla błeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bede płakac hehe.
Dzisiaj ide na basen a jutro na silownie :) byismy wczoraj na zakupach z mezem wieczorem to kupilam soie strój i czepki, K nawet powiedzial ze dorze wygladam w tym stroju hehe. Nie wiem co z tą wagą, moze wymienie baterie hmnnnnn.....

Do góry