reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE DIETY - czyli jak marcowym mamuśkom idzie w odchudzaniu

wiecie co ja sie dzis zwazylam i na wadze 69,9, nie wiem chyba powinnam zmienic suwaczek, bo ja sie ciesze ze jest mniej, a na suwaczku caly czas waga sprzed swiat;-)

wlasnie mialam pytac co ile sie wazycie,bo ja to najchetniej codziennie ale wiem ze to niemadre, bo czasem sie glupio uciesze a czasem jest dooool, chyba zwaze sie dopiero za tydzien:tak:

dzis zjadlam jajecznice na szynce plus 2 kromki pieczywa light z serkiem i pomidorkiem plus kawa

na obiad zrobie karczek ulubiony mojegO M, buraczki, salatka,

a wieczorem to nie wiem czy bede trzymac diete bo chyba M zaprosi mnie na kolacje z okazji urodzin yuupi:-)

poza tym mialam pisac moj M rzucil palenie, nie pali od 1 stycznia, no 2 i teraz boje sie co by zbytnio nie utyl, musimy uwazac oboje, a on i tak wazy ponad 90kg;-)

reklama
ja poki co kawa.
malo mi w lodowce zostalo, a kasy tez nie ma. Wiec trzeba zapijac glod.

dzisiaj dzien proteinowy...

co do wazenia, ja nie mam wagi, dopiero planuje kupic, ale to jak maz pensje dostanie.

Monia ale zjadliwe te protalowe bułeczki?Zawsze to substytut pieczywa:)
Wszystko fajnie tylko to droga dieta.
Marciaa łososia wedzonego umm też uwielbiam.Mam przepis na pyszną rolade z szpinaku z łososiem i chrzanowymi serkami almette ale to nie na codzień.
Dzisi narazie jestem na herbacie w wielkim kubku:)

Monia ale zjadliwe te protalowe bułeczki?Zawsze to substytut pieczywa:)
Wszystko fajnie tylko to droga dieta.
Marciaa łososia wedzonego umm też uwielbiam.Mam przepis na pyszną rolade z szpinaku z łososiem i chrzanowymi serkami almette ale to nie na codzień.
Dzisi narazie jestem na herbacie w wielkim kubku:)

no wiadomo, ze nie smakuja jak chleb, ale zawsze to jakas alternatywa.
Ja daje duzo slodzika, rozkrajam na pol i daje albo slodki bialy ser albo serek homo z jakims aromatem. Ostatnio pomaranczowym.

Frotka niby opinie w necie sa takie, ze nie jest dto droga dieta.
Ale ja uwazam inaczej, kurde za samo jajko czasami trzeba zaplacic 50 gr. Jogurt niby za sztuke 1,5 do 2 zł. ale w skali miesiaca to wiadomo , ze wychodzi wiecej.

Tym bardziej jak jeszcze robisz oddzielny obiad dla meza i dziecka.
No.. ale cos za cos.

Kiedys to ja zawsze dojadalam z lodowki serki kanapkowe i paszteciki, a teraz tego nie moge, musze miec swoje produkty.

Jogurty kawowe i miller mix orzechowy z crunchy poprostu uwielbiam:)Aż zgłodniałam odrazu.Gotuję pomidorową z ryżem dzisiaj .Miłoszek poprosił o drugie sniadanie chleb ryzowy z nutella o masakra jak pachniało gdy mu smarowałam.Strasznie mnie słodkie nęci.T kupi mi chrom ale trzeba troche brac zeby zadziałało.:(Dobrze ,ze mamy ten wątek bo odrazu zagladam i głupio by mi było gdybym sie skusiła.

Jogurty kawowe i miller mix orzechowy z crunchy poprostu uwielbiam:)Aż zgłodniałam odrazu.Gotuję pomidorową z ryżem dzisiaj .Miłoszek poprosił o drugie sniadanie chleb ryzowy z nutella o masakra jak pachniało gdy mu smarowałam.Strasznie mnie słodkie nęci.T kupi mi chrom ale trzeba troche brac zeby zadziałało.:(Dobrze ,ze mamy ten wątek bo odrazu zagladam i głupio by mi było gdybym sie skusiła.

kochana na diecie dukana moge zrobic odpowiednik nutelli, ale jeszcze nie probowalam, bo musze kupic odpowiednie rzeczy typu odtluszczone kakao i mleko w proszku.
ale juz sie nie moge doczekac na nia :-)

w końcu mam mleko, to normalna kawa na śniadanie ;-) ja piję filiżankę czarnej z odrobinką mleka bez cukru :-)
i płatki z jabłkiem i cynamonem :-)

jak ktos lubi łososia wędzonego i krewetki, to spróbujcie: chociaż nie wiem, czy to dietetyczne ;-)
wyłozyć malutkie miseczki plastrem łososia, a do środka dajcie podziabane krewety (u nas przez praskę do czosnku;-) ) z serkiem typu filadelfia z ziołami. zawinąc trzeba w tego łososia i do lodówy na noc.
tak, tak, łosoś jest tłusty, ale za to to zdrowy tłuszcz :-)

reklama
na dukanie mozna dlatego jak mialam dosc serkow jadlam albo makrele albo lososia...
ionka dobre moze byc to co pisalam mniami
frotka miller mix rewelacja u nas hitem jogurty biszkoptowe ale mi juz bokiem wychodza...
dobresa jogurty z probiotykami tylko nie pamietam nazwy w takich duzych kubkach i jest naturalny z aloesem pyszny!

Do góry