reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

Pierwsze tygodnie ciąży

dziewczyny wklejam nieglupi artykul odnosnie poczatkow ciazy.Bo tak piszecie o tych mdlosciach, a mi ani nic nie smierdzi, a mdlosci wlasciwie zadne.Fakt,ze moja ciaza jest bardzo "mloda", ale w poprzednich to juz o tym czasie chyba sie pojawily.Nie mowie,zebym tesknila za nimi,ale probuje sie dowiedziec czy mdlosci moga kogos ominac.Tym bardziej jak w 2 pierwszzych bardzo cierpialo sie z powodu mdlosci a teraz nic, tylko brzuszek sie powieksza i spac sie bardziej chce,ale to tez z tym spaniem moze byc sprawa mojego malego nocnego trola, ktory nie raz mnie obudzi i potem niewyspana jestem.

Mam do Was pytanko,od kiedy tak naprawde pojawily Wam sie mdlosci?pamietacie? sorry, wiem,ze pisanie o tym nie jest przyjemne:cool2:

reklama
Justynaj dla mnie mdłości to był pierwszy sygnał do zrobienia testu ciazowego, ale nasilily się ok 6 tyg a teraz to już na całego

Justynaj mnie pierwsze mdłosci złapały na 2 dni przed zrobienie bety...potem trzymaly jakis tydzien...potem przestało..i tak bardzo nasiliły sie od 3-4 dni....poki co nie wymiotuję....wiec i tak sie ciesze...:tak::tak:

Ja w pierwszej ciazy nie mialam kompletnie nic... Ani jednego dnia! W ogole w poprzedniej ciazy to jednym objawem byl brak okresu i pozniej powiekszajacy sie brzucholek :) Wszyscy mowili ze szczesciara ze mnie :)
Teraz jestem na poczatku 9tyg i zemdlilo mnie moze ze 2 razy ale to sytuacja taka kilkusekundowa byla tylko.
Tak ze mysle justynaj ze to bardzo indywidualna sprawa i wcale nie warunek konieczny swiadczacy o zdrowo rozwijajacej sie ciazy :)

Dzieki dziewczyny, z tego co widze to jestescie juz powyzej 6 tygodnia, wiec przypuszczam tez mnie wezmie dopiero wtedy o ile wogole.Mam kolezanke,ktora byla w ostatniej ciazy rowno ze mna i ja chodzilam po scianach przez mdlosci i wymioty a ona wogole nie wiedziala o czym ja mowie, nic.A synus jak malowany sie urodzil.Wiec istnieja na swiecie szczesciary:-)
A tymczasem korzystam jakby co z dobrego samopoczucia i wlasnie umowilam sie na lunch z kolezanka na miescie :-)

Ja w pierwszej ciazy nie mialam kompletnie nic... Ani jednego dnia! W ogole w poprzedniej ciazy to jednym objawem byl brak okresu i pozniej powiekszajacy sie brzucholek :) Wszyscy mowili ze szczesciara ze mnie :)
Teraz jestem na poczatku 9tyg i zemdlilo mnie moze ze 2 razy ale to sytuacja taka kilkusekundowa byla tylko.
Tak ze mysle justynaj ze to bardzo indywidualna sprawa i wcale nie warunek konieczny swiadczacy o zdrowo rozwijajacej sie ciazy :)

Ja również nie mam żadnych mdłości.
Miałam chwile gdy mnie to martwiło, bo ponoć w grupie kobiet nie przechodzących mdłości jest więcej poronień, ale nie jest to znacząco większy procent, więc może nie ma się co aż tak tym przejmować...?

Tym niemniej warto powiedzieć o tym lekarzowi i mieć zrobione wszystkie podstawowe badania w ciąży by wykluczyć zbyt niski przyrost hormonów ciążowych...

Justynaj ja nie mialam przy pierwszej ciazy w ogole mdlosci a ciza donoszona bez problemu zadnego przyjmowania luteiny i innych rzeczy cala ciaze , teraz tez takowych brak

Ostatnia edycja:
każda ciaża jest inna, w jednej może mdlić, w drugiej w ogóle :) Mnie pierwsze mdłości dopadły dzisiaj, cały czas walczę z żołądkiem chociaż już przywitanie z Wielkim Bialym Uchem miałam. Ale to nie znaczy że jutro nadal będą :)

teoretycznie mówi się że mdłości świadczą o wysokim poziomie hormonów "ciążowych".. ale ze słów mojej gin to typowo indywidualna sprawa, więc nie ma co się przejmować :) Objawy czasem są, czasem nie ma. A dzidzia pewnie rośnie cudnie i zdrow :)

Ja też nie mam typowych mdłości... ale ciągle mi niedobrze, cokolwiek zjem to mam takie uczucie ciężkości na żołądku i stale mi się, za przeproszeniem, odbija :( przez to nie mam ochoty na żadne jedzenie, jem, gdy muszę... piję miętę, jem migdały, nawet przeprosiłam się z ogólnie nielubianą cola i troszkę jej wypiłam, ale nic nie działa :(((( macie jakieś pomysły jak to przegonić?

reklama
malinka, ja nie mam niestety żadnych pomysłów, nic mi nie pomaga i mam już dość :no:

dziś wymiotowałam... niczym... miałam pusty żołądek ale i tak wymiotowałam ehh. już widzę, że ta ciąża będzie cięższa :(

Do góry