reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

reklama
dziewczyny...a mam pytanie...bo strasznie mnie dzzisiaj glowa boli...leki p/bolwe zakazane??:-(

Zakazane podobno wszystkie prócz apapu.

Ja sama jestem migrenowcem (zazwyczaj na silnych lekach) i nie odważam się nic innego brać.

Wiecie co ja dziś odnotowalam duży przyrost energii i dobrej formy prawie mnie nie mdlilo, tylko ten obrzydliwy smak w ustach. Aż się wystraszylam ze coś jest nie w porządku... Bo to raczej nie powinien być koniec ciazowych objawów, dopiero 9 tydzień. Martwię się trochę.

ja odpukać pfu pfu pfu nie mam mdłości prawie wcale...(przy bliźniakach było mi cały czas nie dobrze),miałam odrzut od miesa sam zapach mnie ciągał na wymioty,a teraz nie,jem wszystko,aż sie boje bo co chwile jestem głodna...:baffled:

Mam jeszcze jeden objaw (wcześniej się krępowałam...)... Mam bardziej.. hmmm realistyczne i inspirujące sny erotyczne i budzę się z mega chcicą...:zawstydzona/y:

Zawsze miałam "miłe sny" ale teraz przechodzą wszelkie granice... ekhm

To może ja:)
jestem okropnie zmęczona bezprzerwy, jak prześpię w nocy 8 godzin(tyle mi wcześniej starczalo) to w ciągu dnia zasypiam na siedząco przy każdej możliwe okazji.
Co mnie niezmiernie denerwuje to fakt, że kręci mi się w głowie i od tego mi niedobrze jak tylko się pochylę - okropne to jest. Tak po prostu to sie czuję lekko przytruta, a jak się schylam to jest strasznie:( I jak leżę też nie mogę ruszać głową - jak po karuzeli. POnadto od 2 tygodni pobolewa mnie brzuch jak na okres i mam cerę jak nastolatka...
No i wszystko mi pachnieeeee! Pierwszą osobą która mi chciała gratulowac była pani w warzywniaku kiedy za wonią poszłam szukać nektarynek(a ja nie robiłam sobie nadziei że się udało nawet).

Martwię się tymi zawrotami głowy, ale podobno to się zdarza, bo hormony muszą się na nowo poukładać. Do lekarza idę dopiero w czwartek przyszły to się dowiem.

Lanka, myślę, że wiele z nas tego doświadcza. Ja osobiście mam zawroty głowy ciągle. Troszkę się już do nich przyzwyczaiłam, chociaż wciąż drażnią, ale nie omieszkam powiedzieć mojej gin jak będę miała wizytę za 2 tygodnie.
Gdzieś czytałam, że tak się może dziać i że to w miarę naturalne :)
Jako że mam jeszcze dodatkowo padaczkę to już konsultowałam moje zawroty głowy z neurologiem i z tej strony wiem, że nie ma co się martwić. Jeszcze tylko opinia gina ;)

reklama
Hej dziewczynki, ja dzis cale przedpoludnie leze, po prostu bylam bez sil,probowalam zasnac ale 2 godziny przewracalam sie z boku na bok. Nie mialam checi na kawe,ktora by mnie troche postawila na nogi. Dzis musze byc w formie bo mam zebranie w szkole o 15.30 i spotkanie w 4 oczy:tak:dobrze,ze corcia sie dobrze uczy,to sie wstydzic nie musze:-)

Sali to calkiem normalne z ta checia na sex, wlasnie tez chcialam napisac bo u mnie jest to samo,ale jakos zapomnialam w koncu;-) Czyli istnieja jakies "mile" objawy ciazy.A to sprawka estrogenu,ktory moocno idzie w gore teraz:-D Tylko zeby jeszcze ta druga strona byla w formie, bo akurat czasem jest tak, ze jak facet chce,to nas boli glowa, a jak my bysmy chcialy caly czas to oni"maja stres w pracy":-D:-D

LAnka tez jak pisalam jestem zmeczona, mdlosci mnie narazie omijaja,ale za to piersi kluja nawet bez dotykania,wiec nieee zapomne,ze jestem w ciazy.Ale za to codziennie dziekuje Bogu, ze nie jest tak jak w poprzednich ciazach,ze wszystko mi smierdzialo i slanialam sie po scianach od mdlosci do 14 tc;-)

Do góry