reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

Bandytka, nie martw się na zapas. Moja córcia też ma takie momenty, że właściwie cały dzień nie czuję, jak się rusza, a jeszcze mam łożysko z przodu, więc ogólnie słabiej ją czuję. Zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i czekaj. Spróbuj też coś mówić do synka, pogłaskaj czy poszturchaj brzuch itp. Powinno pomóc :)
Inomama, ja mam zgagę od 4. miesiąca - rennie i migdały to moi najlepsi przyjaciele :)

reklama
Mój maluszek strasznie nie lubi budzika, i nawet jeśli bym chciała dospać 10 min to Adaś tak mnie kopie że nie mogę :-D:-D
Ale są dni że jest bardziej spokojny - wtedy pukam w brzuch i czasem odpukuje :-D

Widze Bandyta, ze nasze dzieciaczki podobne zachowania maja, bo wlasnie mialam Wam pisac ze mala cos leniwa:p ale juz lekko sie wierci wiec czekam az sie rozkreci:))

ja też już parę razy miałam ciszę w brzuszku. Lekarz powiedział,że dziecko rośnie i coraz mniej miejsca ma w brzuchu i niby dlatego może się mniej ruszać. A tak w ogóle to ostatnio zaczęliśmy się tulić :))) wygląda to tak, że Bąbelek kopie - ja przykładam w tym miejscu rękę do brzuszka i zaczynam masować i nagle pojawia się wybrzuszenie :) czyli przytula się do miejsca w którym go masuje :)) cudowne to jest :)))

Macie też tak :sorry: ???

Strasznie zrobiłam sie płaczką, taka humorzasta byle co i juz mnie jakby w serce kto nożem ugodził :( wczoraj tak usiadłam pod wieczor ze chyba to juz któryś dzien trwa ta jazda ma .....
czy normalna ja??? Czy ktoś tak ma ??? :(

NIe jates sama pustiszi :) Ja mam tak do tego stopnia, ze nawet jak mi sie cos przypomni co juz dawno bylo a co mi przykrosc sprawilo to mi swieczki w oczach staja :) Jak wariatka normalnie ;p Ale to chyba hormony, bo co innego :) No przynajmniej mam taka nadzieje :)

Widzę, że nie tylko ja panikuję z powodu braku ruchów:p
Dzisiaj pełna panika z rana...Zuzia się nie rusza...pukam, stukam, ruszam a tam nic :( Mąż juz się przeraził. Na dole brzucha czułam tylko takie pulsowanie, myślałam że to może serduszko bijące bo takie równomierne, no ale chyba bicia serca nie da się poczuć. W końcu mąż napisał mi sms "budź ją" :D No to poruszałam brzuszek, pogłaskałam i mówiłam i na szczęście odpukała ::p:p Ngadałam jej że straszy mamusię i tatusia :p

Mój mały też ma takie dni, że się mniej rusza. Ale ostatnio w nocy nadrobił, nie mogłam zasnąć bo ruszał się tak dość nieprzyjemnie, aż boję się, co będzie później, jak jeszcze urośnie...

a słuchajcie, bo trochę się martwię... kupiliśmy z mężem ciśnieniomierz i teraz regularnie sobie mierzę ciśnienie... i okazało się, że mam dość niskie, co mnie mocno zdziwiło... np. wczoraj z rana miałam tylko 95/55 (kręciło mi się w głowie trochę), dziś 95/45... czy to możliwe, że przez ciążę mi się obniżyło? normalnie miałam nawet za wysokie kiedyś...

reklama
Do góry