reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

Bandytka, nie martw się na zapas. Moja córcia też ma takie momenty, że właściwie cały dzień nie czuję, jak się rusza, a jeszcze mam łożysko z przodu, więc ogólnie słabiej ją czuję. Zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i czekaj. Spróbuj też coś mówić do synka, pogłaskaj czy poszturchaj brzuch itp. Powinno pomóc :)
Inomama, ja mam zgagę od 4. miesiąca - rennie i migdały to moi najlepsi przyjaciele :)

reklama
Mój maluszek strasznie nie lubi budzika, i nawet jeśli bym chciała dospać 10 min to Adaś tak mnie kopie że nie mogę :-D:-D
Ale są dni że jest bardziej spokojny - wtedy pukam w brzuch i czasem odpukuje :-D

Widze Bandyta, ze nasze dzieciaczki podobne zachowania maja, bo wlasnie mialam Wam pisac ze mala cos leniwa:p ale juz lekko sie wierci wiec czekam az sie rozkreci:))

ja też już parę razy miałam ciszę w brzuszku. Lekarz powiedział,że dziecko rośnie i coraz mniej miejsca ma w brzuchu i niby dlatego może się mniej ruszać. A tak w ogóle to ostatnio zaczęliśmy się tulić :))) wygląda to tak, że Bąbelek kopie - ja przykładam w tym miejscu rękę do brzuszka i zaczynam masować i nagle pojawia się wybrzuszenie :) czyli przytula się do miejsca w którym go masuje :)) cudowne to jest :)))

Macie też tak :sorry: ???

Strasznie zrobiłam sie płaczką, taka humorzasta byle co i juz mnie jakby w serce kto nożem ugodził :( wczoraj tak usiadłam pod wieczor ze chyba to juz któryś dzien trwa ta jazda ma .....
czy normalna ja??? Czy ktoś tak ma ??? :(

NIe jates sama pustiszi :) Ja mam tak do tego stopnia, ze nawet jak mi sie cos przypomni co juz dawno bylo a co mi przykrosc sprawilo to mi swieczki w oczach staja :) Jak wariatka normalnie ;p Ale to chyba hormony, bo co innego :) No przynajmniej mam taka nadzieje :)

Widzę, że nie tylko ja panikuję z powodu braku ruchów:p
Dzisiaj pełna panika z rana...Zuzia się nie rusza...pukam, stukam, ruszam a tam nic :( Mąż juz się przeraził. Na dole brzucha czułam tylko takie pulsowanie, myślałam że to może serduszko bijące bo takie równomierne, no ale chyba bicia serca nie da się poczuć. W końcu mąż napisał mi sms "budź ją" :D No to poruszałam brzuszek, pogłaskałam i mówiłam i na szczęście odpukała ::p:p Ngadałam jej że straszy mamusię i tatusia :p

Mój mały też ma takie dni, że się mniej rusza. Ale ostatnio w nocy nadrobił, nie mogłam zasnąć bo ruszał się tak dość nieprzyjemnie, aż boję się, co będzie później, jak jeszcze urośnie...

a słuchajcie, bo trochę się martwię... kupiliśmy z mężem ciśnieniomierz i teraz regularnie sobie mierzę ciśnienie... i okazało się, że mam dość niskie, co mnie mocno zdziwiło... np. wczoraj z rana miałam tylko 95/55 (kręciło mi się w głowie trochę), dziś 95/45... czy to możliwe, że przez ciążę mi się obniżyło? normalnie miałam nawet za wysokie kiedyś...

reklama
Do góry