reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

reklama
Ikasia współczuje mnie w nocy nieraz jak wykręci prawą łydke to az wyje z bólu magnez brałam ale spać nie mogę po nim troche pomagał nie powiem ale 2 tyg prawie bezsenne powiedziałam gin mówi ze tak moze być po magnezie i teraz biorę co dwa dni wiec śpię w kratkę a skurcze rzadziej i mniej bolesne.

kurede niepokoi mnie ze od 3 dni wychodzi ze mnie przezroczysty kisiel dosłownie taki gęsty ciągnący chyba mogła bym nim strzelać po ścianach boje sie czy to nie ten czop śluzowy !!!! Przed chwila miałam tego sporo na bieliźnie !!! Z Julia odszedł mi na 2 tyg przed porodem ale nie pamietam czy wyglądał dokładnie tak jak to był chyba bardziej biały i pasma krwi były na nim Boziu co robić ??? Czy lekarz moze sprawdzic czy czop dalej jest ????przeciez nie zbiore tego do pudeleczka i nie zaniose nie chce z siebie wariatki zrobić :sorry2:Czy wy macie taki kisiel ??

magsus- ja tez mam ten "kisiel";p nie jest go jakos duzo,ale czasami zdazy sie ze az lece ze strachem do lazienki bo tak mokro mam miedzy nogami:) wydaje mi sie to normalne, bynajmniej nie zmartwilam sie tym bardzo do tej pory... chyba to nie jest nic zlego co?

Kasia no ja tez mam nadzieje ze to nic złego najbardziej boje sie ze to czop mi na raty odchodzi z julka przez tydzien mi odchodził ale było tego dużo wiecej niż teraz brzuch mi twardnieje szczególnie wieczorem jak sie połoze ale to nie codziennie zależy czy sie bardzo przerobie!! jak sie przeforsuje to az mnie boli przy tych skurczach a tak to tylko twardy jest !!

Aniia ja myśle ze nie masz sie czym martwić to sa te skurcze przepowiadajace czy jak im tam i zaczynaja sie jakoś chyba koło 25 tyg ( o ile sie nie mylę ) położna mi powiedziała ze to normalne i nie ma co panikować jesli nie sa regularne a czas sie stopniowo nie skraca to raczej nic konkretnego sie nie dzieje macica ćwiczy przed porodem i tak juz będzie do porodu mogą być bolesne !!! No ale tez bez przesady !!! :-)

ja skurcze i twardnienie mam od ok 17-18 tygodnia. lekarka zapisała mi luteinę i kazała dużo odpoczywać. W poprzednich ciążach trafiałam na podtrzymanie do szpitala z tego względu w 21 i 23 tygodniu (dostawałam wtedy zastrzyki na rozój płuc maluchów), więc jak teraz się znowu zaczęło to faktycznie dużo leżę.

reklama
Aniia wiec nie ma sie czym martwić mnie troche boli jak przesadze w dzień np ze sprzątaniem :-)!!!!!oczywiscie można zapytać lekarza i być spokojną :happy:

Ostatnia edycja:
Do góry