reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

no tak to właśnie jest, ze się ze strachu codziennie sto razy umrze. Ja musze mieć w toalecie papier biały, bez nadruków, bez wzorków, bo już nie raz brałam to za krew albo coś i ledwo oddychałam...

U was wsio ok bedzie, nie martw się:)

reklama
a u nas jakoś dziś słabo...chyba po tych 2 godzinach na tylku po glukozie teraz boli mi brzuszek tzn.kłuje:-( wzięłam spasmoline i nic... do tego bardzo silne upłwy...

No i przyszla pora na mnie .... W piatek wieczorem leze juz w lozku z moim R ogladamy tv i mama do mnie corcia a czym tak sie zalalas??? a ze koszula w ciapki to nie widzialam macam plama taka twarda cholera wie (pomyslalam)... Mowie slyszalam ze to ta siara moze byc na co mama corcia juz? Przebralam sie ....

Dzisiaj sie budze a tu tym razem pod prawym cysiem taka plama....
Chyba cos leci ale nie wiedzialam ze siara to taka gesta bo jak zasycha to koszulke łamac mozna taka mocna ta plama...

Myslalam ze ta siara taka lagodniejsza jest

A linia na bruchu ma juz ze 30 cm jest przeogromnie dluga...

A i sie dowiedzialam ze moja mama nie miala pokarmu brata (rok starszy) karmila a mnie juz nie jestem troche w strachu zeby mi Bozia pozwolila choc 4 miesiace pokarmic Mikolajka...

A no i boli mnie kosc ogonowa, biodra jakby mi trzelaly na boki taaaak boli w pachwinach i wogole dupsko cale ze hoho.... I skurcze w nogach ze kuśtykam.... Plamki na paznokciach biale co obfituje w brak wapnia

Schudlam 2 kg ale nadrabiam zaleglosci dwu tygodniowe i sie poprawimy lada moment bo moje ciazowe objawy są juz objawami gdzie juz w kosciele dzwon powinien walic bic na alarm ...

mamuski a powiedzcie jak to jest u was z zaparciami i wzdeciami? ma ktoras? bo ja szczerze mowiac chyba nigdy nie mialam, a od wczoraj boli mnie brzuch nisko przy zmianie pozycji albo przy chodzeniu. jak siedze i leze to jest ok. i nie wiem czy to jakies zaparcie czy cos innego:( im blizej porodu tym bardziej spanikowana jestem jak cos mnie zaboli czy zakluje;/

Kasia łoj ja mam na zmiane ale ostatnio wrecz węgiel mi był potrzebny ... Natomiast czesto odczuwam takie jakby parcie bardzo nisko, musze sie polozyc troche zeby sie rozluźnic i niunio mi sie inaczej uklada i przechodzi pomalu... U mnie tak sobie radze choc na poczatku myslalam ze to wrecz zakwasy bo mega duzo "biegalam ..."

Inomama - no wszystko ... Od rana ciapiemy juz wszystko co najlepsze :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziekuje:) a z tym ulozeniem dziecka to racja- wczoraj malenstwo dalo mi popalic, "skopalo" mi pecherz i jelita porzadnie:p wiec pewnie dlatego taki ucisk mam od wczoraj...

ja tez ostatnio mialam maly problem...Wlasnie z tym ze od czwartku do wczoraj wieczor nie bylam w toalecie ;/ I az mi caly brzuch tak do przodu poszedl ze mialam wrazenie ze mi peknie zaraz... Ale popilam sobie troche soku z suszonych sliwek wczoraj I wieczorem troche poluzowalo...Dzis rano na czczo powtorzylam procedure z sokiem I juz teraz jes znow ok. Tak ze jakby ktoras miala problem to polecam na czczo sok z suszonych sliwek :)

Czy któraś ma anemię? W poprzednich ciążach było ok, a w tej w ciągu miesiąca bardzo spadła mi hemoflobina. Lekarka zapisała mi żelazo. Od tygodnia mam okropne zawroty głowy i pojawiły się mdłości, których nie miałam. Strasznie utrudnia mi to funkcjonowanie. Wcześniej leżałam z uwagi na krwotoki, odklejenie kosmówki, potem doszły skórcze, ale jakoś funkcjonowałam. Teraz to porażka, mam 2 synków i leżenie plackiem cały dzień jest zwyczajnie niemożliwe. Ma ktoś jakąś radę?

reklama
Do góry