reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

Dziewczyny dziś zaszłam do teściowej na kawe, później wyszłam pochodzić po sklepach, zaczynał boleć mnie brzuch. Kuć w dole, pod pępkiem, bardziej z lewej strony. Coraz gorzej, aż ledwo doszłam do domu mamy, bo był najbliżej. Wzięłam nospę forte i espumisan. Odczuwałam to jako mega kolkę, ale ani sie nie zmęczyłam i leżenie nic nie dawało, tak ponad godzinę i chyba po nospie przeszło. Czy któraś z Was miała takie kucie coś podobnego tylko jak kolka??

reklama
Marika: mi się zdarza i w poprzedniej ciąży też miewałam. No spa pomaga, leżenie średnio, ale jak mam noc przed sobą to mija, espumisanu nie próbowałam,ale mam wrażenie, ze to od jelit ta kolka... jest to taki inny ból niż przy napinaniu brzuchu - dosłownie jak kolka po bieganiu - po boku kłuje i ciężko chodzić wyprostowanym wtedy - bynajmniej mnie zwija i przy chodzeniu to dokucza...

Agagsm w poprzedniej ciąży nie miałam nic takiego. DO domu to dosłownie, wracałam pół zgięta. A czy to kolka jelitowa to nie wiem, czułam to bardziej w macicy zaraz koło pępka bardziej po lewej stronie. I to zaczęło boleć od stania, bo spotkałam siostrę i dłużysz czas pogadałyśmy, nawet godzinę lub dłużej. Tak to jeżdżę samochodem.
Nospę forte zakupiłam do torebki. Jakaś maskara :-( A Espumisan wzięłam bo tez pomyślałam, ze to może być jakaś kolka. Miewałam już take kucia w tej ciąży, ale nie aż takie. Mam nadzieję, że nie ma sie czym martwić

Dziewczyny w ktorym do diaska miejscu sie mierzy brzuszek w obwodzie w najszerszym w pepku czy w pasie tak wysoko ??? Bo ja od poczatku mierze w tym najszerszym troszke pod pepkiem ale skoro ja mam 102 a w 8,9 miesiacy dziewczyny maja 108 to chyba nie gitara .... ? No to gdzie ?

Aaaa i mam juz przekroczona wage wyjsciowa +2 :)))))))))

Pustiszi - wez no Ty mnie nie dobijaj ta waga :) Ja chyba przekrocze setke tym razem...:( Niby jem normalnie a juz prawie 10!!!!! ;( Jestem tym troche podlamana :( Ale mam nadzieje ze jakos to potem bedzie :(
A co do pasa...to z tym roznie jest Ci powiem... Ja nawet jak bylam w miare plaska to ogolnie jestem dosc szeroka I np. w normalnych okolicznosciach mam grubo ponad 80. Teraz juz mam 107 a gdzie tam koncowka ;/
No bedzie sie dzialo...:(

Anbas - ale ja wogole apetytu nie mam na chama jem nie mam zadnych zachcianek po prostu jem na chama bo potrafilabym nie jesc po sniadaniu juz nic do wieczora a tak nie bardzo ... Nie mam pojecia czemu a jak pomysle o jedzeniu to mi zoladek do gardla podchodzi teraz nawet jak pisze to sie krzywie :/

A ja startowalam 75 - 3kg po mdlosciach teraz 77 czyli mozna przyjac +5 nie wiem jak sie liczy czy od wyjsciowej czy ogolnie :)

A z mierzeniem zostane chyba przy swojej metodzie bo od poczatku bym musiala isc od mniejeszej rozmiarowki a juz jest trzy cyfry to tak zostawie hihi :)

reklama
Do góry