reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

Ja też jeszcze nic nie czuję, do tego mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie trochę poczekam.... szkoda, bo to moja pierwsza ciążą i z niecierpliwością czekam na jakikolwiek znak, a tu jeszcze to łożysko... chociaż czasami, tak mi coś pyka tam w środku, ale nie nastawiam się że to ruchy :(

reklama
Ja czekam na takie solidne chlupnięcie mnie w brzucha och niech kopie już tak tak na to strasznie czekam póki co też takie jakby "małżowate" muskanie :)

a mnie okropnie ale to okropnie skóra swędzi na brzuchu jak sie zaczne drapać to końca nie ma mało co balsam pomaga chyba musze kupić coś oliwkowego bo balsam za suchy :(

bo sie brzuchy rozciagaja :) moj narazie ma zapas skory wiec jeszcze wgl nei swedzi z luska swedzial pozneij , pewnei dziewczyny o mini brzuszkach maja z tym wczesniej problem :))

Ech, chyba znowu muszę zacząć brać magnez bo od kilku dni budzą mnie skurcze w łydkach:confused2:
I też nie mogę się doczekać takich solidnych kopniaków;)

Jagus to dobry pomysl, dobrze,ze mi przypomnialas:-)
ja mam straszny problem wlasnie z kurczami w lydkach. Tak od 7,8 miesiaca to siedzac wieczorem lub lezac po prostu rzucam nogami, nie do wytrzymania to jest.szczegolnie odczulam w ostatniej ciazy.zaczelismy szukac z moim facetem co to moze byc jaka przyczyna.bo juz nie do zniesienia bylam. I wyczytalismy o dosc malo znenej dolegliwosci, ktora zostala w koncu nazwana i brzmi moze smiesznie: ' zespol niespokojnych nog' jest jeszcze angielski skrot ale nie pamietam. Ta dolegliwosc bierze sie glownie z niedoboru zelaza ale tez i magnezu czasem...
jest to naprawde bardzo upierdliwe i nie do zniensienia. Miedzy innymi dzieki temu chcialam juz bardzo urodzic pod koniec;-)
boje sie powtorki...chyba bede lykala zelazo garsciami...

ja dzisiaj zaobserwowałam wyciekający płyn z brodawek :) na początku spanikowałam ale poszperałam trochę w necie i doczytałam , że to prawdopodobnie siara i jest to najbardziej normalne :) kurcze fajne uczucie, że moje cycuchy jakiś pożytek przyniosą :D

jagus, justynaj.... oj znam to zbyt dobrze. Mi to towarzyszy od samego początku ciąży. I z tego co rozmawiałam z moją neurolog (od padaczki) to bierze się właśnie z niedoboru magnezu. Dlatego ja od początku łykam 4-6 tabletek x48mg magnezu dziennie :/ No ale inaczej moje nogi podrygują jak bym miała pląsawicę. I bardzo bym chciała by to się już skończyo...

Mnie dopadly dodatkowo straszne bóle bioder:/ .... wiecie co dziewczyny mam wrażenie ze wszytskie dolegliwosci ciążowe jakie mozna miec ja wlasnie mam....

a mnie miednica strasznie boli jak trochę postoję, np przy zmywaniu lub prasowaniu... potem położyć się nie mogę, bo w miednicy wszystko się przestawia... w pierwszej ciąży też tak miałam i to najgorzej wspominam z całej ciąży

reklama
Do góry