reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

Ja też jeszcze nic nie czuję, do tego mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie trochę poczekam.... szkoda, bo to moja pierwsza ciążą i z niecierpliwością czekam na jakikolwiek znak, a tu jeszcze to łożysko... chociaż czasami, tak mi coś pyka tam w środku, ale nie nastawiam się że to ruchy :(

reklama
Ja czekam na takie solidne chlupnięcie mnie w brzucha och niech kopie już tak tak na to strasznie czekam póki co też takie jakby "małżowate" muskanie :)

a mnie okropnie ale to okropnie skóra swędzi na brzuchu jak sie zaczne drapać to końca nie ma mało co balsam pomaga chyba musze kupić coś oliwkowego bo balsam za suchy :(

bo sie brzuchy rozciagaja :) moj narazie ma zapas skory wiec jeszcze wgl nei swedzi z luska swedzial pozneij , pewnei dziewczyny o mini brzuszkach maja z tym wczesniej problem :))

Ech, chyba znowu muszę zacząć brać magnez bo od kilku dni budzą mnie skurcze w łydkach:confused2:
I też nie mogę się doczekać takich solidnych kopniaków;)

Jagus to dobry pomysl, dobrze,ze mi przypomnialas:-)
ja mam straszny problem wlasnie z kurczami w lydkach. Tak od 7,8 miesiaca to siedzac wieczorem lub lezac po prostu rzucam nogami, nie do wytrzymania to jest.szczegolnie odczulam w ostatniej ciazy.zaczelismy szukac z moim facetem co to moze byc jaka przyczyna.bo juz nie do zniesienia bylam. I wyczytalismy o dosc malo znenej dolegliwosci, ktora zostala w koncu nazwana i brzmi moze smiesznie: ' zespol niespokojnych nog' jest jeszcze angielski skrot ale nie pamietam. Ta dolegliwosc bierze sie glownie z niedoboru zelaza ale tez i magnezu czasem...
jest to naprawde bardzo upierdliwe i nie do zniensienia. Miedzy innymi dzieki temu chcialam juz bardzo urodzic pod koniec;-)
boje sie powtorki...chyba bede lykala zelazo garsciami...

ja dzisiaj zaobserwowałam wyciekający płyn z brodawek :) na początku spanikowałam ale poszperałam trochę w necie i doczytałam , że to prawdopodobnie siara i jest to najbardziej normalne :) kurcze fajne uczucie, że moje cycuchy jakiś pożytek przyniosą :D

jagus, justynaj.... oj znam to zbyt dobrze. Mi to towarzyszy od samego początku ciąży. I z tego co rozmawiałam z moją neurolog (od padaczki) to bierze się właśnie z niedoboru magnezu. Dlatego ja od początku łykam 4-6 tabletek x48mg magnezu dziennie :/ No ale inaczej moje nogi podrygują jak bym miała pląsawicę. I bardzo bym chciała by to się już skończyo...

Mnie dopadly dodatkowo straszne bóle bioder:/ .... wiecie co dziewczyny mam wrażenie ze wszytskie dolegliwosci ciążowe jakie mozna miec ja wlasnie mam....

a mnie miednica strasznie boli jak trochę postoję, np przy zmywaniu lub prasowaniu... potem położyć się nie mogę, bo w miednicy wszystko się przestawia... w pierwszej ciąży też tak miałam i to najgorzej wspominam z całej ciąży

reklama
Do góry