reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

reklama
tak mowisz ze adrian ma czkawke i jestem w toalecie i mnie maly tak kopnal i mowie ide napisac na forum ze moj maly juz tak kopie ze chej i w tej chwili sie poczulam taka dumna ze moge o brzuszku powiedziec on ! :) ze mam malego fiutka tam! czasami nei wierze az! :)

wiecie co jak ja sie ciesze ze ja w 1 ciazy orodzilam coreczke bo szczerze mowiac nei wiem czy bym miala drugie teraz w tej chwili jak mala by byla chlopcem, tak sonbie dzisiaj z nia leze i patrze jaka ona slodka taka mala dziewczynka z niej rosnie tak sie z mamusia poprzytula i pazurki sobie chciala ze mna ostatnio malowac chciala i szczotke bierze i do lazienki idzie sie czesac nasladuje malpka mnie , naprawde taka kochana swietna jest i teraz tak patrze z perspektywy czasu i bardoz mnie cieszy ze pierwsza cora a teraz syn bo ta cork azawsze bedzie dla mnie nawet jak znajdzie meza i bd miala dzieci to zawsze corka nblizej matki i synek pojdzie w swiat ze sowja kobieta ;) i kure no kocham ta moja slodziakowa tak , rosnei z neij mala sliczna dziewczynka , rozwala mnie jak daje raczke zeby choc jednego pazurka jej pomalowac ;)!

Blue a ja właśnie z tego powodu co napisałaś strasznie ci zazdroszczę...córka jest dla matki,... zawsze bliżej niż syn...

Konrad też mnie naśladuję choć jest chłopcem :-D Ostatnio golił nogi bo widział jak ja to robię...

fifka - wstałam o 6;30 zabieram sie za robienie sniadania i mnie nyje i nyje i nyje. I tak matko kochana mówie KRopek daj mamusi wolne ... aż mnie na karku dreszcz pyk pyk w przełyku scisnęło i nad ubikacje... nie wiem czy to ze wzg. ze za szybko zaczełam sie ruszać po pokoju czy co ... :( fakt faktem mój rękę w pomocy wyciągnął postawił na nogi dał coli otworzył okno i przeszło.

aaaaa jeszcze teraz sobie przypomniałam w sobote jechaliśmy do sklepu i dobrze dobrze i nagle wjeżdżamy na parking i na na wycieraczke miedzy nogi mowie ze zaraz sie poleje ... no kilka razy próbowało ze mnie wyrwać tak jak dziś... ale posiedzieliśmy w samochodzie z 5 minut ... poszłam w sklepie do wc i zimną wodą tak umyłam rece aż po łokcie żeby mi tak sie chłodniej zrobiło skropiłam szyje i już mi nic sie nie działo

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny :)
Widzę, że dalej mówicie o poruszającym się dzidziusiu. Ja mówiłam teraz na wizycie gince, że jeszcze nic nie czuje, że wydawało mi się, że coś czułam ale to ustało. To powiedziała mi, że na pewno nic nic nie czułam bo to zdecydowanie za wcześnie, że dzidziuś w tym tygodniu jest za mały aby poczuć już ruchy. I że ja na pewno poczuję je wcześnie bo mam blisko ściany :)

to zalezy kazdy gin mowi inaczej jak bylam u swojeje to powiedziala ze wielorodki od 14 tygodnia moga czuc inne pozniej a pierworodki wgl pozniej a jak bylam u lekarza na 3d jak mu powiedzialam ze czuje ruchy w 15 tyg to mi powedzial ze nei mozliwe i ze powinni to w ksiazce opisac ;) haha facet nigdy w ciazy nei byl i sie wymadrza haah

reklama
Zgadzam się z Blue... ja poczułam ruchy po 14tygodniu i lekarka powiedziała że BARDZO szybko...i kazała przyjść na następnej wizycie podać późniejszą datę czucia ruchów już mocniejszych :-D

A w 17 tygodniu przecież kupniaki były wyczuwalne przez brzuch - teraz to już nawet wysilić się nie trzeba bo widać jak skóra się rusza...

Kaha ty pierworódka jesteś wiec możesz później czuć..

Do góry