reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

U mnie mdłości też są nadal :( co prawda dużo mniejsze, czasami ze 2 dni mam w ogóle od nich spokój,ale potem wracają. Mama mnie "pocieszyła", że przy pierwszej ciąży miała mdłości praktycznie do końca ;/

a tak w ogóle byłam dzisiaj u gina i okazało się, że mam grzybicę :((( moja "przyjaciółka" nie da mi spokoju nawet w ciąży;/ dostałam Pimafucin i Pimafukort... mam nadzieję, że nie zaszkodzi Maleństwu... a czy któraś z Was miała coś podobnego?????

reklama
Kasiaaa co Ty mowisz?skad Ci sie to wzielo? wiem,ze to moze troche wstydliwe,ale uwazam,ze na naszym forum nic co ludzkie nie jest obce i napisze Ci o moich obawach i "obawach".sama tez nie wiem co to jest i wlasnie mam napisac do lekarki. mianowicie u mnie po porodzie pojawil inny zapach, myslalam,ze po prostu to sie wszystko czysci,ze srodka. potem po pologu znow on sie pojawial a potem znikal.wiec nic z tym nie robilam, nie mialam zadnego pieczenia, zaczerwienienia, nic takiego.
mozesz napisac cos o Twoich objawach?
ja podejrzewam u siebie jakas infekcje, od porodu bylam raz u polskiej ginekolog, potem u mojej tutejszej i nic nie wykryly,ale tez nic im akurat nie mowilam, bo myslalam,ze to normalne, bylo to w krotkim odstepie czasu od porodu.pozdrawiam

Vingo,Kajtek troche dlugo te wymioty fakycznie u Was. jak Wy to znosicie+ja mam nudnosci od czasu do czasu ale krotko i i tak marudze...

Ostatnia edycja:
U mnie zmienił się zapach jak zaszłam. Drażniło mnie to. I jeszcze pojawiło się swędzenie. Ale pomogła mi jedna dobra rzecz. Kupiłam sobie żel do higieny intymnej LaciBios Femina Pregna. No cud miód, malina.
A mam tak wrażliwe swoje kobiece sfery, że nie mogę używać nic. Ani żeli, ani mydła, ani nic... samą wodą zawsze się podmywałam bo inaczej zaczynały się cyrki ze swędzeniem i stanami grzybicznymi.

ja od zawsze mam "tam" problemy typu zapalenie pęcherza i wszystkiego co w jego zasięgu albo jakaś bakteria się czepia albo kamienie w nerkach.. ale grzybicy nie miałami nie mogę pomóc... chyba tylko tyle, że dużo pić, żurawina, żurawina i jeszcze raz żurawina i ciepłe kąpiele w wodzie z rumiankiem bo on łagodzi... ja jak walczyłam z e. coli to żaden antybiotyk tego nie brał a z każdym badaniem było jej coraz więcej ... lekarze już myśleli że nerki mi wysiądą, a po żurawinie zniknęła ... i niech nigdy nie wraca.. także Kasiu trzymam kciuki mocno żeby i Twoja grzybica poszła w ch....

grzybicę niestety można załapać wszędzie, np. korzystając z publicznej toalety. dlatego trzeba na "małysza" się załatwiać :sorry:
Kasia, gin da takie leki które raczej w ciąży można brać, lepiej szybko to zwalczyć, a w przyszłości jakieś globulki z kwasem mlekowym, żeby nie było nawrotu.

Kurczę dziewczyny, współczuję... Oby udało się to wyleczyć i to tak na amen:)
Ja też mam jakąś infekcję, na szczęście utrzymuje się tylko na zewnątrz. Ostatnio jak gin sprawdzał to stwierdził że nie widzi niczego poza drobnym zaczerwienieniem ale jak próbowałam się z mężem poprzytulać to uczucie było takie jakby mnie ktoś papierem ściernym potraktował:( I dzięki temu już mam prawie 2 tygodnie celibatu:-(Walczę z tym ustrojstwem maścią clotrimazolum i tantum rosa ale aż boję się znowu z tym przytulaniem spróbować:no:

jagus, wypróbuj żel do higieny intymnej, np ten co ja. One są dobre, bo mają kwasowe pH (ten mój ma 3,5) i naprawiają wszystko. Zabijają bakterie i sprawiają, że flora bakteryjna pochwy jest odpowiednia i pH odpowiednie dla stanu ciąży :)

reklama
BARDZO WAM DZIĘKUJE za słowa otuchy <3 ja ogólnie mam problem z grzybicą, ale przed ciążą było ok. Nawet będąc 2 tyg temu na USG wszystko było ok, dopiero parę dni temu strasznie zaczęło mnie "tam" najpierw szczypać a potem swędzieć :( :baffled: no i poszłam do gina a jego pierwsze pytanie: "Czy kąpała się pani w jeziorze?". hmmm miałam taki zamiar, aż mnie nosiło żeby wskoczyć do tej wody ale jakaś siła wewnętrzna mi nie kazała tego robić :) gin mówił, że po jeziorze byłoby jeszcze gorzej ;/

Do góry