reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

reklama
mnie wczoraj tak zemdliło że myślałam że naprawde poobejmuje sie z kibelkiem.... u mnie najgorzej jest wieczorami...rano pełna sił i energi a z każdą nastepną godziną coraz gorzej

Czy macie taki dyskomfort przy siadaniu ja np. Sprzątam, gotuje, cokolwiek krzątam się o po mieszkaniu ooo .... i siadam i wtedy mam takie parcie w podbrzuszu jakby mi macica się pompowała jak balon to nie jest kłucie jak na początku ciąży tylko takie parcie aż kość ogonowa boli tak promieniuje. Często tak mam a najbardziej jest to dotkliwe jak się zapomne i usiąde raptownie :confused2:

a ja normalnie czuje ruchy możecie nie wiezyc a ja czuje :-) w tamtej ciazy czulam w 18 a teraz jest 13 wiec mysle ze nic dziwnego mocne nie sa ale sa . ktoś juz tez ma delikatne ruchy ;?? a u mnie już nie ma dwa dni mdlosci o by to był koniec.:rofl2:

ja jakoś się nie nastawiam na ruchy w 12 tygodniu :p z Natanielem czułam wyraźne ruchy w 16 tyg i teraz też tak będę ich wyczekiwać.
znów wymioty :/ kurcze, raz jest dobrze, a raz umieram i modlę się do kibla. dziwna ta ciąża jest

Vinga nie przejmuj się jestem z toba też cierpie ;-):-( podobno 2 trymestr ma byc ,,miodowy''

a dzisiaj myslalam że umre tak mnie brzuch bolał pierwszy raz strasznie aż sie przestraszylam ale pamietam ze z lucją tez tak mialam, wysłałam mojego po nospe i w razie jak mnie bd bolec to bd musiała wziasc myslalam ze sie wykończe blada jak ściana sie zrobiłam i mnie trzesło myslałam ze padne dobrze ze tesciowa wziela mała moja na spacer bo zwlec sie nie mogłam z łużka :szok:

U mnie też mdłości wróciły, wieczorny rytuał, prysznic, wymioty...aż się zaczęłam zastanawiać czy nie mam jak pies Pawłowa - wymiotuje bo już czas:D plus prawie cały dzień mi niedobrze...

a z rzeczy mniej niefajnych to mam ogomną ochotę na nabiał:)) pije litrami kefiry(moje ulubione Robico), twaróg wciągam bez niczego i kakao:))

Przpraszam, że tak post pod postem, ale może ktoś mi coś doradzi:)
Wczoraj znowu bardzo wymiotowałam i chyba sobie coś finalnie zrobiłam w przełyk. Wieczorem mnie piekło okropnie i miałam wrażenie, że coś mi stanęło w gardle - aż nie mogłam zasnąć, bo pieczenie i ból nie do przejścia. I taki raz na jakis czas ból pulsujący na wysokości między piersiami w przełyku...
Teraz piecze jeśli coś jem, uczucie czegoś w gardle zostało ze mną - ledwo łykam bo boli...nie wiem za bardzo co mam zrobić:(

reklama
Do góry