reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe objawy ;)

ja mdłości mam ciągle, zjeść za wiele nie mogę bo od razu wymioty. szczerze to mam już dość. moje motto to: dzień bez gadania do białego ucha, to dzień stracony :no: z Natanielem nie zwymiotowałam ani razu, a teraz od prawie 3 tygodni codziennie to samo. załamać się można, bo jeszcze do tego dochodzi ta paskudna choroba :( gardło boli jakbym żyletki w nim miała i kaszel, że mało płuc nie wypluję :-(
Elusia, nikt nie oczekuje od ciebie, że wymiotując będziesz się uśmiechała. masz prawo się źle czuć i marudzić :(

reklama
Maz kupuje pasjami gazety typu mama i ja ;) i w jednej z nich znazlam reklame sponsorowana opasek Sea-bands, podobno pomagaja ma mdlosci. Mozna je kupic w aptekach, kolo 40 zl kosztuja. Z jednej strony niewiele, jesli pomagaja, a z drugiej sporo - jesli to bubel. Znacie to? w necie jest sporo stron reklamujacych te opaski, ale ciezko trafic na wiarygodne opinie. Mi to troche podejrzanie wyglada :) zbyt kolorowo, ze tak to ujme

jedna z tych stron: O opaskach | Sea-band | Oryginalne akupresurowe opaski przeciwwymiotne

Mirka tez zastanawiam sie nad ta opaska, tylko wlasnie jesli nie bedzie dzialac,to takie pieniadze w bloto.moja siostra miala taka opaske i jej niby pomagalo. To jest opaska uciskowa na nadgarstek, ktora naciska na punkt akupunktury odpowiedzialny m.in. Za mdlosci.ja na porodzie mialam akupunkture w nadgarstkach i lydkach, wiec na bol bynajmniej akupunktura nie dzialala u mnie...no nic pewnie zaryzykuje z ta opaska, bo juz tezbzdesperowana jestem tym samopoczuciem:angry:

jest mi słabo, jest mi słabo rano - zwalam to na głód, ale potem jest mi słabo po południu i już nie wiem na co to zwalać. Mam ochotę się położyć i sobie popłakac, że mi źle...ten nastrój jak rozumiem jest częścią moich objawów:p

ja nie mogę myślec i mówić o gotowaniu....jak czuje jak cos sie smaży piecze to ok...ale jak ktoś zaczyna mówić o robieniu jeddzenia:baffled:

słabo mi oj słabo także nie powiem...ale jak to mają mamy z pociechami starszymi luksusu odpoczynku nie posiadamy....starsze musi zjeść i trzeba je oporządzić że tak powiem....umyć itp. no moja dopiero 2,5 roku wiec mama jeszcze niezbedna do niektórych spraw. A jeszcze teraz chora wiec konamy obie...

i o tak chleb z pomidorkiem boskie a gołąbki to jak przeczytałam to mnie ruszyło od środka...i teraz musze zrobić nie ma bata mhmmmmm

czemu tylko ja nie omam objawów pytam???????? ni mdli, ni nic! nadal żrę garściami, a nic nie oddaję. Wrrrrrrrrr

Dziewczyny podziwiam te z Was, ktore siedza z jakims malym szkrabem w domu i przy tym samopoczuciu musza sie nim zajmowac. dla mnie jak dzieci nie sa w szkole i w zlobku,czyli w weekend to najciezsze dni.Boze,jak ja mam dobrze, ze mala moge oddac, bo naprawde nie wyobrazam sobie.a tam ma 3 dzieci do zabawy i naprawde "zlota pania" do opieki.szaleje za nia. wiec wiem, ze nie dalabym jej napewno takiej opieki w tym stanie. potem z kolei z brzuchem te dzwiganie to tez nie tak.

Piszecie o zmeczeniu. ja mam to samo, tylko to jest takie dziwne zmeczenie, nie jak normalnie jest sie zmeczonym,polozy sie,odpocznie i wszystko gra. nie, takie polozenie sie nic nie daje, bo jak sie klade to mam mdlosci, wstaje znow mam mdlosci itd. wlasnie powiedzialam mojemu,ze nie chce go widziec,bo tak sie zle czuje,ze chce byc po prostu sama. wiec ida ze starsza corka w pile pograc.mnie zostaje moj szkrab, ale niedlugo lulu pojdzie,a ja bede umierac w samotnosci...niech mnie ktos dobije,sorry za marudzenie,ale ja sie do ciazy nie nadaje,wiec sama nie wiem jak to sie stalo,ze to juz 3 raz...nic- bedzie dobrze bedzie dobrze bedzie dobrze:confused:

inomama, nie narzekaj! nawet nie wiesz ile ja bym dała za brak objawów. uwierz, to nic przyjemnego modlić się kilka razy dziennie do kibla :( aczkolwiek dziś nie zaliczyłam takie wizyty! mdliło jak diabli ale bez zwrotów :tak:

A ja wlasnie chyba wolalabym już wymiotować niz zeby mnie tak mdlilo...

No i dzisiaj zauwazyłam jak mi się brodawki zmienily....:szok::szok:są ogromne i ciemne....

reklama
ja teraz moge jeść wszystko czasem tylko jakas potrawa mnie odrzuci zapachem i tyle,ale apetyt mam że hoho:-D przy bliźniakach lodówki nie mogłam nawet otworzyć-żyłam suchym chlebem z dżemem bo mięsa do ust nie dałam rady wziąc-a teraz pożeram wszystko :-Djak przy nich 2 przytyłam 13kg tak teraz przy jednym pewnie to podwoje :-D:-D

Do góry