reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

to ja nie mam bezsennosci jak niektore z was ale natlok mysli mam straszliwy-szczegolnie w zwiazku z praca, tym gdzie mieszkam, czy tu zostac czy sie przeniesc do innego stanu czy moze wracac do Europy (choc u was niewesolo z gospodarka) i generalnie planowanie na przyszlosc. O mlodego i to jak sbie poradze sie w sumie nie martwie, moze dlatego ze to drugie wiec wiem o co chodzi, wiadomo kazde dziecko inne ale ogolne zasady mam obczajone :-) Na sikanie tez wstaje w nocy ale zwykle raz wystarcza. Z ulozeniem sie do spania mam troche klopotow, moge lezec tylko na plecach lub na prawym boku, na lewym mnie boli zoladek i sledziona? przynajmniej cos na tej wysokosci, wydaje mi sie ze ten brzuch juz jest tak napakowany i wnetrznosci sa tak scisniete ze to normalne. A z tego co pamietam z pierwszej ciazy to bedzie coraz gorzej :-D wiec uzbrajam sie w cierpliwosc i oby do kwietnia ;-)

reklama
Ja z kolei, jak już zasnę, to śpię (z jakąś pobudką na siku, ale trybem zombie- więc się nie wybudzam). Za to od jakiegoś czasu przed zaśnięciem łapią mnie jakieś szumy w uszach, kołatanie serca, zasuwa mi 100 na minutę... Tak, jakby ciśnienie skakało w górę, jak tylko się położę... A w ciągu dnia mam bardzo niskie... Mam dziś wizytę, to podpytam o co chodzi....

madziaka ja też jak zasnę to śpię i siku na zombie:-) ale jak się obudzę w środku nocy to potem kilka godzin nie idzie zasnąć-ostatnio od 1 do 5 rano:szok:- i nie to żeby mi było niewygodnie ale ten cholerny natłok myśli :no:

No i kurcze mam iść na konsultację do kardiologa... :eek: Bo te moje kołatania, czy, jak to gin nazwał- częstoskurcze- go niepokoją... A jeszcze do tego wyskoczyły mi na klatce piersiowej i otoczce sutków takie małe, odstające pieprzyki i mnie postraszył, że to HPV może być :szok: I kolejna konsultacja- chirurg- onkolog :szok::szok::szok: Rany! Czy nie może być normalnie??? Chociaż, jak sobie poczytałam o HPV, to nie wygląda mi na to, żeby to moja przypadłość była... ech... zobaczymy...

Kurcze Madziaka ...ale nie martw się, dobrze że masz zapobiegliwego gina, a to na sutkach to nie są te gruczoły, co wychodzą w ciąży, gruczoły Montgomery'ego? Ale to chyba gin powinien wiedzieć, więc to może coś innego... Oby wszystko dobrze się skończyło, nie ty jedna masz pod górkę w ciąży ;-)

Julianna gruczoły to nie są, ale rozmawiałam (na razie tylko przez telefon) ze znajomą dermatolog i powiedziała, że to mogą być włókniaki, wypala się je jakąś mikroigłą i po sprawie... Ale i tak trzeba to przebadać, bo nie chciałabym mieć potem kłopotów przy karmieniu...

madziaka , tak jak pisze paulusia, chyba lepiej dmuchać na zimne i wszystko sprawdzić. Ale nic się nie martw :tak:, ja tez mam takiego lekarza, gdzie przy bólu brzucha od razu dawał mi skierowanie do szpitala...

reklama
Madziaka
lepiej za dużo sprawdzić niż jedną rzecz przeoczyć:tak:

wiem ze nie powinnam się chwalić, bo jak się na bb pochwali to zaraz się odwróci wszystko, ale odkąd biorę leki i więcej leżę to czuję się naprawdę lepiej:tak:że mam zamiar kontynuować obijanie się ile będzie potrzeba;-)

Do góry