reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

myself nie zastanawiaj sie tylko jedz do szpitala. Z pewnoscia nie wyjdziesz na panikare ! To Twoj obowiazek, zeby dbac o dzidzie i nikt nie ma prawa Ci "wyrzucac" troski. Jedz kochanie , z takimi bolami nie ma zartow, moga to byc np skurcze miesnia macicy. Trzymam &&& zeby bylo wszystko dobrze:*

reklama
Myself ja tak mialam jakis czas temu ze czulam taki bol jak przy@ tylko dlikatny ale po calym dniu jest to naprawde meczace udalam sie wiec do lekarza tylko takiego pierwszego kontaktu i on mi powiedzial ze to normalne w ciazy no nie wiem :eek: gina nie pytalam bo zapomnialam o tym zupelnie jak cos sie dowiesz to daj znac bo czasem jeszcze mi sie to zdarza

Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi poki co jest lepiej a na poczatek moze sprobuje tych probiotykow napewno ie zaszkodza:tak:
Reniuszek kochana ja nie posiadam lekarza jedynie beznadziejna polozna ktora jest bezuzyteczna wiec troche ciezko...

Ostatnia edycja:
andzik1984 ja też miałam i czasem jeszcze mam ten sam problem, więc moje sposoby to : Xenna błonnik (lekarz powiedział że można go jeść, a po za tym na opakowaniu jest napisane że kobiety w ciąży mogą go jeść, smakuje słabo ale działa) słyszała też, że figi bardzo dobrze działają na te sprawy i kiwi, a oczywiście czopki glicerynowe też je posiadam w lodówce ;)
Maniaa-chcialabym tylko dodac ze Xenna i Xenna blonnik to kompletnie dwa rozne preparaty, pisze to po to ze komus moga sie zlac te dwie nazwy. Xenny nie mozna brac w ciazy, chyba ze lekarz uzna ze wartosc dzialania leku jest wyzsza niz szkodliwosc dla plodu. Xenna blonnik to po prostu blonnik i jest dozwolony, z tym ze mozna kupic sobie blonnik dowonej innej firmy nie koniecznie xenna blonnik. Blonnik mozna zjadac rowniez w pozywieniu, jak juz pisalam otreby, ciemne pieczywo itd. To tak chcialam tylko doprecyzowac na wszelki wypadek :-)

Iza, mam pytanie do ciebie, mam jakis kłopot chyba z pecherzem, czuje kłucia w tamtych okolicach i w środku, postanowiłam że kupię sobie żurawit i chciałm się tylko upewnoć że dobrze robię...

Julianna-jasne, zurawina na pewno Ci nie zaszkodzi a jesli masz klopoty z pecherzem (to takie czeste w ciazy) to pomoze zakwasic mocz i pozbyc sie bakterii. Jesli po kilku dniach jednak zauwazysz ze nie pomaga a bol sie robi coraz wiekszy to zglos sie do lekarza. Generalnie zurawina jest zdrowa sama w sobie wiec nie moze zaszkodzic. My dzis mamy thanksgiving i zrobie indyka pieczonego a do tego sos zurawinowy :-)
Stokrotta-wlasnie mi jeszcze o buraczkach przypomnialas tez sa swietne na zatwardzenie!

Pojechałam wczoraj do szpitala.
Okazało się, że to nic groźnego, moje bóle to prawdopodobnie po prostu rozciągającą się macica. Lekarz kazał mi brać luteinę 2x2 tabl, nospę 3x1 i więcej leżeć. Boli cały czas, dziecko się rozpycha na maxa ;-)
W sumie to nic takiego ale przynajmniej jestem spokojniejsza :-)

reklama
Do góry