reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

mycha te weź mnie nie strasz. Od wczoraj nagle zniknął ból sutków a wcześniej był tak drastyczny że lekki ucisk przyprawiał mnie o wzdrygnięcia. Ojjj zaczynam się bać. Nie czuję nic, nie mam zadnych dolegliwości tak jak mdłosci były przez 3 dni w zeszłym tygodniu tak jak sutki bolały cały czas tak teraz nic, cisza :eek:

Człowiek chyba rzeczywiście niepotrzebnie panikuje, Ty już dwa razy rodziłaś i to niedawno, miałaś za każdym razem takie same objawy? :)

reklama
przy dwóch poprzednich w ogóle nic nie czułam prócz powiększonych piersi i to sporo tym razem doszły te kilkudniowe mdłości i ból sutków ale ustały w mgnieniu oka a sutki na prawdę bardzo bolały.

Syneczki nie denerwuj sie, kazdy dzien w ciazy jest inny. powoli tez uczymy sie zyc z tymi objawami. u mnie tez np. dzisiaj lepiej,jesli chodzi o mdlosci ale z kolei jestem strasznie zmeczona chociaz spalam 12 godzin. takze te objawy sie zmieniaja z dnia na dzien albo zanikaja na jakis czas albo wogole zanikaja i to nie znaczy, ze cos nie tak z dzieckiem. takze mysl pozytywnie i nie boj sie na zapas kochana:-)

dziewczyny, pamiętacie jakie przeciwbólowe można w ciazy? na paracetamolu? mam znow atak migreny i nie wiem co mogę wziąc?

edit: hmm... zweryfikowałam... w pierwszym trymestrze nie można...

Ostatnia edycja:
Syneczki ja z tymi objawami mam tak samo wczoraj nie mogłam się dotknąć piersi i te zawroty głowy a dziś zero.Żadnych dolegliwości.

Afiliacja wlasnie-zadnych przeciwbolowych,panadolu paracetamolu.tez slyszalam, ze szkodzi.zawsze kontaktuj sie z lekarzem jak masz watpliwosci.
szczegolnie w 1 trymestrze tak jak piszesz. ja mialam w 1 ciazy angine w 9 miesiacu i bralam najpierw pyralgin na gardlo bo bylam na wakacjach i nic mi nie przepisali. a potem po powrocie poszlam do lekarza i przepisali mi antybiotyk dla osob w ciazy i wszystko bylo ok. no ale to byla koncowka ciazy

reklama
dzięki justynaj... a ja sobie wlasnie przypomnialam ze 2 tabletki paracetamolu wzielam jak juz bylam w ciazy a jeszcze o tym nie wiedzialam... bo nie wierzylam w to ze bede w c., i tak mi sie kojarzylo, ze paracetamol mozna... oj glupia ja...

edit: właśnie się zorientowałam co konsumuję... kanapki z camembertem, mango i popijam kakao... :eek: ktoś już próbował? :-D

Ostatnia edycja:
Do góry