reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

mycha te weź mnie nie strasz. Od wczoraj nagle zniknął ból sutków a wcześniej był tak drastyczny że lekki ucisk przyprawiał mnie o wzdrygnięcia. Ojjj zaczynam się bać. Nie czuję nic, nie mam zadnych dolegliwości tak jak mdłosci były przez 3 dni w zeszłym tygodniu tak jak sutki bolały cały czas tak teraz nic, cisza :eek:

Człowiek chyba rzeczywiście niepotrzebnie panikuje, Ty już dwa razy rodziłaś i to niedawno, miałaś za każdym razem takie same objawy? :)

reklama
przy dwóch poprzednich w ogóle nic nie czułam prócz powiększonych piersi i to sporo tym razem doszły te kilkudniowe mdłości i ból sutków ale ustały w mgnieniu oka a sutki na prawdę bardzo bolały.

Syneczki nie denerwuj sie, kazdy dzien w ciazy jest inny. powoli tez uczymy sie zyc z tymi objawami. u mnie tez np. dzisiaj lepiej,jesli chodzi o mdlosci ale z kolei jestem strasznie zmeczona chociaz spalam 12 godzin. takze te objawy sie zmieniaja z dnia na dzien albo zanikaja na jakis czas albo wogole zanikaja i to nie znaczy, ze cos nie tak z dzieckiem. takze mysl pozytywnie i nie boj sie na zapas kochana:-)

dziewczyny, pamiętacie jakie przeciwbólowe można w ciazy? na paracetamolu? mam znow atak migreny i nie wiem co mogę wziąc?

edit: hmm... zweryfikowałam... w pierwszym trymestrze nie można...

Ostatnia edycja:
Syneczki ja z tymi objawami mam tak samo wczoraj nie mogłam się dotknąć piersi i te zawroty głowy a dziś zero.Żadnych dolegliwości.

Afiliacja wlasnie-zadnych przeciwbolowych,panadolu paracetamolu.tez slyszalam, ze szkodzi.zawsze kontaktuj sie z lekarzem jak masz watpliwosci.
szczegolnie w 1 trymestrze tak jak piszesz. ja mialam w 1 ciazy angine w 9 miesiacu i bralam najpierw pyralgin na gardlo bo bylam na wakacjach i nic mi nie przepisali. a potem po powrocie poszlam do lekarza i przepisali mi antybiotyk dla osob w ciazy i wszystko bylo ok. no ale to byla koncowka ciazy

reklama
dzięki justynaj... a ja sobie wlasnie przypomnialam ze 2 tabletki paracetamolu wzielam jak juz bylam w ciazy a jeszcze o tym nie wiedzialam... bo nie wierzylam w to ze bede w c., i tak mi sie kojarzylo, ze paracetamol mozna... oj glupia ja...

edit: właśnie się zorientowałam co konsumuję... kanapki z camembertem, mango i popijam kakao... :eek: ktoś już próbował? :-D

Ostatnia edycja:
Do góry