reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki :) ❤

A ja odwrotnie, zła jestem że tak szybko wyskoczył. Ale to dlatego że mam mega oponkę na brzuchu. Wyglądam jak pająk na chudych nóżkach.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
ja tez mam duży brzuch, tylko u mnie połowa jego to tłuszczyk. Synek (7l) ostatnio się mnie pyta - Mama a czy dzidziuś jest już taki duży ze masz taki duży brzuch? - nie dziecko połowa to tłuszczyk. Przed pierwsza cesarką 7 lat temu tez miałam trochę tłuszczyku ale nie tak że dużo , po prostu był . W czasie cesarki jakoś zawinęli mi ten tłuszczyk tak ze powstał taki wałek . Brzuch spadł a wałek został nic się z nim nie da zrobić, chyba tylko wyciąć.

A co się tyczy jakie to uczucie jak się dziecko rusza. To co innego niż burczenie czy przelewanie, to jeszcze nie takie kopnięcia. Tylko takie lekkie muśnięcia odczuwalne na razie tylko wtedy gdy siedzę spokojnie w ciszy. Tylko uczucie jak by cie dotkną skrzydełkiem motylek. :)

Moja mama wczoraj wiesz co ty nie wygladasz jakbys w ciazy byla tylko jakbys mocno utyla
Pomyslalam dziekuje ci mamo, ze mnie uswiadamiasz haha

No właśnie na tym etapie też mam takie poczucie, więc na razie jeszcze raczej brzuszek maskuję... Tak za 2-3 tygodnie może będzie bardziej oczywiste że to nie mega wzdęcie tylko dzidziuś;)

reklama
Do góry