reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe brzuszki (zdjęcia)

Dziękuję Kochana :) to moje pierwsze dziś, mam nadzieję, że do 35 wyrobie się z dwójką. Mąż chce od razu następne, się rozbrykał ;)
I tak najlepiej!! Nie polecam dużej różnicy wieku. pomiędzy Moim pierwszym a drugim jest 2l. i 8 msc różnicy i powiem Ci ze jest fajnie!! Chciałam wcześniej zaczęliśmy się starać jak miał 2 l. No ale nie poszło tak szybko. Ale super się dogaduja, każdy mówi że "jakie super rodzeństwo" jedno bez drugiego żyć nie może, kupisz coś jednemu to upominaja się o drugą rzecz np. "a dla Michała??" bawią się super, mało kiedy się kłócą i widać ta miłość naprawdę. Gdy się trzecie urodzi będzie 7 lat różnicy to już zdecydowanie za dużo. tak że im mniejsza różnica to lepiej dla Ciebie i dzieci. Więź pomiędzy rodzeństwem jest naprawdę wspaniała gdy wychowuje się jedno koło drugiego ;)

reklama
@Ankuś Pokrecialam trochę już nie myślę logicznie przez to że jestem zaspana zaczelismy się starać gdzieś jak miał przed 1,5 roku. A po 5-6 miesiącach się udało. I gdy się urodziła starszy miał 2l. i 8 msc. ;) a chcieliśmy jeszcze mniejsza różnice ;)

I tak najlepiej!! Nie polecam dużej różnicy wieku. pomiędzy Moim pierwszym a drugim jest 2l. i 8 msc różnicy i powiem Ci ze jest fajnie!! Chciałam wcześniej zaczęliśmy się starać jak miał 2 l. No ale nie poszło tak szybko. Ale super się dogaduja, każdy mówi że "jakie super rodzeństwo" jedno bez drugiego żyć nie może, kupisz coś jednemu to upominaja się o drugą rzecz np. "a dla Michała??" bawią się super, mało kiedy się kłócą i widać ta miłość naprawdę. Gdy się trzecie urodzi będzie 7 lat różnicy to już zdecydowanie za dużo. tak że im mniejsza różnica to lepiej dla Ciebie i dzieci. Więź pomiędzy rodzeństwem jest naprawdę wspaniała gdy wychowuje się jedno koło drugiego ;)
To na pewno. Ja mam dwóch braci. Między jednym jest 2 lata różnicy, między drugim 10 lat różnicy, więc wiem o czym piszesz :)

@Ankuś Pokrecialam trochę już nie myślę logicznie przez to że jestem zaspana zaczelismy się starać gdzieś jak miał przed 1,5 roku. A po 5-6 miesiącach się udało. I gdy się urodziła starszy miał 2l. i 8 msc. ;) a chcieliśmy jeszcze mniejsza różnice ;)
Ale wiadomo co chciałaś przekazać :) im mniejsza różnica, tym fajniejszy kontakt. Też tak uważam, dlatego drugie albo od razu, albo wcale ;)

Kochana to mnie pocieszylas, bo u.mnie taka różnica właśnie będzie :-*

reklama
U nas był zamysł na wcale :D ale jak stwierdzilismy, ze jedno to tak słabo i będzie kiedyś na starość sama to była pełna mobilizacja. Rocznikowo będzie 4lata różnicy ale tak fizycznie to prawie 5 bo Hania ze stycznia a tu końcówka roku :)

p19uflw1nv024jhl.png
Wiadomo, że fajnie jak jest rodzeństwo. Dziecko się inaczej chowa. Zamierzamy mieć dwujke. Narazie cieszę się z pierwszego, bo jestem po poronieniu i myślałam już, że nie będzie mi dane poczuć jak to jest być mamą.

Do góry