reklama
Oj nie wiem czy znajdzie się ktoś kto ostatnie 4 tyg traci po 0,5kg ja w poprzedniej ciązy do 28 tyg przytyłam jedynie 4/5 kg ,a ostatnie trzy miesiące to lepiej nie mówić jak waga pędziła do góry, skończyłam +12/13 kg. Ale słyszałam teorie ,że niby jak poród jest blisko i dzidzia gotowa do wyjścia to przestaje się przybierać na wadze z Ninką stosowałam kremy na rozstępy i na brzusio i piersi i to od początku 4-tego miesiąca ciąży i brzusio jest ok, nic się mu sie stało ;-) ale jeśli chodzi o biust to ehh lepiej nie wspominać więc myślę, że predyspozycje genetyczne mają całkiem duży wpływ
zeberka363
jestem szalona :-D
reniuszku ty chudzino! w kompleksy przez ciebie wpadam brzusio masz super zgrabny:-)
dziewczynki jak to jest. Wyczytałam w książce, że w tygodniach 36-40 kobieta nie przybiera już na wadze a nawet 0,5kg tracą... Co o tym sądzicie? Może dziewczyny, które już były w ciąży coś powiedzą na ten temat.
a to miła ksiązka musiała być ;P hihih ;P ja w ostatnim miesiącu przytyłam 5 kg ;P
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Reniuszek-ladny brzuszek nawet sie rymuje
Dziewczyny nie przejmujcie sie tak nadmiernie ta waga, zrzucimy po porodach. Pytalam mojego lekarza o wage, w poprzediej ciazy przytylam 18 kg a on tylko spojrzal na mnie i mowi "ale widze ze wszystko zrzucone po porodzie wiec nie ma sie co martwic bo po nastepnej ciazy bedzie tak samo". Jak zaczniemy biegac przy dzieciatku dzien i noc a niektore z nas jeszcze przy starszym rodzenstwie to nie bedzie czasu na tycie A warunki do zrzucania kg idealne
Dziewczyny nie przejmujcie sie tak nadmiernie ta waga, zrzucimy po porodach. Pytalam mojego lekarza o wage, w poprzediej ciazy przytylam 18 kg a on tylko spojrzal na mnie i mowi "ale widze ze wszystko zrzucone po porodzie wiec nie ma sie co martwic bo po nastepnej ciazy bedzie tak samo". Jak zaczniemy biegac przy dzieciatku dzien i noc a niektore z nas jeszcze przy starszym rodzenstwie to nie bedzie czasu na tycie A warunki do zrzucania kg idealne
reniuszek -skąd kochana ;-) to była teoria odnośnie ostatniego miesiąca czyli tych 4 tyg od 36 o których g_agnes napisała ;-) (ja w sumie też niezbyt przybieram na wadze więc to by oznaczało, że Tosia podobnie jak Maks też ma dość ;-))
A ja od ostatniej wizyty przytyłam (2 tyg) aż 200g czyli mam równo 3kg na plusie od początku ;-) mój G zaczął się pytać lekarza czy wszystko ok, czy to nie za mało, że dzidzia przytyła w tym czasie więcej niż ja i to chyba źle itp a ten mu krótko uciął: ładną ma pan żonę, chyba nie chce pan by za dużo przytyła a później podsumował, że o ile ja się dobrze czuje i normalnie jem i dzidzia przecież zdrowo i prawidłowo rośnie to jest ok widocznie taka natura tej ciąży, a co będzie dalej to zobaczymy.
A ja od ostatniej wizyty przytyłam (2 tyg) aż 200g czyli mam równo 3kg na plusie od początku ;-) mój G zaczął się pytać lekarza czy wszystko ok, czy to nie za mało, że dzidzia przytyła w tym czasie więcej niż ja i to chyba źle itp a ten mu krótko uciął: ładną ma pan żonę, chyba nie chce pan by za dużo przytyła a później podsumował, że o ile ja się dobrze czuje i normalnie jem i dzidzia przecież zdrowo i prawidłowo rośnie to jest ok widocznie taka natura tej ciąży, a co będzie dalej to zobaczymy.
CobraOna
Fanka BB :)
augustynka
Oczekująca Mamusia :)
drobinki małe U mnie własciwie 10 kg na plusie
Jestem załamana, a mam taką straszną ochote jesc!!!
Jestem załamana, a mam taką straszną ochote jesc!!!
reklama
ilooonka
mama Emisi :)
augustynka - wiem co czujesz...ja mam 11 kg na plusie i ciągle ochote na cos do jedzenia....ograniczam słodycze, jem małe posiłki (o stałych godzinach) wspomagam sie sporymi ilościami owoców i warzyw...a waga rosnie, i rosnie...pocieszam się tym, że może po ciąży szybko zzrzuce te kilogramy....