reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

kasia to chyba jednak zasluga nie objadania sie i nie jedzenia slodyczy :) organizm wie co robi, a dzidzius sobie rosnie mimo wszystko - juz prawie kilogram cialka ma :D

reklama
Oj nie wiem czy znajdzie się ktoś kto ostatnie 4 tyg traci po 0,5kg :-D ja w poprzedniej ciązy do 28 tyg przytyłam jedynie 4/5 kg ,a ostatnie trzy miesiące to lepiej nie mówić jak waga pędziła do góry, skończyłam +12/13 kg. Ale słyszałam teorie ,że niby jak poród jest blisko i dzidzia gotowa do wyjścia to przestaje się przybierać na wadze :cool: z Ninką stosowałam kremy na rozstępy i na brzusio i piersi i to od początku 4-tego miesiąca ciąży i brzusio jest ok, nic się mu sie stało ;-) ale jeśli chodzi o biust to ehh lepiej nie wspominać więc myślę, że predyspozycje genetyczne mają całkiem duży wpływ

dziewczynki jak to jest. Wyczytałam w książce, że w tygodniach 36-40 kobieta nie przybiera już na wadze a nawet 0,5kg tracą... Co o tym sądzicie? Może dziewczyny, które już były w ciąży coś powiedzą na ten temat.

a to miła ksiązka musiała być ;P hihih ;P ja w ostatnim miesiącu przytyłam 5 kg ;P

Reniuszek-ladny brzuszek :D nawet sie rymuje :D
Dziewczyny nie przejmujcie sie tak nadmiernie ta waga, zrzucimy po porodach. Pytalam mojego lekarza o wage, w poprzediej ciazy przytylam 18 kg a on tylko spojrzal na mnie i mowi "ale widze ze wszystko zrzucone po porodzie wiec nie ma sie co martwic bo po nastepnej ciazy bedzie tak samo". Jak zaczniemy biegac przy dzieciatku dzien i noc a niektore z nas jeszcze przy starszym rodzenstwie to nie bedzie czasu na tycie :D A warunki do zrzucania kg idealne :D

reniuszek -skąd kochana ;-) to była teoria odnośnie ostatniego miesiąca czyli tych 4 tyg od 36 o których g_agnes napisała ;-) (ja w sumie też niezbyt przybieram na wadze więc to by oznaczało, że Tosia podobnie jak Maks też ma dość ;-))

A ja od ostatniej wizyty przytyłam (2 tyg) aż 200g :-D czyli mam równo 3kg na plusie od początku ;-) mój G zaczął się pytać lekarza czy wszystko ok, czy to nie za mało, że dzidzia przytyła w tym czasie więcej niż ja i to chyba źle itp a ten mu krótko uciął: ładną ma pan żonę, chyba nie chce pan by za dużo przytyła :-D a później podsumował, że o ile ja się dobrze czuje i normalnie jem i dzidzia przecież zdrowo i prawidłowo rośnie to jest ok widocznie taka natura tej ciąży, a co będzie dalej to zobaczymy.

reklama
augustynka - wiem co czujesz...ja mam 11 kg na plusie i ciągle ochote na cos do jedzenia....ograniczam słodycze, jem małe posiłki (o stałych godzinach) wspomagam sie sporymi ilościami owoców i warzyw...a waga rosnie, i rosnie...pocieszam się tym, że może po ciąży szybko zzrzuce te kilogramy....

Do góry