reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

dziewczyny super wyglądacie i jakie macie małe brzuszki :szok: zaczynam 28 tydzień i mam większy brzuch, niż niektóre z was w 30tym :baffled:
mam +9 na wadze, podobnie jak w pierwszej ciąży, bo sobie porównuję wagę, wtedy w całej ciąży przytyłam 14kg a po dwóch miesiącach wróciłam do wagi sprzed ciąży, tylko dalej nie mieściłam się w swoich spodniach przez jakiś czas, za to jak skończyłam karmić, rzuciłam się na słodycze, alko i inne zakazane przyjemności a potem trzeba było zrzucać :-D

reklama
Faaaajne te Wasze brzuszki, musze sie uczesac wreszcie i emek zrobi mi jakies fotki to tez wrzuce:D
U mnie 11 kilo na plusie juz!;OOO 59,5 kilo waze. W biodrach 94 cm, a bylo na poczatku ciazy 83, brzuch 95 cm obwodu, zaraz bedzie metr:D Niesamowicie sie ciesze ze tylek mi urósł, wreszcie i mam nadzieje ze zostanie taki fajny okraglutki, reszta by mogla juz nie tyc buuuu.jak na samym poczatku 8 miesiaca ciazy mam 11+ to wyczytalam ze jeszcze 6 kilo pewnie mi wskoczy, 2 za 8 miesiac i 4 za 9 miesiac, nie no 17 kilo:eek:

Faaaajne te Wasze brzuszki, musze sie uczesac wreszcie i emek zrobi mi jakies fotki to tez wrzuce:D
U mnie 11 kilo na plusie juz!;OOO 59,5 kilo waze. W biodrach 94 cm, a bylo na poczatku ciazy 83, brzuch 95 cm obwodu, zaraz bedzie metr:D Niesamowicie sie ciesze ze tylek mi urósł, wreszcie i mam nadzieje ze zostanie taki fajny okraglutki, reszta by mogla juz nie tyc buuuu.jak na samym poczatku 8 miesiaca ciazy mam 11+ to wyczytalam ze jeszcze 6 kilo pewnie mi wskoczy, 2 za 8 miesiac i 4 za 9 miesiac, nie no 17 kilo:eek:

Co Ty opowiadasz?! :-p:-p:-p:-p:-p To niemożliwe!!! Ja nie mogę przytyć aż tyle! Już mam 10kg i myślałam, że da się to jakoś zastopować;-)

A Wy dziewczyny jesteście okrutne, uparłyście się na te swoje chude zdjęcia, a ja w słonica w depresji!

Ziewaczka 59 kilo!!!:szok: wow!! Ja mam 115 w pasie i 105 w biodrach... I nie załamuj się 17 kilo więcej (ewentualnie) ja mam już +16, a tu jeszcze 2 miechy....

ziewaczka gdzie Ty to wyczytałaś!!!!! Ja mam super książkę gdzie piszą, że w 9 m-cu wiele kobiet nie przybiera już na wadze albo nawet traci z 0,5kg bo w jamie brzusznej niewiele pozostaje miejsca na żywność;) jakoś ta wersja bardziej mi odpowiada;)
ja mam już 9,5kg na plusie. Waże sie codziennie ale notuje sobie wage tylko co tydzień. Stwierdziłam, że za dużo idzie i dzisiaj jest 3dzień odstawiania słodyczy:) aha i jeszcze w biodrach mam 100cm!!!!!!!!!! grrrrrrrrr
kivinko piękny brzuszek. Zero zbędnego tłuszczyku
reniuszek pięknie brzuszek rośnie. Z każdym tygodniem widać róznice;)

DSCF0594.jpg

A to moje 76kg i 102cm w obwodzie :cool:

Ja też słyszałam, ze w 9 miesiącu już się nie tyje, a nawet można schudnąć :) Nic dziwnego, mi samej już się nie chce tak bardzo jeść jak kilka tygodni temu. Żołądek mi się napełnia po brzegi po zjedzeniu małego jabłuszka :) Wszelkie słodkie i słone zachcianki minęły.. teraz mam tylko dziką ochotę na świeże ryby i.. co najgorsze- napoje gazowane ;/

Potem to już będzie z górki... wyjdzie dzidzia -3,5kg, wyjdzie łożysko -1kg, wypłyną wody -1kg, z czasem macica wróci do swoich rozmiarów -1kg, no i podczas porodu (w przypadku naturalnego) nieźle się wypocimy i odwodnimy -2kg :) Większość moich koleżanek pierwsze 10kg zgubiła w okresie połogu :)
Ja tam się wagi nie boję tak bardzo jak stanu moich mięśni brzucha :) Zresztą..czym się tu przejmować i tak pewnie nie będzie czasu żeby wyskoczyć na plaże tegorocznego lata :)

adasza u Ciebie w ogole nie widac tych 102 cm i wagi tymbardziej :D pewnie to kwestia proporcji :tak:

reklama
kivinko gdzie te Twoje kg bo nie widać...piękny brzusio...wrzuć tą fotkę co masz na FB bo jest świetna(ta czarno biała):)

reniuszek wow ale brzusio fajnie rośnie...super:) zgrabniocha z Ciebie :*

adasza wyglądasz prześlicznie...mam nadzieję, że to co piszesz o tych kg to prawda bo ja mam narazie 6 kg na plusie, więc nawet jak przybędzie mi jeszcze 6 kg to myślę, że nie będzie aż takiego problemu ze zrzuceniem...

A ja mam ostatnio wrażenie jakby moja waga i brzuchol stanęły w miejscu...hmmm...ciekawe...

Do góry