reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Ciążowe brzuszki-oraz waga....

Milutek smaruje sie oliwką, czasami Ziajką dla kobiet w ciązy :)
czasami właśnie miałam takie 'cos' i po piciu wapna przechodziło, wiec biore sie znowu za wapno.

reklama
wredniak, ja na poczatku smarowalam sie oliwka i szczerze mowiac nie bylam zadowolona... oliwka tylko natluszcza skore i utrudnia "pozbywanie" sie z niej wody ale juz nie nawilza, dlatego przerzucilam sie na balsamy... tez mialam podczas uzywania oliwki taka "smocza czy krokodyla" skore... takie luski jakby... peeling i balsam pomogly

ja tez na poczatku uzywalam oliwki ale mialam wrazenie, ze skora robi sie bardziej sucha...
od 9 tc uzywam kremy mustela na biust i drugi do ciala i sprawdzaja sie znakomicie..Cena odstrasza ale kremy sa super i tubka starcza na miesiac, a skora jest gladka i nawilzona.. niestety zapomnialam o smarowaniu tylu w pasie.. wiec sa male rozstepy ale juz zamowilam krem na rozstepy rowniez mustela i bede sie nim smarowac po :)
teraz akurat jest promocja na allegro u jednego sprzedawcy (data waznosci do sierpnia 2011) i zamiast 70zl kosztuje 40zl za 75ml

No właśnie ja się trochę boję tych balsamów i nowości, bo co jakiś czas wysypuje mnie na brzuchu, ostatnio wysypało mnie od tej Ziajki, po wapnie przeszło, i teraz nie smaruje nią brzucha tylko reszte ciała, i siostra przywiozła mi tą oliwkę *spam* specjalnie na rozstępy dla kobiet w ciąży i byłam mega zadowolona, bo takiej mięciutkiej skóry to dawno nie miałam, aż do wczoraj :p słyszałam o Musteli, ale jak dla mnie jest za droga. no nic mam nadzieje, że po wapnie przejdzie. a co do peelingu to jak kiedys sobie zrobiłam to też dostałam jakiejś wysypki i opierdziel od położnej za to :p hehe
zaraz sobie wleje do wanny cała oliwę z oliwek i się natłuszcze od stóp do głów :p

Co ma wyjść to i tak wyjdzie...to genetyka. Tak więc ja tylko balsam z zielonej oliwki -ZIAJKA ;-)

Nie zgodzę się - mam rozstępy sprzed 1 ciązy i niestey na biuście po 1 ciązy bo smarowałam kremem Vichy tylko brzuch i na nim zero rozstępów. Dlatego teraz smaruję od dnia tesu i brzuch i biust i na razie na biuście nie ma nowych a na brzuchu żadnych

Ostatnia edycja:
ja też smarowałam na początku oliwką, tak zapobiegawczo, ale rozstępów nie mam:)) natomiast po pewnym czasie dostałam uczulenia, skóra strasznie mnie swędziała, wszędzie, najbardziej brzuch i ręce. Nie wiedziałam od czego to uczulenie, doszło do tego że myłam się samą wodą, potem ginka poradziła mi żebym kupiła jakiś balsam z apteki. Kupiłam oilatum, zeszło pięknie już po dwóch dniach i jestem z niego bardzo zadowolona, super nawilża, bo jest na bazie płynnej parafiny, smaruje nim nawet twarz....

reklama
Ja tam nie wiem jak to jest z tą genetyką, moja mama nie ma rozstępów.
Ja smaruję piersi i brzuch i na piersiach pojawiły się rozstępy, a na brzuchu nie (oby tak już zostało). Moja teoria jest taka, że piersi po prostu za szybko urosły, a brzuszek rośnie równomiernie i żaden balsam nie da nam 100% pewności, także zapobiegajmy, ale nie spodziewajmy się cudów :D

Do góry