reklama
wredniak, ja na poczatku smarowalam sie oliwka i szczerze mowiac nie bylam zadowolona... oliwka tylko natluszcza skore i utrudnia "pozbywanie" sie z niej wody ale juz nie nawilza, dlatego przerzucilam sie na balsamy... tez mialam podczas uzywania oliwki taka "smocza czy krokodyla" skore... takie luski jakby... peeling i balsam pomogly
U
użytkowniczka usunieta
Gość
ja tez na poczatku uzywalam oliwki ale mialam wrazenie, ze skora robi sie bardziej sucha...
od 9 tc uzywam kremy mustela na biust i drugi do ciala i sprawdzaja sie znakomicie..Cena odstrasza ale kremy sa super i tubka starcza na miesiac, a skora jest gladka i nawilzona.. niestety zapomnialam o smarowaniu tylu w pasie.. wiec sa male rozstepy ale juz zamowilam krem na rozstepy rowniez mustela i bede sie nim smarowac po
teraz akurat jest promocja na allegro u jednego sprzedawcy (data waznosci do sierpnia 2011) i zamiast 70zl kosztuje 40zl za 75ml
od 9 tc uzywam kremy mustela na biust i drugi do ciala i sprawdzaja sie znakomicie..Cena odstrasza ale kremy sa super i tubka starcza na miesiac, a skora jest gladka i nawilzona.. niestety zapomnialam o smarowaniu tylu w pasie.. wiec sa male rozstepy ale juz zamowilam krem na rozstepy rowniez mustela i bede sie nim smarowac po
teraz akurat jest promocja na allegro u jednego sprzedawcy (data waznosci do sierpnia 2011) i zamiast 70zl kosztuje 40zl za 75ml
No właśnie ja się trochę boję tych balsamów i nowości, bo co jakiś czas wysypuje mnie na brzuchu, ostatnio wysypało mnie od tej Ziajki, po wapnie przeszło, i teraz nie smaruje nią brzucha tylko reszte ciała, i siostra przywiozła mi tą oliwkę *spam* specjalnie na rozstępy dla kobiet w ciąży i byłam mega zadowolona, bo takiej mięciutkiej skóry to dawno nie miałam, aż do wczoraj słyszałam o Musteli, ale jak dla mnie jest za droga. no nic mam nadzieje, że po wapnie przejdzie. a co do peelingu to jak kiedys sobie zrobiłam to też dostałam jakiejś wysypki i opierdziel od położnej za to hehe
zaraz sobie wleje do wanny cała oliwę z oliwek i się natłuszcze od stóp do głów
zaraz sobie wleje do wanny cała oliwę z oliwek i się natłuszcze od stóp do głów
cliford
Fanka BB :)
Co ma wyjść to i tak wyjdzie...to genetyka. Tak więc ja tylko balsam z zielonej oliwki -ZIAJKA ;-)
Co ma wyjść to i tak wyjdzie...to genetyka. Tak więc ja tylko balsam z zielonej oliwki -ZIAJKA ;-)
Nie zgodzę się - mam rozstępy sprzed 1 ciązy i niestey na biuście po 1 ciązy bo smarowałam kremem Vichy tylko brzuch i na nim zero rozstępów. Dlatego teraz smaruję od dnia tesu i brzuch i biust i na razie na biuście nie ma nowych a na brzuchu żadnych
Ostatnia edycja:
cliford
Hm...no każdy z Nas ma swoje teorie i zdanie w tym temacie, tak więc szanuję Twoje i mam nadzieję ,że Vichy Ci pomoże. ;-)
ZUZA1979
ja też smarowałam na początku oliwką, tak zapobiegawczo, ale rozstępów nie mam) natomiast po pewnym czasie dostałam uczulenia, skóra strasznie mnie swędziała, wszędzie, najbardziej brzuch i ręce. Nie wiedziałam od czego to uczulenie, doszło do tego że myłam się samą wodą, potem ginka poradziła mi żebym kupiła jakiś balsam z apteki. Kupiłam oilatum, zeszło pięknie już po dwóch dniach i jestem z niego bardzo zadowolona, super nawilża, bo jest na bazie płynnej parafiny, smaruje nim nawet twarz....
reklama
K
koncia
Gość
Ja tam nie wiem jak to jest z tą genetyką, moja mama nie ma rozstępów.
Ja smaruję piersi i brzuch i na piersiach pojawiły się rozstępy, a na brzuchu nie (oby tak już zostało). Moja teoria jest taka, że piersi po prostu za szybko urosły, a brzuszek rośnie równomiernie i żaden balsam nie da nam 100% pewności, także zapobiegajmy, ale nie spodziewajmy się cudów
Ja smaruję piersi i brzuch i na piersiach pojawiły się rozstępy, a na brzuchu nie (oby tak już zostało). Moja teoria jest taka, że piersi po prostu za szybko urosły, a brzuszek rośnie równomiernie i żaden balsam nie da nam 100% pewności, także zapobiegajmy, ale nie spodziewajmy się cudów