reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze brzuszki :)

kasiek to my nawet nie mamy żadnej lampy, żarówki wiszą :-p od kiedy mieszkamy, dokupiliśmy tylko ten stół, komodę, krzesła dostaliśmy za darmo używane, w tym roku zrobiliśmy resztę drzwi wewnętrznych i mamy już wszystkie, no i w zeszłym roku musieliśmy na kredyt nowy samochód bo nam się rozkraczył :laugh2: a teraz marzę o firankach/roletach, na dole żeby była chociaż ubikacja bo mi ciężko będzie się wdrapywać na piętro wciąż, ale nic z tego, najpierw będą rzeczy dla malucha ;-):sorry:

z niezbędnych spraw to jeszcze izolacja i wylanie betonu na 2 balkony, bo jak mocno padało to nam ciekło z sufitu...

Ostatnia edycja:
reklama
Nie, aż tak źle nie jest - może źle napisałam :-p Napisałam, że od czasu wprowadzenia się do domu tylko to zrobiliśmy, ale już wprowadzając się mieliśmy z kasy z kredytu - kuchnię z wszystkimi sprzętami, łóżko ze stolikami do sypialni, całkiem wykończoną górną łazienkę, także nie ma tragedii :-D Meble (szafy) mamy takie stare po babci, ale jeszcze się nie rozpadły :-p Po prostu potem już zaczęliśmy spłacać kredyt, doszły inne wydatki m.in. na leczenie i więcej przez te ponad 2lata nie udało się zrobić oprócz tego co pisałam w poprzednim poście.

Ale dziękuję za życzenia tych milionów :-)
Swoją drogą dla mnie chory jest ten kraj, skoro my dwoje, bezdzietni, pracując (ja na 1,5 etatu) i żyjąc oszczędnie w małym mieście, nie wyjeżdżając na urlopy itp. nie byliśmy w stanie więcej dorobić się przez tyle czasu. Ale fakt, sporo idzie od kilku lat na lekarzy i oczywiście kredyt nieszczęsny...

Emilchen powiem Ci ze my z Ł narzekamy a prawda jest taka ze tragedii nie mamy. Samo to ze mamy zdolmosc na kredyt wiec szanse na swoje m a wiele starszych par nie ma zdolnosci bo umowy smieciowe. A co dopiero rowiesnicy nasi

agulqa dokładnie, duży kredyt dostaliśmy właściwie bez problemu. Myślę, że o ile nie straci się pracy albo nie zachoruje (a my naprawdę dużo wydajemy na lekarzy) to nie byłoby źle :tak: chociaż mój mąż ma kontakt z Niemcami i twierdzi, że u nich kredyty hipoteczne są bardzo nisko oprocentowane, a my musimy zwrócić drugie tyle ile pożyczyliśmy.

Ja na kredyt tez nie narzekam. Nie mam jakos wysoko oprocentowanego. Nie znam sie ale mezol tak mowi:p Mam we frankach bo w zlotowkach musialabym wiecej splacac-tez sie na tym nie znam:) Ale tak nam w banku wyliczali. I mam wakacje kredytowe czyli raz w roku nie place raty i mam kase na wakacje. No ale zazdroszcze tym co maja mieszkania/domy bez kredytu lub w spadku po dziadkach czy cos...ach

Emilchen niestety polska nie jeat krajem prorodzinnym i ciagle rzuca klody pod nogi

Kasiek frank poszedl do gory i sporo osob zalamalo rece... a mieszkanie po babci cioci czy kimkolwiek to bajka!:-) no a.e my nie mamy po kim dostac :p

reklama
My mamy dom po teściach minus to to że mamy braciaka ale on ma strych plus cały czas pracuje u mego malża więc jakby go nie było :p tylko jak na osobę która tak mało bywa w domu straszny bałagan robi i strasznie "czyści" lodówkę :p

Do góry