reklama
Dziewczyny, nie pamietam, czy juz pytalam o to, ale czy ktoras z Was stosowala pas poporodowy? Czy to faktycznie pomaga, zeby te pociazowe pozostalosci sie chociaz po czesci jakos zassaly I zeby miesnie szybciej sie naprawily?
Wiecie moze, kiedy najwczesniej mozna wrocic do normalnych cwiczen ( silownia, fitness itp) Nie chodzi mi o takie cwiczenia poporodowe tylko takie, po ktorych sie czlowiek spoci
Wiecie moze, kiedy najwczesniej mozna wrocic do normalnych cwiczen ( silownia, fitness itp) Nie chodzi mi o takie cwiczenia poporodowe tylko takie, po ktorych sie czlowiek spoci
Załączniki
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Indi pas ogólnie nie jest polecany. Mięśnie nie mają jak pracować więc tak na prawdę powrót brzuszka do formy dłużej trwa. Ale na jakąś imprezę, gdy chcemy go schować, można założyć :-)
Z ćwiczeniami nie poporodowymi to bym do końca połogu zaczekała.
Z ćwiczeniami nie poporodowymi to bym do końca połogu zaczekała.
Indi zgadzam się z Megami, pas odciąża mięśnie i przez to powrót do formy opóźnia się. Co do ćwiczeń to po sn po zakończeniu połogu można już wracać do normalnej aktywności fizycznej. Inaczej jest z cc bo np do ćwiczeń aerobowych i siłowych (bieganie, fitness, jakieś ćwiczenia z ciężarkami i innymi przyżądami itp) dopiero po 5-6 mies można. Wcześniej tylko delikatne ćwiczenia są wskazane.
MommyTigger
Fanka BB :)
Śliczne brzuszki
No ja praktyki nie mam z pasami, ale też słyszałam , że nie są polecane. Co go ćwiczeń to tak jak gosiane pisze.
No ja praktyki nie mam z pasami, ale też słyszałam , że nie są polecane. Co go ćwiczeń to tak jak gosiane pisze.
agulqa_b
jenn200818
Agulqa dużo go nie zostało :-) Szybko wrócisz do formy, zobaczysz.
reklama
dagi27
Agulaq_b ej no....ja nawet przed ciążą tak nie wyglądałam!
Dobrze ciotka wyglądasz jak na tydzień po porodzie!!!
Dobrze ciotka wyglądasz jak na tydzień po porodzie!!!