reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Brzuszki

dzięki angel na zdjęciu nie widać ale ja jestem niziutka (niecałe 160cm) więc ten brzuch mnie przytłacza :-)
a przy dziewczynach się jak nowicjusz czuję my termin na koniec miesiąca mamy a jak niektóre na początek to prawie cały miesiąc różnicy

reklama
jA też niska ale z sporym nadbagarzem heh;)
A to prawda niby marcówki, jeden okres a róznica miesiąca to niesamowicie sporo- pomyśleć za miesiac my 34 tc a one 38 :szok:
O jej aż sie teraz zadumałam.

ehh Wy przynajmniej wiecie, który tydzień, ja już nic nie wiem teraz. nic a nic mi się nie zgadza z tych wyliczanek lekarskich z moim wyliczeniem miesiączkowym. wg. ostatniego USG jestem w 29-30 tygodniu troszku to róznica z 32 z kawałkiem.
ja tez jestem niziutka i coż kryć brzuchol serio daje mi już w kość, a mała taka mała wg. usg. hmm jak jeszcze urosne to chyba zacznie mnie przeciążąć do przodu. juz kręgosłup daje mi w kość.

Ostatnia edycja:
wychodziła troszke mniejsza, ale wychodziła. cykle mam standardowe 28 dni. na poczatku była opcja, że może mała jest mniejsza bo ja 4 miechy wymiotowałam. teraz to już serio nie wiem o co chodzi, dlatego tez mam wizytę u bardzo dobrego genetyka i powtórzy mi USG w piatek. zjadłam juz paznokcie troszkę, ale jak tu sie nie stresować, jeszcze ta ch**lerna miedniczka powiekszona. troszkę się pocieszam, że ja maluch byłam jak sie urodziłam, więc może mała idzie w mamusie.

nefi- a ile masz wzrostu i twoj maz?
bo u mnie duze dziecko ja mam 173-4 cm maz 200 prawie wiec dziecko do malych nie bedzie nalezalo;] jesli zawsze mniejsza byla t wydaje mi sie normalne ze teraz tez tak bedzie a sama mowilas ze mala bylas ;]

reklama
kasiurek no ja mała jestem 156 cm, mąz tez 170 z kawałeczkiem. tylko wiesz i tak prawie 3 tygodnie róznicy terminów porodu to tak sporo mi się wydaje. ehh pogadam z lekarzem, już u niego byłam raz on jest bardzo rzeczowy na pewno wszystko weźmie pod uwagę.

Do góry