reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze brzuszki

reklama
Asia - he he he... chyba że ją tak dobrze karmili w szpitalu :-) zjadła tyle ile ważyło dziecko i wody płodowe :-) chyba, że wychodząc ze szpitala ważyła się z dzieckiem na ręce i kamieniami w kieszeniach ??

no wlasnie....wydaje mi sie ze ona cos pokrecila i np byla u gina jakis czas przed porodem i ostatni wpis miala 80, potem przytyla i po porodzie mogla wazyc tyle samo...bo kazda waga widze ze jest inna.ja sie wczoraj w domu wazylam i bylo 79 kg a kilka godzin pozniej u gina 85!6 kg roznicy!i wychodzi na to ze w ciagu 2.5 tygodnia od ostatniej wizyty u mojej gin w Wawie przytylam 6 kg,,!tylko nie wiem jak bo tu mniej jem niz tam i wogole widze po sobie ze nie...

Martynka - też chciałabym przy samym porodzie zrzucić 20kg :-) (ciekawe czy były takie przypadki... chyba jedynie przy czworaczkach...) ale pewnie na 4kg się skończy... a łącznie to też chciałabym 20 zrzucić... czyli więcej niż przed ciążą... choć jak dalej będę się tak odżywiać jak przez ostatnie pare dni, to do porodu chyba z 15kg jeszcze przytyję ;-)

Asia - nie przejmuj się tymi udami... Mi też niestety nie poszło wszystko w brzuch, ale też w uda, tyłek i... łapska !! ale mam nadzieję, że jak będziemy dzieciaki nosić, pchać wózek, to zejdzie nam szybciutko !! no oczywiście jeżeli niewyspania i nerwów nie będziemy zajadać słodyczami ;-)

U mnie dzisiaj do ginekologa same ciezarne (chyba 7 nas było) w kolejce, wiec normalnie "rozmowy w toku" :-D I siedziała taka szczuplutenka, wysoka babka, tak cos koło 40-stki i mowi, ze ma corke 21-letnia i 16-letniego syna, a w pierwszej ciazy przytyła ponad 40kg, a w drugiej 35:nerd::szok: A taka figure ładna miała, ze szok, az sie mi wierzyc nie chciało :szok:

A za to drugiej babki jakas znajoma, urodziła ostatnio w wieku 50 lat :szok: Normalnie szok, na szczescie normalne zdrowe dziecko, ale masakra :confused:

ANNA piekny masz cytat pod suwaczkami ;-)

Ja bym chciala jakies 5 kg schudnac a reszta moze zostac :-)
Dziewczyny kg wam spadna jak bedziecie karmily i lataly non stop przy dziecku bo pozniej juz nie bedziemy sie tyle zajadaly i lezaly na kanapie i mialy LB wiec mysle ze kg same sobie pojda :-)

reklama
Oj Dorotka w moim przypadku kilogramy same niestety nie poszły po porodzie , wręcz przeciwnie zostały razem ze mną:-D i tak przez 6 lat się ich nie pozbylam to liczę na to że teraz się pozbędę i z tej i z poprzedniej ciąży,
Koleżanka ma fajną dietę ona sama schudla ok 15 kg w ciągu ok pół roku, ale powiedziala że dopiero po zakończeniu karmienia dziecka piersią mi ją podrzuci.:tak:

Do góry