reklama
malina29
Mama debiutująca
A czy będąc już w drugiej fazie można nadal jeść potrawy z przepisów z fazy I?
jak najbardziej, II faza to faza naprzemienna: czyste proteiny i proteiny z warzywami
estragon
mamusia synusia:P
"Nie możesz rozpocząć tej diety, karmiąc piersią. Dieta oparta jest na wprowadzeniu organizmu w stan ketozy, a intensywnie spalanie oznacza produkcję toksyn, które zanim opuszczą organizm, przedostają się do mleka. Dukan absolutnie zabrania stosowania I i II fazy w swojej książce kobietom w ciąży i karmiącym. Do rozważenia jest zmodyfikowana III faza. To znaczy - jedzenie wszystkich produktów jak w III fazie, plus 2 porcje owoców a nie jedna, i brak dnia proteinowego. Po prostu - jak się karmi, to się nie odchudza."
czy któraś mogłaby to zweryfikowac???? bo się troszkę przeraziłam:/
N
nataliak
Gość
estragon dokladnie tak jest, na dukanie organizm do wytworzenia energii spala tluszcz zamiast glukozy co powoduje ketoze. wytwarza sie aceton ktory jest szkodliwy dla dziecka.
aguska24mir
mama Pawełka :)
czyli na dukan na razie nie moge przejsc bo nadal karmie wezme sie za ta diete jak przestane karmic a mam do rzucenia około 5 kg.
malina29
Mama debiutująca
"Nie możesz rozpocząć tej diety, karmiąc piersią. Dieta oparta jest na wprowadzeniu organizmu w stan ketozy, a intensywnie spalanie oznacza produkcję toksyn, które zanim opuszczą organizm, przedostają się do mleka. Dukan absolutnie zabrania stosowania I i II fazy w swojej książce kobietom w ciąży i karmiącym. Do rozważenia jest zmodyfikowana III faza. To znaczy - jedzenie wszystkich produktów jak w III fazie, plus 2 porcje owoców a nie jedna, i brak dnia proteinowego. Po prostu - jak się karmi, to się nie odchudza."
Estragon, niestety dieta proteinowa jest zabroniona podczas karmienia piersią z tych względów o jakich napisałaś... Dlatego ja zdecydowałam się na nią dopiero teraz, gdy już odstawiłam Tosię od piersi
estragon
mamusia synusia:P
dzięki za odpowiedzi, jestem głupia, głupia, głupia((
dzwoniłam przed chwilą do naszej pediatry w tej sprawie, ale mi się dostał opitol... 10 minut mnie ochrzaniała
poza tym, że szkodzę dziecku, to także sobie, mogę rozregulowac sobie tak tarczycę, że będą mnie musieli kroic natychmiast, poza tym wszelkie diety, niezależnie czy karmi się piersią czy butelką należy odłożyc co najmniej po roku od porodu, bo sobie można maksymalnie rozregulowac gospodarkę hormonalnąi wtedy dopiero mogą byc problemy z wagą:/
dzwoniłam przed chwilą do naszej pediatry w tej sprawie, ale mi się dostał opitol... 10 minut mnie ochrzaniała
poza tym, że szkodzę dziecku, to także sobie, mogę rozregulowac sobie tak tarczycę, że będą mnie musieli kroic natychmiast, poza tym wszelkie diety, niezależnie czy karmi się piersią czy butelką należy odłożyc co najmniej po roku od porodu, bo sobie można maksymalnie rozregulowac gospodarkę hormonalnąi wtedy dopiero mogą byc problemy z wagą:/
malina29
Mama debiutująca
a ile zdążyłaś schudnąć????dzięki za odpowiedzi, jestem głupia, głupia, głupia((
reklama
Podziel się: