reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
"Nie możesz rozpocząć tej diety, karmiąc piersią. Dieta oparta jest na wprowadzeniu organizmu w stan ketozy, a intensywnie spalanie oznacza produkcję toksyn, które zanim opuszczą organizm, przedostają się do mleka. Dukan absolutnie zabrania stosowania I i II fazy w swojej książce kobietom w ciąży i karmiącym. Do rozważenia jest zmodyfikowana III faza. To znaczy - jedzenie wszystkich produktów jak w III fazie, plus 2 porcje owoców a nie jedna, i brak dnia proteinowego. Po prostu - jak się karmi, to się nie odchudza."

czy któraś mogłaby to zweryfikowac???? bo się troszkę przeraziłam:/

estragon dokladnie tak jest, na dukanie organizm do wytworzenia energii spala tluszcz zamiast glukozy co powoduje ketoze. wytwarza sie aceton ktory jest szkodliwy dla dziecka.

"Nie możesz rozpocząć tej diety, karmiąc piersią. Dieta oparta jest na wprowadzeniu organizmu w stan ketozy, a intensywnie spalanie oznacza produkcję toksyn, które zanim opuszczą organizm, przedostają się do mleka. Dukan absolutnie zabrania stosowania I i II fazy w swojej książce kobietom w ciąży i karmiącym. Do rozważenia jest zmodyfikowana III faza. To znaczy - jedzenie wszystkich produktów jak w III fazie, plus 2 porcje owoców a nie jedna, i brak dnia proteinowego. Po prostu - jak się karmi, to się nie odchudza."

czy któraś mogłaby to zweryfikowac???? bo się troszkę przeraziłam:/

Estragon, niestety dieta proteinowa jest zabroniona podczas karmienia piersią z tych względów o jakich napisałaś... Dlatego ja zdecydowałam się na nią dopiero teraz, gdy już odstawiłam Tosię od piersi

dzięki za odpowiedzi, jestem głupia, głupia, głupia:(((
dzwoniłam przed chwilą do naszej pediatry w tej sprawie, ale mi się dostał opitol... 10 minut mnie ochrzaniała:(
poza tym, że szkodzę dziecku, to także sobie, mogę rozregulowac sobie tak tarczycę, że będą mnie musieli kroic natychmiast, poza tym wszelkie diety, niezależnie czy karmi się piersią czy butelką należy odłożyc co najmniej po roku od porodu, bo sobie można maksymalnie rozregulowac gospodarkę hormonalnąi wtedy dopiero mogą byc problemy z wagą:/

dzięki za odpowiedzi, jestem głupia, głupia, głupia:(((
dzwoniłam przed chwilą do naszej pediatry w tej sprawie, ale mi się dostał opitol... 10 minut mnie ochrzaniała:(
poza tym, że szkodzę dziecku, to także sobie, mogę rozregulowac sobie tak tarczycę, że będą mnie musieli kroic natychmiast, poza tym wszelkie diety, niezależnie czy karmi się piersią czy butelką należy odłożyc co najmniej po roku od porodu, bo sobie można maksymalnie rozregulowac gospodarkę hormonalnąi wtedy dopiero mogą byc problemy z wagą:/
a ile zdążyłaś schudnąć????

reklama
JustMe - jak tam przygotowania do dietki? Zakupy zrobione? Ja planuję je na niedzielę to zdam relację jakie zapasy porobiłam :-)

Do góry