reklama
estragon
mamusia synusia:P
szczerze mówiąc, myślałam, że będzie gorzej...
wczoraj piekłam sernik dukana pierwszy raz od... chyba roku coś upiekłam
niestety jest to droga dieta, jak na razie co drugi dzień zakupy za ok. 50 zł (a kupowałam w biedronce i lidlu, więc w najtańszych sklepach)
niestety jest to droga dieta, jak na razie co drugi dzień zakupy za ok. 50 zł (a kupowałam w biedronce i lidlu, więc w najtańszych sklepach)
Naprawdę jest droga? Ja chcę ją zacząć od przyszłego tygodnia, bo najpierw muszę zakupić wszelkie produkty potrzebne do niej, ale jeszcze dokładnie nie studiowałam co i jak...Teraz to ostudziło mój entuzjazm
Gratuluję utraty kilogramów
Majowa_Mama
Fanka BB :)
Ja też zastanawiałam się nad Dukanem ale niestety moje dziecię kocha cyca i jak na razie zupełnie nie dla mnie ta dieta. Ważę tyle co przed ciążą, ale moje ciało pozostawia wiele do życzenia i dlatego doszłam do wniosku, że wiosna tuż tuż, nowy rower czeka więc będę śmigać sobie z synkiem codziennie na jakieś wycieczki i mam nadzieję, że 3 no może 4 kg które mi przeszkadzają znikną
estragon
mamusia synusia:P
krewetka teraz już w ogóle, przechodzę w sklepie obok półek ze słodyczami i się im przyglądam, ale mnie nie wzruszają tak, jak przez pierwsze 2 dni
Alis droga jest dlatego, że nie jedząc tłuszczów i węglowodanów twój apetyt nie jest do końca zaspokojony, więc automatycznie jesz więcej produktów dozwolonych.
wyobraź sobie, że w ciągu jednego dnia zjadłam 500 ml serka homogenizowanego...
policz sobie 10 jajek- mnie wystarczają na 2-3 dni, , ser biały, jem 3 jogurty naturalne dziennie (otrębów nie liczę, bo są tanie), do tego szynka drobiowa, np piersi z kurczaka na obiad
w II fazie dochodzą warzywa- wczoraj kupiłam w osiedlowym warzywniaku jednego ogórka i 2 pęczki rzodkiewek (gdzie było może po 6 owoców) i zapłaciłam 9,5 zł, a to wystarczyło na 1 dzień, do tego pomidory, sałata...
Alis droga jest dlatego, że nie jedząc tłuszczów i węglowodanów twój apetyt nie jest do końca zaspokojony, więc automatycznie jesz więcej produktów dozwolonych.
wyobraź sobie, że w ciągu jednego dnia zjadłam 500 ml serka homogenizowanego...
policz sobie 10 jajek- mnie wystarczają na 2-3 dni, , ser biały, jem 3 jogurty naturalne dziennie (otrębów nie liczę, bo są tanie), do tego szynka drobiowa, np piersi z kurczaka na obiad
w II fazie dochodzą warzywa- wczoraj kupiłam w osiedlowym warzywniaku jednego ogórka i 2 pęczki rzodkiewek (gdzie było może po 6 owoców) i zapłaciłam 9,5 zł, a to wystarczyło na 1 dzień, do tego pomidory, sałata...
malina29
Mama debiutująca
Estragon, a mogłabyś skrobnąć co kupujesz w tych sklepach??? Bo ja mam je pod nosem a w poniedziałek ruszam z tą dietą, twoje sugestie by mi pomogły :-)
reklama
ja najczesciej kupowalam
-piersi z kurczaka
-wątróbka
-jaja
-serek wiejski 3%
-chudy ser
-0,5% mleko
-wędzone ryby
-1,5 % jogurt naturalny
-rożne przyprawy typu majeranek, bazylia
-otręby pszenne i owsiane