reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

A ja właśnie wlazłam na wagę i wskazuje 56,5 kg a jestem już po śniadaniu:szok:
a najdziwniejsze jest to że ja nigdy tyle nie ważyłam 59 to była najniższa waga przed ciążą!!!
No i co jeszcze brzych mi pozostał boczki też bo o cycach to już nie wspomnę a waga spadła:szok:

Wstawię w grupie zdjęcie z przed ciąży i takie teraz robione dla porównania

reklama
U mnie powoli, ale waga ciągle w dół. Juz 20 kg ubyło. Do wymarzonej wagi brakuje 12 kg. Daję sobie czas do przyszłego roku, do wiosny, początku lata:) Bez mordowania się i wielkich wyrzeczeń.

Oleśka jak z tyciem w ciąży tak i z chudnieceim idziemy łeb w łeb:) Ja też mam już 20 kg na misiusie i jeszcze 10 kg do zrzucenie zeby wrocic do wynku sprzed ciązy. Tylko ze ja daje sobie max 3-4 miesiace jeszcze. Zastosuje swoja dietke na ktorej w zeszłym roku spadło mi 15kg i powinno pojsć. 3mam kciuki za nasz wymarzony rozmiar 38 ;)

corina to ty karmisz tylko butlą? pamiętam jak pisałaś o tym jak kiedyś schudłaś tak sporo :-)
tak karmię butlą, raz dziennie dokarmiam bebilonem na noc. mi na razie waga staneła w miejscu ale to chyba przez to ze podjadam slodycze (nie moge sie oprzec, został zly nawyk po ciazy;) i jem nieregularnie. jesli chodzi o sama diete to jem tylko gotowane na parze, nietłusto, no ale te slodycze i brak konsekwencji w jedzeniu o stalych porach robi swoje i dlatego od kilku tyg nie moge ruszyc z waga w dol.

a ja podejrzewam, że schudnę pożanie, jak przestanę piersią karmić, bo jem prawie wszystko (próćz smażonego , chipsów itp) słodyczy jem sporo- tzn tyle ile przed ciążą :-D
kg spadają mi powolutku, ale jednak ciało jeszcze nie te..
dodam, ze doćwiczeń także jest mnie cieżko zachęcić:zawstydzona/y:

a macie jakiś sposób na "zwalenie" tego brzucha,tych fald co teraz wiszą?bo mnie dobijają i nie wiem jak sie tego pozbyć

mi cwiczac a6w przez 2 tyg ubyło w pasie 5cm. no ale doszłam tylko do 16 powtórzeń (3 serie) i wymiękłam. muszę znowu zacząć cwiczyc, ale chyba pozostane przy ok 12-stu powtórzeniach i 2-óch seriach.

Ja zaczęłam ćwiczyć brzuszki i mam nadzieję,że trochę to pomoże.
ja to muszę się chyba zawziąć,bo do ćwiczeń to jestem cienias
mi cwiczac a6w przez 2 tyg ubyło w pasie 5cm. no ale doszłam tylko do 16 powtórzeń (3 serie) i wymiękłam. muszę znowu zacząć cwiczyc, ale chyba pozostane przy ok 12-stu powtórzeniach i 2-óch seriach.
Ale może jednak ja się skuszę na to?bo tak to ogólnie z moim brzuchem aż tak źle nie jest,tylko te fałdy jeszcze są,wrrrr

reklama
Ja ćwiczę od czasu jak skończył się połóg i niby jest lepiej ale do tego co było przed ciążą to mi jeszcze daleko...chodzi mi o wygląd brzucha bo teraz mam jeszcze trochę obwisły...:( ale i tak nie narzekam bo przynajmniej rozstępów nie mam :D nigdzie! A przez całą ciążę może ze 2-3 razy posmarowałam się oliwką :p

Do góry