reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
Klariss i Aga - piękne bębenki, urocze :-)
Ja się tak zastanawiam właśnie, skąd te kilogramy się biorą, skoro patrząc w lustro widzimy tylko dodatkowy brzuszek i cyce, ja wymiękam. Ja takk się zeschizowałam tą moją wagą, że wczoraj jak zaczęłam moją mamę wypytywać, a kiedy ile tyła, jak jadła, że jej się uzbierało 20kg, czy "puchła" jej twarz, w którym tc wyszły jej rozstepy - to stwierdziła, że wariatka jestem i przejmuje się niepotrzebnie głupotami.
No niby głupoty, ale przecież sami lekarze teraz przestrzegają by monitorować wagę.

Przyłączam się zatem do bólu większości, że te kilogramy za szybko "zapierniczają"...

Pocieszam sie myślą, ze mam juz za soba jeden epizod tycia w zastraszającym tempie w krótkim okresie. Gdy mieszkałam w USA przez około 10 miesięcy skoczyłam z 51 kg do 72 :szok: Czyli 21kg i to oczywiście bez ciąży!
Dałam radę szybko po powrocie pozbyć się 15 a reszta się przydała na nasze długie zimy ;-)

Hmmm, 4 na 10 udaje mu sie zgadnac.

A ten lekarz to jakiś dziwny... Przecież nawet my już potrafimy w większości przypadków dostrzec płeć dziecka na podstawie zdjęcia.... Czy on tylko czyta to co aparat mu wypisze???

Heja z rana. Jej jak ja się cieszę że mam rano +2kg, a wieczorem +3kg do przodu. Jak bym przytyła z 20kg to ja bym wyglądała masakrycznie przy moim wzroście:eek:.

aga,klariss ładnitkie brzusie
A co do tego lekarza jakiś nie douczony czy co:cool:
A ja teraz nie wiem ile przytyłam za tydzień idę na wizytę to się okaze,ale pewnie z 4 kg przytyłam

a o to my z wczoraj

Załączniki

• my1.jpg
    my1.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 43
  • my.jpg
    my.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 44
przy usg polowa sukcesu to dobry sprzet a druga polowa to umiejetnosci lekarza. nie zapomne jak w nfz gin mierzyl przeziernosc karkowa naszego leniuszka, sprzet byl taki ze sie nie dalo robic powiekszen wiec zmierzyl z calosciowego obrazu, bez powtorzen, wyszla jakas smiesznie niska wartosc, stwierdzil ze jest ok i taka wpisal. jak zrobilam to usg w 13tc prywatnie to szerokosc przeziernosci karkowej wyszla 2razy wieksza niz na tamtym sprzecie i lekarz kilka razy mierzyl!
na ostatnim usg robionym oczywiscie prywatnie leniuszek ulozyla sie fatalnie. buzki nam nie pokazala tylko zaslonila raczkami a ze wszystkim innym lekarz jakos sobie jednak poradzil. zeby znalezc druga nerke musial mi glowice usg wpychac gdzies z boku pod zebra a dla potwierdzenia plci pod mostek. ale udalo sie, dla chcacego nic trudnego ;)

reklama
aga jak ja Ci zazdroszczę figurki:zawstydzona/y:. Super wyglądasz, razem z awru 1 miejsce:tak:.
lilly konkretny, ale poza brzuszkiem, to nie widac u Ciebie jakiegoś wielkiego przyrostu wagi.

jaszczurka to witaj w klubie- ja też ważę 70 kg, z tym, że mam 16 kg na plusie. Przed ciążą ważyłam 54 albo 53 kg, ale liczę, że 54, żeby nie było, że aż tyle mnie przybyło:sorry:. Nie martw się, my teraz przystopujemy z wagą, a te co mało przytyły jeszcze nas przegonią:-p. Zresztą zaczyna się nam ta waga mniej więcej wyrównywac.

Chrupcia niestety w Stanach jest taka a nie inna żywośc i styl życia. Mam tam sporo znajomych i rodzinki, więc wiem coś na ten temat:tak:. Praktycznie wszyscy tyją. Nasze McDonalds, KFC to są miniaturki w porówaniu z tamtym jedzeniem, poza tym tam praktycznie codziennie jada się w restauracjach....

Do góry