reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

klariss moja dzidzia też na ostatnim usg 1000 gram ważyła.
a co do płci, to nie sądzę, żeby jeszcze było za małe, żeby można było zobaczyć..
mnie lekarz też zbywał aż do połówkowego, a teraz to już raczej każdy powinien widzieć...
a jakie masz przeczucie??:-)
a brzuszek masz ładbych kształtów i 8kg na plusie to też dobry wynik :tak:

reklama
za tydzien zaczyna sie u mnie 7 miesiac, jak narazie 8 kg na plusie, ale według lekarza samo dziecko waży juz okolo 1000g.:) fajnie,że rośnie zdrowo i "przepisowo"...jedyne co nie daje mi spac, to, że jeszcze NIE ZNAM PŁCI!!! masakra...moja cierpliwośc sie kończy, a lekarz twierdzi, że jeszcze jest za małe, zeby cokolwiek dojrzeć...
klariss albo Twój lekarz to jakaś niemota co skończył studia dzięki notatkom na ksero od dobrych kolegów, albo ma jakiś trefny sprzęt :eek:
Jeśli chcesz poznać płeć idź sobie na USG do innego lekarza ;-)
Masz bardzo zgrabniutki brzuszek :-)

NIE ZNAM PŁCI!!! masakra...moja cierpliwośc sie kończy, a lekarz twierdzi, że jeszcze jest za małe, zeby cokolwiek dojrzeć...wiekszośc z Was dziewczyny juz dawno wie, kogo sie spodziewa, a ja jestem chyba jedna z nielicznych, która jeszcze nie wie...

Bardzo ładny brzuszek, ale musze podtrzymac komentarz dziewczyn "ten lekarz to jakis niemota" :)

Dziecko moze byc tak ułozone, ze zasłania, ale napewno nie za małe zeby rozpoznac płec..

Ja znam płec od 16 tygodnia... a na połówkowym wiekoszosc z nas juz miala potwierdzenia od swoich lekarzy... to bardzo ułatwia, kolekcjonowanie wyprawki, urzadzenia kącika dla maluszka i wszelkich zakupów

moze sprobuj zrobić usg u kogos innego

A ja się zaczynam troszkę martwic. Od 29 grudnia nadal mam 1 kg na plusie, czyli prawie 2 miesiace. Tak to tyłam na potęgę, po 4 kg na miesiąc, a jak dzidzia najbardziej rośnie, to moja waga stoi. Jak z młodym jest wszystko w porządku, to niech ta waga już do porodu taka zostanie... Ach, tyłam źle, nie przybieram na wadze też źle i kolejny powód do zmartwienia. Wizytę mam dopiero 9 marca:sorry:

estragon zamiast się stresować to się ciesz, :tak:ja podtrzymuję to co powiedziałam kiedyś, ze ty tyłaś przez tamte leki!!

wrzucam comiesięczne foto mojego brzuszka:-)
to już 7 miesiąc, i dla porównania 5 miesiąc:-p

Załączniki

• 7 miesiąc.jpg
    7 miesiąc.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 56
  • 5 mies.jpg
    5 mies.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 45
reklama
hi hi przecież wszystko mam zakryte:-p
zdziwił się tylko rano po co mi aparat do łazienki :-D:-D
a dziś małż coś wspomniał, ze może mi jakąś sesyjkę brzuszkową strzelić :-)

Do góry