reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

Zastanawiam się czy to normalne że od trzech tyg. nic nie przytyłam:confused: od początku mam już +10,ja niemiałam żadnych nudnosci i nie schudłam ani deka w pierwszych miesiącach,tylkoo zaczełam rosnąć:szok:,teraz może waga staneła bo się troszkę wystraszyłam tych kilogramów:tak:ale brzuszek rośnie było100 jest 103cm a waga stoi:-D
Mam identycznie. Też od początku +10, a od jakiegoś czasu zastój.
I też nie schudłam na początku nic a nic, bo nie wymiotowałam, ale zajadałam mdłości.
W moim przypadku, to chyba po prostu jem mniej - nie chodzę już do pracy, mam mniejsze spalanie, to i zapotrzebowanie też spadło ;-)

reklama
u mnie też waga się zatrzymała
na plusie mam 10,5kg juz jakieś 2 tygodnie chociaz może to być spowodowane tym że miałam straszny cellulit na udach i tyłku a teraz jakby się zmnieszył więc może schodzi ze mnie woda

u mnie również waga stoi, mam 4 kilo na plusie, ale to z powodu mojej zgagi i tym że jem ostatni posiłek o 18 godzinie, bo jak wczoraj zjadłam o 20 to pół nocy nie spałam i do tego musiałam wymiotować bo żołądek jakby mi się maleńki zrobił, może mały mi uciska i nieda rady spać.
ale brzuszek rośnie już 103cm:)

u mnie również waga stoi, mam 4 kilo na plusie, ale to z powodu mojej zgagi i tym że jem ostatni posiłek o 18 godzinie, bo jak wczoraj zjadłam o 20 to pół nocy nie spałam i do tego musiałam wymiotować bo żołądek jakby mi się maleńki zrobił, może mały mi uciska i nieda rady spać.
ale brzuszek rośnie już 103cm:)
U mnie idento 3-4kg na plusie (pozyskane przez ostatnie 2 m-ce), na razie waga nie stanęła w miejscu, choć są ku temu przesłanki, bo muszę zmniejszyć porcje żywieniowe, bo mnie tak samo straszna zgaga męczy i też zdarzyły mi się wymioty, po których poczułam zdecydowaną ulgę. Jeszcze mnie wczoraj o 20 wzięła ochota na śledzika, to już w ogóle była masakra, dobrze, że jabłuszko złagodziło objaw i dało się zasnąć.

ja też mam strasznę zgagę:(bez reni sie nie ruszam...
jabłka uwielbiam,ale niestety potęgują mi ją.
Wugule czuję się zaniedbana i nieatrakcyjna,w nic sie nie mieszczę....Ciążowych urań nowych już nie chcę bo szkoda mi kasy.Włosy przez czapke ciągle oklapłe i suche.Do tega mam lenia i bym wogule nie wstawała,nie myła się ,nie wychodziła.Dobrze że dzieci mnie mobilizują:(

Kupiłam sukienke na święta by wygladać jak ludź:)nie drogo więc może kogoś zainteresuje.
Trendy mama Mała czarna na każdą okazję Jedyna (1316291832) - Aukcje internetowe Allegro
Trendy mama Cudo dwukolorowa na każdą okazję ! (1313024605) - Aukcje internetowe Allegro

Ewuśka śliczne sukienki, zwłaszcza ta pierwsza :))
Ja ostatnio ciagle chodzę w legginsach i dłuższych tunikach albo sweterkach za tyłeczek ale teraz trochę zimno a tych cieplejszych nie mam i chciałabym sobie jeszcze coś kupić, mimo że myślałam, że już w ciązy zadnych ciuchów sobie nie kupię.

reklama
Do góry