reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

Sunshine, bo nie może sie nie podobać, taki zgrabniusi!
A może tak odświeżymy naszą zamkniętą grupę i powstawiamy tam fotki niezgilotynowane?

Nie wiem czy to się uda, bo np. ja się obawiam, że mogę się cała w kadrze nie zmieścić ;) Jeszcze trochę, a będzie mi trzeba fotki teleskopem Hubble'a robić ;)

reklama
sunshine naprawdę masz idealny brzuszek. Malutki i bardzo zgrabny, widać że wyćwiczony.

Ja czuję się jak słonica-dosłownie, bo zaczyna mi przeszkadzaćto że jestem już taka duża. W pasie mam 105cm- co mnie wcale nie cieszy - fakt że to o 20cm więcej niż przed ale jak dla mnie to koszmar. Cieszę się że dziecko zdrowe i oby tak dalej ale mam do siebie pretensje że mam taki duży apetyt i trudno mi się powstrzymywać. W cyckach też mam 105cm a jak wczoraj mierzyłam biodra to 98cm czyli tu + 8cm. No nic, jakoś trzeba się wziąć w garść bo do lutego trochę czasu zostało...

Dziekuje dziewczyny za wszystkie mile komentarze :-)
Gdzies juz pisalam na jakims watku i chyba tu, to chyba sprawa callaneticsu, cwicze od lat!! czasem z duzymi przerwami...zawsze do nich wracam. Stwierdzam ze lepsze niz silka. Cialo jest bardzo dobrze rozciagniete (nadal potrafie zrobic szpagat po malej rozgrzewce ;-)) , miesnie brzucha twarde i jak ktos nie ma tluszczu na brzuchu to nawet kaloryferek widac :-D ja chodzac na silke nie cwiczylam brzucha bo nie musialam, wydaje mi sie ze cwiczac na maszynach i z ciezarkami itak pracuja miesnie brzucha -widac to w lustrze jak sie cwiczy. Ogolnie powiem ze nie cwiczac rok (teraz to juz rok i 7mcy) to ludzie mysleli ze chodze jakies 3 razy i nikt mi nie wierzyl ze nic nie robie, czasem tylko callanetics :-) ale ja zaczelam w wieku 15 lat czyli 16 lat temu ;-) Ale sie rozpisalam :zawstydzona/y:Pomyslalam ze sie podziele z wami, moze ktoras sie zdecyduje po ciazy

No sunschine , super figura, jakbym sie przestała obrzeżać to może bym Cie dogoniła bo tez dużo ćwiczę ale mam za duży apetyt hehehe
..niema jak gimnastyka... cokolwiek...byleby sie codziennie troszkę poruszać i ponaciągać,
bez nadwyrężania brzucha, a najważniejsza jest systematyczność .
Ja polecam stepper na najlżejszym oporze żeby sobie tętna za bardzo nie dźwignąć.
Myślę ze z umiarem jest bezpieczny w ciąży.
A dzięki temu ze ćwiczyłam brzuch przed ciążą widzę i czuje każdy najmniejszy ruch Milusia :-D

A ja myslalam ze wkleilyscie sporo swoich brzuszkow a tu taka debata , wydaje mi sie ze to na inny watek powinno isc, osobny ;-) bo troszke zasmieca to galerie naszych brzuszkow , tym bardziej ze kazda ma duzo do powiedzienia :-D

ok to moj z dzisaj
ciezko samej zrobic fotki

Załączniki

• 7miesiac3.JPG
    7miesiac3.JPG
    60,3 KB · Wyświetleń: 90
  • 7miesiac1.jpg
    7miesiac1.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 67
  • 7miesiac.jpg
    7miesiac.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
to mozna napisac ze chamstwo to ogolna cecha polakow w polsce ( ja malo sie z tym spotkalam w Chicago) a nie ze to znieczulica wobec ciezarnych pewno po komunie wszystkim zostalo kiedy to o wszystko trzeba bylo walycz, moze przyszle pokolenia to zmienia, ale do tego trzeba wyrozumialosci ale po tej rozmowie nie wiem czy jest ani w starych ani w nowych pokoleniach, bo kazdy ma to samo podejscie mi sie nalezy bo cos tam....
Masz racje tu jest inna kultura ludzie stoja w kolejkach nie pchaja sie nie przepychaja itp. U lekarza sa umawiana wizyty a w autobusach czy pociagach czy na parkingach sa specyjalne miejsca dla niepelnosprawnych bo tak naprawde to oni sa pokrzywdzoni przez los i to im sie nalerzy ulga.

ale racje trzeba wrucic do brzuszkow mam dzis plan swoj wkleic, pracuje dzis z domu to bede miala na to czas

:baffled:... lepiej tego nie skomentuje..bo to jak grochem o ścianę ..
i jeszcze wyjdę na "typową niewyrozumiałą chamską polkę" bo za dużo bym chciala dla ciężarnych z problemami, im sie przecież nie należy :-D ..
przecież ustępuje sie tylko niepełnosprawnym .. no tak.. :baffled:

A to mój aktualny brzucholek :
img27tydz.jpg

Do góry