reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

Ja caly czas mam cichutka nadzieje ze usg robione w 8 tygodniu prawidlowo pokazalo jednego brzdaca i 24 wrzesnia niespodzianek nie bedzie ;) Brzuch calkiem chyba duzy na 16 tydzien
Moj m dalej mi wmawia ze o Gabrysi moge zapomniec (pokoiku na roz nie pomaluje) i ze 2 znowu fajnie by bylo miec...Mam nadzieje ze to nie sa jakies widzenia hihihi
Jak miałaś tylko jedno usg w 8 tygodniu to wszystko możliwe :-)
Brzuszek masz spory jak na pojedynczą ciążę.
Jest nas dotąd na lutym trzy z bliźniakami, może Ty będziesz czwartą do brydża :-D

Kaasiutka pisze:
No dobra jak każdy to niech będzie ... brzuch też nieidealny, porostępowy, że tak powiem, bo po 1 ciąży został trwały ślad ... ale co tam, w moim wieku modelką nie będę :)
Tak moja córcia kocha braciszka :)
Kaasiutka fajny brzuszek i śliczna Córcia :-)

reklama
Ivona ja tam sie swiadomie na 4 nie pisze.Pamietam ile to na poczatku roboty.Tym bardziej ze pomocy zero ze strony bliskich ,bo sa za daleko....Moj m.dojerzdza codziennie 160 km do pracy w jedna strone plus 8-10 godzin roboczych.Matematycznie przeliczajac w domku prawie nigdy go nie ma a juz jak sie pojawi to sie posila i odsypia.Latwo nie jest dlatego 1 malenstwo w tej ciazy mi stanowczo wystarczy.Po porodzie "sprzet" na strych i fabryka zamknieta.Ale cala prawda wyjdzie niebawem...Usg jak narazie mialam tylko 1 w 8tc.U mnie robia tylko 3 przez cala ciaze takze teraz polowkowe.Juz sie nie moge doczekac...
Kasiutka brzunio masz sliczne a rozstepow wcale nie tak duzo.Ja mimo uzywania specjalow mam slady zaczynajace sie zaraz pod cyckami i az do wloskow.Moj brzuch byl tak wielki pod koniec ze rozstepy mi pekaly bo skora nie miala sie juz jak rozciagac.Takze ciesz sie z kilku tylko sladow.Naprwde brzunio wyglada dobrze.
Coreczka sliczna.Jak braciszek pojdzie w slady siostry z uroda to bedziesz miala b.ladna pareczke.

Ale macie już duże brzuszki, u mnie widać ale jak się normalnie ubiorę to obcy ludzie jeszcze nie zauważą.W sumie nawet rodzina i znajomi twierdzą, że nic nie widać, no może lekko jakbym się najadła.

U mnie jest podobnie, wyglądam raczej na najedzoną niż w ciąży:)

Brzuszek widać tylko wieczorkiem po całym dniu pracy (i jedzenia- czasami bywa wzdęty), tak na co dzień to raczej nie. Ostatnio usłyszałam, że "zdrowo i dorodnie wyglądam", to też chyba dobry opis. Ale jak na 17 tydzień to nie jest źle.

Poproszę narzeczonemu by porobił zdjęcia brzuszkowi- aż dziwne, że do tej pory na to nie wpadł bo uwielbia robić zdjęcia. Niestety brzuszek szpecą blizny po laparoskopii pęcherzyka żółciowego:(

Ivona ja tam sie swiadomie na 4 nie pisze.Pamietam ile to na poczatku roboty.Tym bardziej ze pomocy zero ze strony bliskich ,bo sa za daleko....Moj m.dojerzdza codziennie 160 km do pracy w jedna strone plus 8-10 godzin roboczych.Matematycznie przeliczajac w domku prawie nigdy go nie ma a juz jak sie pojawi to sie posila i odsypia.Latwo nie jest dlatego 1 malenstwo w tej ciazy mi stanowczo wystarczy.Po porodzie "sprzet" na strych i fabryka zamknieta.Ale cala prawda wyjdzie niebawem...Usg jak narazie mialam tylko 1 w 8tc.U mnie robia tylko 3 przez cala ciaze takze teraz polowkowe.Juz sie nie moge doczekac...
Kasiutka brzunio masz sliczne a rozstepow wcale nie tak duzo.Ja mimo uzywania specjalow mam slady zaczynajace sie zaraz pod cyckami i az do wloskow.Moj brzuch byl tak wielki pod koniec ze rozstepy mi pekaly bo skora nie miala sie juz jak rozciagac.Takze ciesz sie z kilku tylko sladow.Naprwde brzunio wyglada dobrze.
Coreczka sliczna.Jak braciszek pojdzie w slady siostry z uroda to bedziesz miala b.ladna pareczke.

Kurcze, faktycznie masz zapierdziel. Podziwiam takie kobiety, które pomimo wszystko dają sobie rade!

Cytuję: Po porodzie "sprzet" na strych i fabryka zamknieta. - ROZWALIŁO MNIE TO I POWALIŁO NA KOLANA ZE ŚMIECHU :)

reklama
A to mój brzucholek 19 tydzień, pewnie Was nie zadowoli :rofl2: no ale coś tam jest :tak:

Brzucholek 19 tydzien.jpg

Do góry