reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

Ja mam przy 180 cm 72 kg. Marzy mi się 67 czyli tyle co miałam po pierwszym porodzie, no ale słodycze biorą górę :-)

Teraz wyjeżdżam na 1,5 miesiąca z dzieciakami na działkę, to może coś zrzucę. Do najbliższego sklepu jest 2,5 km więc nie będzie mi się chciało biegać po czekoladkę.

reklama
Ja przy 164 cm mam 51 kg i mniej nie chcę- schudłam zwłaszcza w nogach i pośladkach (kiedyś miałam taką kobiecą krągłą pupę a teraz płaska deska...)

A ja ciagle nie moge zabrac sie do cwiczen:zawstydzona/y::zawstydzona/y: wydaje mi sie, ze gdybym nie mogla wrocic do formy sprzed ciazy, to mialabym wieksza mobilizacje. Wchodze we wszystkie jeansy i raczej mam taka sama sylwetke, to chyba zawdzieczam schodom w domu, bo przemierzam je kilkanascie-lub nawet kilkadziesiat razy dziennie :-) czesto z malym klopsikiem na recach.

Ogladalam fajne vidoe na youtube o skorze i miesniach brzucha sprzed ciazy, podobno to jak skora wraca do formy zalezy od kolagenu i genow. Kobieta, ktora sie wypowiadala miala 6 pack a jak usiadla to miala troche skore pomarszczona. Mowila tez, ze potrzeba 2 lat, zeby brzuch wrocil do pelnej formy. Czesto tez po jedzeniu brzuszek robi sie wiekszy.

Ja od dzis zabieram sie do cwiczen, sporo czytalam i naogladalam sie roznych video. wiem, ze miesnie brzucha mam oslabione , bo nie mam prawidlowej postawy -a wszystko zalezy od miesni brzucha, jak sa silne to i postawa jest ladna i sylwetka ladniej wyglada.

Ostatnia edycja:
U mnie nawet miesnie juz widac, ale ja itak wiem, ze cos jest nietak, bo jak stoje czesto i trzymam daniela to jakos tylek wypinam do tylu i nie jestem wyprostowana , wiec to chyba miesnie brzucha jeszcze nie wrocily do pelnej formy...z drugiej strony jak maja wrocic jak ja nie cwicze lol

a na tylek dobry jest mini stepper, kiedys uzywalam go w domu, deadlift z ciezarkami, oczywiscie przysiady i wszystkie cwiczenia gdzie spinamy miesnie posladkow;) ja czesto jak myje zeby to robie cwiczenia na posladki - stoje na jednej nodze a druga robie wymachy do tylu (drobne ruchy i mam spiete miesnie posladkow). Jena noga 100 a potem druga :-):-)

ale chyba najlepszy jest stepper i spinanie posladkow, tyleczek robi sie jak brzoskwinka:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Ogladalam fajne vidoe na youtube o skorze i miesniach brzucha sprzed ciazy, podobno to jak skora wraca do formy zalezy od kolagenu i genow. Kobieta, ktora sie wypowiadala miala 6 pack a jak usiadla to miala troche skore pomarszczona. Mowila tez, ze potrzeba 2 lat, zeby brzuch wrocil do pelnej formy. Czesto tez po jedzeniu brzuszek robi sie wiekszy.

Skoro potrzeba 2 lata to ja sobie odpuszczam bo moze juz wtedy bede znowu w ciazy wiec caly wysilek pojdzie na marne:-D

Polis, ja wlasnie chce sobie wzmocnic miesnie brzucha i kregoslupa przed nastepna ciaza, a zamierzam sie starac w przyszlym roku o nastepnego dzidziusia :-) te 2 lata to chyba potrzebuje skora zeby sie do konca wciagnac

Ja, jak pisalam od wczoraj zaczelam cwiczyc, wstawie tutaj fotki mojego brzusia, ktore zrobialm dzis, bede robic raz na 2 tyg, albo raz na miesiac, zalezy od rezultatow, moim celem jest 6 pack jak sie uda:happy2: i mocniejsze miesnie brzucha. Brzuch 4 miesiace i tydzien od porodu i bez cwiczen. Z boku calkiem calkiem wyglada :-) . Po ciazy zostal mi jeden rozstep nad pepkiem :wściekła/y::wściekła/y:
Robie to tutaj , bo inaczej sie nie zmobilizuje :) i moze ktoras sie przylaczy

Załączniki

• 047.jpg
    047.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 96
  • 065.JPG
    065.JPG
    39,8 KB · Wyświetleń: 100
  • 058.jpg
    058.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 99
  • 057.JPG
    057.JPG
    43,2 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Polis, ja wlasnie chce sobie wzmocnic miesnie brzucha i kregoslupa przed nastepna ciaza, a zamierzam sie starac w przyszlym roku o nastepnego dzidziusia :-) te 2 lata to chyba potrzebuje skora zeby sie do konca wciagnac

Ja, jak pisalam od wczoraj zaczelam cwiczyc, wstawie tutaj fotki mojego brzusia, ktore zrobialm dzis, bede robic raz na 2 tyg, albo raz na miesiac, zalezy od rezultatow, moim celem jest 6 pack jak sie uda:happy2: i mocniejsze miesnie brzucha. Brzuch 4 miesiace i tydzien od porodu i bez cwiczen. Z boku calkiem calkiem wyglada :-) . Po ciazy zostal mi jeden rozstep nad pepkiem :wściekła/y::wściekła/y:
Robie to tutaj , bo inaczej sie nie zmobilizuje :) i moze ktoras sie przylaczy

sunshine SŁONECZKO nasze ty nas tym brzuszkiem ślicznym demotywujesz i to na całej linii ;-)

Do góry