reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

a ja wreszcie wymodelowałam uda..masowałam, masowałam, dwa masażery połamałam.hehehe
a od kilku dni robię juz po 100 brzuszków i mięśnie zaczynają sie delikatnie wyróżniać.
Wrzuciłam fotkę do mojej galerii forumowej.
Sushine mnie zmotywowała tymi zdjęciami sprzed ciąży i oszalałam..
Mam ok 57 i chyba jest ok ale ja chce mieć taka delikatna krateczkę :-D.

reklama
Polis ja tak naprawde to duzo cwiczylam jak bylam nastolatka (brzuch) , miesnie mi sie dopiero pokazaly po ok 25 roku zycia, mam bardzo malo tkanki tluszczowej na brzuchu- nie wiem dlaczego :confused: ale to mi nie przeszkadza :cool2:

Nixie widzialm zdjecie na twoim profilu, super brzuszek!! 57cm w pasie to bardzo malo, ja najmniej mialam 59, a na zdjeciu na ktorym widac mi miesnie chyba ok 60-62. Dobry na brzuch jest Plank.

ale ja mam 57 kilo :), a w brzuchu to nie wiem bo nie mam metra.
Nie wiem czy sie dorobię takich mięśni jak Ty bo mimo ćwiczeń za bardzo lubię jeść..szczególnie węglowodany,
makaroniki, ziemniaczki i inne zapychacze.. ale za to chyba mam duzo energii..nie wiem, nie znam sie na tym..

A ja jem ziemniaczki prawie codziennie i to z maselkiem !! Jakos nie mam weny do gotowania. Odkad poznalam chrisa to wlasciewie czesto jemy ziemniaki, chris nie je zadnego miesa tylko ryby. Musze poszperac na internecie i poszukac wegetarianskich przepisow

Szczerze mowiac to ja jeszcze nie zaczelam cwiczyc :) sypialnie, pokoik malego i lazienki mamy na gorze wiec codziennie chodze duzo po schodach, czesto z Danielem na rekach a on wazy juz 7kg, nogi i pupka szybko wrocily do formy nawet bez masazu. Robie tez od jakis 2 tygodni przysiady z Danielem na rekach :) Brzuch juz tez ladny jest- nawet miesnie troche widac, moze za pare dni wstawie zdjecie, najpierw chcialabym sobie troche brzuszek opalic. Miesie rak oczywiscie tez sie wyrobily juz :-)

mi rowniez :zawstydzona/y: taka optymalna waga dla mnie.

choc byl czas ze wazylam ponizej 50 kg, nosilam rozmiar 32/34
ale wowczas wygladalam jak zaglodzony 13 letni chlopiec.

a ja sobie aerobuje od kilku dni- i mój M mówi , że musze śmiesznie to robić bo Viki starsznie zadowolona jak na mnie patrzy- czasem też z nia podryguję ,ale chyba nie lubi takich szybkich rytmów - dlatego sadzam ja w siedzonku a ona sie zaśmiewa - bez głosu- bo ostatnio ma taki etap;) - w efekcie zaczynam wchodzić w rózne spodnie , w które do tej pory nie wchodziłam :)- a dzis sie nawet spociłam ;)

ja waze 51kg i juz mniej nie chce. Przed ciaza miala 55. Nadal mam faldke na brzuszku ale coraz mniejsza. Tylko nie mam zapału zeby robic brzuszki a pewnie by sie przydalo wzmocnic te miesnie. Wczoraj przymierzylam sukienke ktora rok temu była mi opieta, teraz lezy idealnie. To Maja ze mnie tak spija, no i spacery robia swoje. Ale nie wiem czy jak wroce do pracy to nie przytyje, jednak siedzaca praca, spacery odpadną i mniej bede karmic. Jesli nie wogole.

reklama
W końcu się zmotywowałam by ćwiczyć, bo mój brzuch czasem wygląda jak w 4 miesięcy, szczególnie że przez dietę mam tendencje do wzdęć.
Zaczęłam 6 Weidera, ale myślę, że najpierw powinnam poćwiczyć ogólnie żeby ciało rozruszać a potem tę 6 robić.
Przy wzroście 169 mam 62-63 kg, mniej niż przed ciążą. Marzy mi się 55kg jak kiedyś. Ważyłam nawet 5 lat temu 51kg. Z tym, ze prawidłowe BMI mam od 53kg.

Nixie ty chyba kiedyś dawałaś linki do jakiś ćwiczeń?

Do góry