reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

a ja wreszcie wymodelowałam uda..masowałam, masowałam, dwa masażery połamałam.hehehe
a od kilku dni robię juz po 100 brzuszków i mięśnie zaczynają sie delikatnie wyróżniać.
Wrzuciłam fotkę do mojej galerii forumowej.
Sushine mnie zmotywowała tymi zdjęciami sprzed ciąży i oszalałam..
Mam ok 57 i chyba jest ok ale ja chce mieć taka delikatna krateczkę :-D.

reklama
Polis ja tak naprawde to duzo cwiczylam jak bylam nastolatka (brzuch) , miesnie mi sie dopiero pokazaly po ok 25 roku zycia, mam bardzo malo tkanki tluszczowej na brzuchu- nie wiem dlaczego :confused: ale to mi nie przeszkadza :cool2:

Nixie widzialm zdjecie na twoim profilu, super brzuszek!! 57cm w pasie to bardzo malo, ja najmniej mialam 59, a na zdjeciu na ktorym widac mi miesnie chyba ok 60-62. Dobry na brzuch jest Plank.

ale ja mam 57 kilo :), a w brzuchu to nie wiem bo nie mam metra.
Nie wiem czy sie dorobię takich mięśni jak Ty bo mimo ćwiczeń za bardzo lubię jeść..szczególnie węglowodany,
makaroniki, ziemniaczki i inne zapychacze.. ale za to chyba mam duzo energii..nie wiem, nie znam sie na tym..

A ja jem ziemniaczki prawie codziennie i to z maselkiem !! Jakos nie mam weny do gotowania. Odkad poznalam chrisa to wlasciewie czesto jemy ziemniaki, chris nie je zadnego miesa tylko ryby. Musze poszperac na internecie i poszukac wegetarianskich przepisow

Szczerze mowiac to ja jeszcze nie zaczelam cwiczyc :) sypialnie, pokoik malego i lazienki mamy na gorze wiec codziennie chodze duzo po schodach, czesto z Danielem na rekach a on wazy juz 7kg, nogi i pupka szybko wrocily do formy nawet bez masazu. Robie tez od jakis 2 tygodni przysiady z Danielem na rekach :) Brzuch juz tez ladny jest- nawet miesnie troche widac, moze za pare dni wstawie zdjecie, najpierw chcialabym sobie troche brzuszek opalic. Miesie rak oczywiscie tez sie wyrobily juz :-)

mi rowniez :zawstydzona/y: taka optymalna waga dla mnie.

choc byl czas ze wazylam ponizej 50 kg, nosilam rozmiar 32/34
ale wowczas wygladalam jak zaglodzony 13 letni chlopiec.

a ja sobie aerobuje od kilku dni- i mój M mówi , że musze śmiesznie to robić bo Viki starsznie zadowolona jak na mnie patrzy- czasem też z nia podryguję ,ale chyba nie lubi takich szybkich rytmów - dlatego sadzam ja w siedzonku a ona sie zaśmiewa - bez głosu- bo ostatnio ma taki etap;) - w efekcie zaczynam wchodzić w rózne spodnie , w które do tej pory nie wchodziłam :)- a dzis sie nawet spociłam ;)

ja waze 51kg i juz mniej nie chce. Przed ciaza miala 55. Nadal mam faldke na brzuszku ale coraz mniejsza. Tylko nie mam zapału zeby robic brzuszki a pewnie by sie przydalo wzmocnic te miesnie. Wczoraj przymierzylam sukienke ktora rok temu była mi opieta, teraz lezy idealnie. To Maja ze mnie tak spija, no i spacery robia swoje. Ale nie wiem czy jak wroce do pracy to nie przytyje, jednak siedzaca praca, spacery odpadną i mniej bede karmic. Jesli nie wogole.

reklama
W końcu się zmotywowałam by ćwiczyć, bo mój brzuch czasem wygląda jak w 4 miesięcy, szczególnie że przez dietę mam tendencje do wzdęć.
Zaczęłam 6 Weidera, ale myślę, że najpierw powinnam poćwiczyć ogólnie żeby ciało rozruszać a potem tę 6 robić.
Przy wzroście 169 mam 62-63 kg, mniej niż przed ciążą. Marzy mi się 55kg jak kiedyś. Ważyłam nawet 5 lat temu 51kg. Z tym, ze prawidłowe BMI mam od 53kg.

Nixie ty chyba kiedyś dawałaś linki do jakiś ćwiczeń?

Do góry