reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

To ja teraz przy wzroście 164 mam 51, czyli niby mniej więcej jak przed ciążą, ale jak odejmę cycki, to mniej ;-) Zresztą widzę po nogach, że mi pochudły. Ale wszędzie jestem sflaczała. Na ćwiczenia jednak nie mam ani czasu ani zapału ani tym bardziej siły.

reklama
Ja ważę 48-49kg, no ale też wzrostem nie grzeszę, bo mam 158cm :-D Generalnie gdyby nie trochę skóry na brzuchu, to byłabym kontent :-) nawet przez chwilę miałam ćwiczyć brzuszki, bo w piątek idę na panieński, a tam dziewczyny nówki nie śmigane ciążą, ale jak policzyłam, ile mam dni na poprawę brzucha, to stwierdziłam, że mi się nie opłaca :dry:

Jak pisalam ja wczoraj mialam sadny dzien pod wzgledem samooceny i postanowilam ze koniec ze slodyczami. Od wczoraj tez cwicze kiedy tylko moge i chce zaczac chodzic na basen 2-3 razy w tygodniu. Postanowilam ze jak maz przyjedzie pod koniec lata to ja bede juz super laska. A teraz jak przeczytalam ile wy wazycie to sobie pomyslalam ze ja przy was jak wieloryb. Niby waga taka jak przed ciaza ale jakos inaczej sie to wszystko porozkladalo i nie jestem zadowolona.

maran-atha łącze sie z Toba w bólu:zawstydzona/y: ja przy wzroście 160 waże teraz 66kg a przed ciaza 58kg wiec troche do zrzucenia mi zostało:zawstydzona/y:jeszcze kilka tyg temu miałam zapał do brzuszków i codziennie robiłam ale teraz sie rozleniwiłam ehhh szkoda gadac!A opone mam straszna:wściekła/y:

Ja to teraz nie mam diety więc trochę sobie folguję ze słodyczami a jakoś nie potrafię sobie odmówić, chociaż się nie obżeram. Dziś też ćwiczyłam i sama przed sobą się zawstydziłam że tak sie zapuśiłam, bo kiepsko u mnie z formą i na starość będę połamana, bo ja otyła nie jestem, mieszczę się w bmi, ale qrde jestem sflaczała, o brzuchu nie wspomnę. Przez 5 lat przytyłam 15 kg!!!

To ja teraz przy wzroście 164 mam 51, czyli niby mniej więcej jak przed ciążą, ale jak odejmę cycki, to mniej ;-) Zresztą widzę po nogach, że mi pochudły. Ale wszędzie jestem sflaczała. Na ćwiczenia jednak nie mam ani czasu ani zapału ani tym bardziej siły.

mi się też zwyczajnie NIE CHCE!!!!! Ale waze juz 50,5kg. Juz mi nawet chyba palce schudly bo mi obrączka zjeżdza. Na nizszej wadze mi nie zalezy ale troche brzuch umiesnic by sie przydalo.
Najgorsze, że jak wroce do pracy to bede 8 godzin siedziec na tylku i ciagle cos podżerac.
benfica pociesze cię - nie opłaca ci sie:)) Ale i tak musisz fajowo wyglądac mając 49kg. Ja tez mam jakies 163cm wiec za wysoka to nie jestem:)

Ja to teraz nie mam diety więc trochę sobie folguję ze słodyczami a jakoś nie potrafię sobie odmówić, chociaż się nie obżeram. Dziś też ćwiczyłam i sama przed sobą się zawstydziłam że tak sie zapuśiłam, bo kiepsko u mnie z formą i na starość będę połamana, bo ja otyła nie jestem, mieszczę się w bmi, ale qrde jestem sflaczała, o brzuchu nie wspomnę. Przez 5 lat przytyłam 15 kg!!!
jakbym czytala o sobie...
teraz doszly lody-codziennie,rybka (mniam) i wszystko co beee(kebaby,frytki),uroki urlopu:)

schodzi tez zemnie skóra,tak sie zawzielam w opalaniu:)

a waga,-66 (Z tego 4 kilo to cyc,na zdjęciach sam cyc!)przy 165 cm:sorry2:

buziaki z Łeby:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jak czytam o waszych wagach,to myślę sobie,że wy to jakieś modelki jesteście;-)
Ja przy wzroście 173 cm ważę aż 79 kg:szok: I nie mogę jakoś zrzucić,ale plan mam:-p
Od 5 lipca chcę się zapisać na siłownię na cały miesiąc,bo jak wrócę od 8 sierpnia do pracy,to już w ogóle nie będę miała możliwości nic zrobić:tak:
A na razie to sobie tłumaczę,że jednak po 5 porodach to i tak aż tak tragicznie nie wyglądam(tak się pocieszam):-D,bo znam i takie co po jednym ważą 100:szok:
Mieszczę się w rozmiar 40 i 42 zależy jaka firma,a były sobie czasy,że nosiłam 38,a nawet 36(i to 3 lata temu),także wszystko do zrobienia.
Muszę się spiąć,żeby wyglądać jakoś jak wrócę do pracy,jakby nie było ponad 160 kurierów u nas w firmie jeździ(same facety)!!!!:-) Tak sobie żartuję,dla samej siebie chce schudnąć:tak:

Do góry