reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

ja tam gole się na kodżaka-na łysą pałkę ;-) mi by się nie chciało bawić w jakieś wzorki czy strzyżenie (czyste lenistwo ;-p ) ,dlatego 3 min z maszynką w łazience i jestem gotowa. Jeśli chodzi o golenie to pomimo brzucha daje rade, co do golenia przez męża to bym się bała że mnie pociacha więc mam nadzieje że do końca ciąży dam jakoś rade samodzielnie .

reklama
Rachell nie wiem dlaczego ma cie piec :-) ja od lat sie gole i nigdy mnie nie pieklo:-) a jak odrastaja to tez nigdy nic nie czuje:-) moze kiedys tak bylo, ale teraz sa fajne maszynki dla kobiet z aloesem

ale to tylko z dołu na łyso nie?
ja tam nigdy całej fryzurki nie zgolę... ostatnio tez miałam tylko na dole ale nie dokładnie i pielęgniarka poprawiała a ze była jakaś taka wściekła to sie na mnie strasznie wyżyła i darła jakimś takim tępidełem ...
dlatego teraz muszę sie przyłożyć.

Rachell nie wiem dlaczego ma cie piec :-) ja od lat sie gole i nigdy mnie nie pieklo:-) a jak odrastaja to tez nigdy nic nie czuje:-) moze kiedys tak bylo, ale teraz sa fajne maszynki dla kobiet z aloesem
Mnie nawet linia bikini czasem piecze. Mam dosyć twarde włosy, więc może dlatego.
No to teraz mam się czego bać: golenia, a nie porodu ;-)

Lepiej potrenuj jeszcze przed porodem, bo skóra, która nie jest przyzwyczajona do depilacji może być podrażniona. A skoro mówisz, że masz skłonność do podrażnień, to najlepiej za każdym razem użyj nowej jednorazowej maszynki - wtedy żadne bakterie nie powinny zaatakować mieszków włosowych. Do golenia można użyć odżywki do włosów :) Świetnie zmiękcza włosy, ułatwia ich zgolenie i skóra jest delikatniutka i gładziutka :) A między depilacjami można te miejsca myć jakąś szorstką gąbką, żeby włoski nie wrastały w skórę, bo od tego też robią się krostki.

Mnie nawet linia bikini czasem piecze. Mam dosyć twarde włosy, więc może dlatego.
No to teraz mam się czego bać: golenia, a nie porodu ;-)
rachell, mnie tez piekło, jak się goliłam zwykłą maszynką, ale odkąd używam elektrycznej, problem zniknął
a golę się na łysielca, bo za leniwa jestem :)

Ligotka lepiej wygolić się samemu niż ma to zrobić nieumiejętnie położna. Nigdy nie wiesz jak trafisz. Generalnie chodzi o to, że jakby musieli cię szyć to dla lepszej widoczności muszą cię ogolić.
Ja niestety nie mam wanny i jak się depiluję pod prysznicem to nawet z nogami juz mam problem, żeby je unieść do góry albo się nachylić bo brzuch przeszkadza. A w okolicach intymnych to jadę na czuja, bez lusterka i męża (chyba by się nie zgodził). Na dole łyso, do góry lekki jeżyk :))) Tylko pod pachami daje super radę :)))
U mnie 9kg na plusie, obwód 103 cm.

neta82 ja mam 12 kg na plusie i większość też w udach i biodrach, ale wszystko ma swój ukryty sens, poza tam jestem pewna, że przy karmieniu i opiekowaniu się dzieckiem, np chodząc codziennie z dzieckiem w wózeczku na spacery szybko zrzucimy zbędne kilogramy :tak:

widzę, że pojawił się temat depilacji, ja mam jeszcze inny dylemat, bo przed ciążą u kosmetyczki robiłam depilację cukrową i miałam tak na trzy tygodnie spokój, potem podczas miesiączki włoski odrastały i to było naprawdę komfortowe
teraz golę się maszynką, ale szybko odrastają i zastanawiam się czy można iść pod koniec ciąży na depilację cukrową, wtedy po porodzie włoski zaczęłyby odrastać jak już sporo się wygoi

a dla dziewczyn niewprawionych polecam Gillette Venus na pewno nie będziecie miały po niej podrażnień ani nie ma opcji by się nią zaciąć a i jeszcze takie jednorazowe seledynowe Gillette są dobre

Co do golenia ja to golę się od zawsze na zero i robię to teraz na czuja bo przez brzuszek nic nie widzę ale jak narazie jest ok (raz zdarzyło mi się zaciąć) ale i tak wolę robić to sama niz dać niedoświadczonemu mężulkowi (Choć nie raz się prosił żeby mnie ogolić) a z kolei nie wyobrażam sobie żeby goliła mnie połozna jakoś dużo negatywnych opini słyszałam na ten temat i mnie to zraziło starsznie. A dziewczyny z tym goleniem naprawde nie jest tak źle kwestia przełamania pierwszych lodów a później to już z górki;D

Co do wagi to ja jutro dowiem się ile mi się przytyło od 17 listopada bo wtedy ostatni raz się ważyłam na wizycie no a już wtedy było 10 kilo w przód:/
Co do brzuszka niestety pojawiły mi się juz rozstępy:( Niestety smarowanie oliwkami i balsamami nic nie dało bo przyszedł 8 miesiąc ciąży i przyniósł wielkie ciemne krechy:( Już myślałam że będzie cud i ominą mnie rozstępy ale nie ma się co łudzić jak się ma taką skórę jak ja to nie da się bez nich obejść... Przy dojrzewaniu szybko urosłam i przytyłam i mam na ciele pamiątki z okresu dojrzewania a co tu porównywać z tak szybko rosnącym brzuchem:/

Co do mojego brzuszka dziewczyny mierzy już 113 cm!!!!!

reklama
Ja dzisiaj też się ważyłam w przychodni przed wizytą i według wagi w przychodni przytyłam 1,5 kg od początku ciąży, co w dalszym ciągu utwierdza mnie w przekonaniu, że coś z ta waga jest nie tak.
Brzuszek na razie stoi w miejscu, ale i mnie rozstępy nie omijają z lewej strony brzucha nad biodrem tak mi się skóra rozeszła, że aż m ostatnio się zdziwił jak zauważył,

Do góry