reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasza waga

reklama
to fakt bardzo dużo przytyłam ale też wszystko zeszło. Fakt rozsępy wyszły ale mam to gdzieś pomimo smarowania się. Polubiłam je i mąż też mnie taką akceptuje.

Rondzia nic sie nie martw wagą moja znajoma do połowy ciąży nic nie przytyła i też się martwiła ale dziecko rosło potem po połowie waga zaczęła jej powoli rosnąć.

Moja znajoma przybierala na wadze srednio kilogram na miesiac. Dopiero w 8 miesiacu w miesiac przytyla 11kg i jeszcze kilka w 9tym. Przez cala ciaze odzywiala sie tak samo i tak naprawde nie wie dlaczego w kocowce tak przybrala na wadze.Po ciazy wszystko zrzucila. Kazda ciaza jest inna i nie nalezy sie sugerowac innymi. Lekarze nie powinni komentowac wzrostu wagi. Jest to po prostu nie na miejscu i w wiekszosci przypadkow nie zalezy to od tego, jak kobiet a sie odzywia.

na pewno stawy mogą wysiadać w końcu to ciężar, można puchnąć. Lekarz może podejrzewać cukrzycę ale ja wyniki z obciążenia glukozą (75 g) miałam super a waga i tak szła jak szalona. Nie wiem jakie mogą być jeszcze zagrożenia.

Tak tylko ze względu na cukrzyce powinno sie mieć pod kontrolą. A już na pewno nie ze względu na fakt czy sie uda pozniej wszystko zrzucic

To ja Wam napisze taką ciekawostkę....Moja znajoma z pierwszym dzieckiem przytyła uwaga uwaga 400 gramów a teraz bedzie rodziła drugie za 3 tygodnie i przytyła 900gramów....to sobie wyobraźcie jaka ona wystraszona chodzi....ale ponoć dziecko zdrowe...Za to znajoma jak suchar bedzie pewnie wyglądała :-)

Waga sprawa indywidualna i koniec :-)

Jakby tu napisać hehe na poczatku ciazy schudłam ok 5kg teraz przybrałam 1kg niecały. Wczoraj byłam ważona:) więc dalej mam -4kg od początku ciąży! Odżywiam się tak samo jak przed ciąza ale staam sie ejsc wiecej nabiału i miesa

Hahahah następna anomalia :-D

Kasiu tyj tyj co tu sie tak same rozrastać bedziemy co :-D

Ciekawe czy po porodach bedzie wątek o chudnięciu ;-)

reklama
W związku z wagą i coraz większym brzuszkiem, znajomi zadaję mi pytanie w którym jestem miesiacu ciąży? I tutaj :confused:, tydzień jasna sprawa, ale miesiąć? Jakby te 40 tygodni podzielić na 4 to wychodzi 10 m-cy :tak:
Znalazłam następujacy zasady określenia m-ca ciąży:

pierwszy
1 miesiac - 4,5 t
2 miesiac od 4,5 t- 9t
3 miesiac od 9 t- 13,5 t
4 miesiac od 13,5-18 t
5 miesiac-od 18 - 22,5t
6 miesiac-od 22,5 t-27t
7 miesiac-od 27 t-31,5 t
8 miesiac-od 31,5-36 t
9 miesiac-od 36-40,5 t
drugi
1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

czyli wychodzi iż jesteśmy w 5 miesiacy ciąży :tak:
Jakość wydaje mi że jeszcze bardzo długo :-)

Do góry