reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasza waga

Polowa ciazy za mna i 6 kilo na plusie. Oby w drugiej polowie tez bylo tylko 6 kilo, co razem da 12, czyli ksiazkowo. Ale to raczej bedzie nierealne, bo w drugiej polowie przybiera sie szybciej. Zobaczymy.

reklama
No u mnie wagowo minus 2 kg :tak::sorry2:, bo dość sporo schudłam na początku, ale między dwoma ostatnimi wizytami przytyłam ok. 3 kg :happy:. Nie wiem, ile mam teraz, wizyta za tydzień we wtorek, to się zważę u lekarza, bo moja waga coś niedokładna. Generalnie z wagi jestem zadowolona :-D:tak:. Przy Natalce przytyłam 20 kg, a teraz nadal -2 kg :happy2::biggrin2::yes::rofl:.

moja waga wyjściowa jest podobna to Twojej - madzila (87) :) tylko, że mi nie udaje się kontrolować i stąd 6 kg do przodu :(
Ja coraz bardziej sie podaje dziś stanełam na wagę i kolejne 1,5 do przodu.
Tragedia , jak ja wytrzymama z moim kregosłupem- który jest w totalnej rosypce.Narazie o dziwo nie boli ale to pewnie tyklo kwestia czasu.

Dowiedziałm się u lekarze że liczymy od wagi przed ciąża , a nie od tej do której spadłyśmy (na całe szczęcie).
Do jak było: 47,5 kg
pózniej:44,5 kg
a teraz: 50,5 kg

to jest +3 kg, w 20 tygodniu.
A ta gorsza wiadomość:

idealnie jest gdy kobieta na koniec nie waży więcej niż +20% masy przed ciążą,
czyli 20% * 47,5 kg = 9,5 kg
Nie wiem czy to realne, zwłaszcza iż teraz była krzywa liniowa (tygodnie a waga), a teraz zacznie się znaczny przyrost masy :-(

Dowiedziałm się u lekarze że liczymy od wagi przed ciąża , a nie od tej do której spadłyśmy (na całe szczęcie).
Do jak było: 47,5 kg
pózniej:44,5 kg
a teraz: 50,5 kg

to jest +3 kg, w 20 tygodniu.
A ta gorsza wiadomość:

idealnie jest gdy kobieta na koniec nie waży więcej niż +20% masy przed ciążą,
czyli 20% * 47,5 kg = 9,5 kg
Nie wiem czy to realne, zwłaszcza iż teraz była krzywa liniowa (tygodnie a waga), a teraz zacznie się znaczny przyrost masy :-(

No ja tak właśnie liczę, od wagi wyjściowej przed ciążą.
U mnie było: 73 kg, (a spadek był do 68 kg)
a teraz 71,700 -czyli prawie 2 kg mniej.

Kazdy artykul liczy inaczej,aczkolwiek moj doktor na ostatniej wizycie stwierdzil ze 15kg to akurat na ciaze,dla kobiety w moim wieku z moim wzrostem i waga przed ciazy.

reklama
Do góry