reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasza waga

Dziewczyny ja z tematem powrotu do formy. Jestem załamana od 2 tyg moja waga stoi w miejscu nie drgnie ani na pół kilo i brzuch też został buuuu - juz nic się nie wciąga. Nic innego nie pozostaje chyba muszę zacząć ćwiczyć a tu nie da rady po cesarce wciąż czuję ból a położna mi powiedziała że do końca 3-4 miesięcy nie mogę wykonywać zadnych ćwiczeń obciążających mięśnie brzucha ani nie powinnam wykonywać zadnych ciężkich prac. Samo noszenie dziecka jest ryzykowne żebym nie miała zrostów i żebym nie miała zadnych w przyszłości dolegliwości. :baffled:
Ehhh dziewczyny po cesarce ja mam pytanie do was:
kiedy możemy zacząć ćwiczyć czy naprawdę trzeba czekać aż tak długo? Czy możemy się wybrac na basen? Jeśłi tak to pojakim czasie?
Ja wczoraj zrobiłam sobie kąpiel w wannie pierwszy raz od porodu było cudownie ale dziś już widzę że chyba nie powinnam - rana zaczeła mnie swędzieć i w jednym miejscu jest zaczerwieniona :crazy:

reklama
Anik wlasnie moja waga tez juz tydziem temu stanela. Maly je bardzo duzo,ja chodze glodna, a waga nie spada. Liczylam, ze jakies 10kg w trakcie karmienia jeszcze schudne, ale juz teraz widze, ze bedzie ciezko. Zadnej diety odchudzajacej nie chce wprowadzac, bo boje sie, ze pokaem strace. W sumie to jem i tak tyle, ze jakbym miala jesc jeszcze mniej, to musialabym byc chyba na samej wodzie. Licze, ze jekarz na wizycie za 3 tygodnie pozwoli mi juz biegac, chociaz 1 km :-(
Ja z cwiczeniami czekam do wizyty u lekarza. Na basen bym nie szla, bo szwy jeszcze swieze i mozna cos zalapac. Teraz robie tylko delikatne cwiczenia na brzuch, posladki i uda.

anik ja z basenem czekam do marca.Jak tylko zamocze rane to bol jest straszliwy:-(.Jakos specjanie sie nie oszczedzam.Normalnie nosze małą,podnosze sie napinając mięśnie itd.

U mnie zostało tylko 3 kg do wagi przedciążowej :tak::-D Mały na pewno i to wyssa więc dieta nie będzie potrzebna :-D czekam tylko na koniec połogu i troszkę ćwiczeń na brzuszek porobię ;-)

ja również jestem po cesarce i widzę sama po sobie, że jeszcze sporo czasu minie zanim wezmę się za jakieś ćwiczonka :-( skóra nad i pod raną jest twarda, sama rana jeszcze mnie swędzi, ja raczej staram sie oszczędzać, bo jednak boje sie, żeby nie doszło do jakichs komplikacji.... małą jednak czasem ponoszę, bo co mam zrobić jak jestem sama a maleńka płacze :-(
jak na razie mi waga jeszcze idzie w dół, ale ja póxniej od Was urodziłam - jak do tej pory jestem już ok 18 kg na minusie :tak: ale do wagi wyjściowej jeszcze troche mi brakuje, a i tak przed ciążą juz miałam nadwagę, więc długa droga prrede mną....

dziewczyny a czy znacie może jakąś maść na rany?
Nie chciałabym żeby rana po cc była taka twarda i zgrubiała :-( może mozna ją czymś smarować i tym samym uelastycznić skórę wokół rany? :confused:

reklama
U mnie też jeszcze sporo do zrzucenia. Od 2 tygodni waga stoi w miejscu. Spodni z przed ciąży na tyłek założyć nie mogę:-:)crazy:
Jem nie wiele, kolacji to już w ogóle.Nie karmię piersią wiec mały nic ze mnie nie wyciągnie. Boję się, że taka zostanę, brzuchal wisi i ogólnie czuje się wielka jak krowa.

Do góry