reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga;)

reklama
No dziewczynki, chyba jednak ja was pobije. Co ciekawe az tak po mnie nie widac, a jednak ..... 19tc - 13 kg do przodu :szok:
Ale na swoje usprawiedliwienie powiem, ze waze sie tylko podczas wizyty lekarskie (raz w miesiacu), zawsze w ciuchach, i zawsze po podwojnym obiedzie (u mamy i u tesciowej). mam wiec nadzieje, z tak naprawde mam duzo mniej kilogramow :-D

Wkleje z przyjemnoscia, tylko musze je najpierw wykonac. Musze M zaangazowac :). W poprzednije ciazy robilismy "naga" sesje na krotko przed rozwiazaniem. Tym razem jeszcze nie mam zdjec brzuszkowych. Zreszta takie, jak w poprzedniej ciazy to tylko prywatne:zawstydzona/y:. Takie "zdatne do publikacji" musze swiezutkie zrobic.

Ja jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to od razu kupiłam wagę, bo mnie gin postrofował "tylko mi się nie spaś, chyba, ze nie lubisz swojego kręgosłupa..."
I mam już nawyk ważenia się rano i wieczorem :zawstydzona/y: (kurde, no bo wagę mam pod lustrem w łazience, więc jak się maluję do pracy albo zmywam makijaż to staję).
Rano ważę o kg mniej niż wieczorem... Dziś 51,5.

No i zapisuję raz w tygodniu razem ze zmierzonym ciśnieniem i tętnem.

ninja ja się waże tylko co rano bo wieczorem nie chcę miec koszmarów;-)tez mam wage pod lustrem i zawsze po rannym siusiu wskakuje na golaska zeby było mniej :-) na lodówce mam wywieszony rozkład tycia na cała ciaże i obok tych "prawidłowych" wynikow wspisuje swój - no i na razie sie super mieszczę ale ten rozkład przewiduje przytycie 14 kg a tyle to nie chce:no: z tym cisnieniem i tętnem to mi podpowiedziałas bo w sumie mam taki fajny elektroniczny ciśnieniomierz to co mi szkodzi zapisac jak i tak mierzę:-)

reklama
ja sie tez tylko u lekarza waze i w 13 tygodniu bylo prawie 2 kg na plusie. Teraz pewnie juz ze 3 ale dokladnie bede wiedziec 24 po wizycie. W poprzedniej przytylam wlasnie 14 kilo i po 6 tygodniach nie bylo juz prawie nic z tych kilogramow - jakos tak waga leciala na leb na szyje.
A co do zapisywania cisnienia i wagi to bardzo fajny pomysl. W poprzedniej ciazy po kazdej wizycie dostawalam taka karteczke a teraz nie wiec nawet nie wuiem na czym stoje bo w tutejszej karcie ciazy zapisuja tylko terminy wizyt i tyle:-(

Do góry