reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciąży

Ja mam ostatnimi czasy napady... Właśnie idę bigosik odgrzać :)
Przedwczoraj strasznie mi się chciało zupki grzybowej i zrobiłam... pierwszy talerz niedojedzony był a już byłam najedzona niestety...

reklama
U mnie 6kg na plusie i coraz większy apetyt. Dziewczyny, nie ma co się przejmować na zapas, ważne by maleństwa rosły zdrowo, a kilogramy będziemy zrucać po ciąży:-)

Dziwne macie te położne. Ja co wizytę idę zestresowana że przytyłam za dużo a położna mnie pociesz że to jest norma i mam się nie przejmować a zaznaczę że przytyłam już 11kg. Mówiła też że normą jest przytycie między 8kg-30kg w czasie całej ciąży i jeżeli przekroczy się te 30kg to trzeba się wtedy martwić.

Wiecie co ja w życiu się z położną nie widziałam, jak to jest że Wy z nimi rozmawiacie??
Ja mam tylko wizyty u gina i tyle !!

Ja zanim wejdę do gabinetu, to położna mierzy mi ciśnienie i waży mnie. Do tego jeszcze zawsze pobiera mi krew, ale to tylko jak idę na wizytę w przychodni.

A ja zaczynałam z wagą 56,4 a teraz jest 57,6. I ciesze sie bardzo bo potem bedzie łatwiej zrzucic. A lekarz mowi ze z dzidzią wszystko ok, i wcale nie musze duzo przytyć. :)

reklama
Po prostu nie każdy lekarz ma w gabinecie położną. Mój sam mi mierzy ciśnienie, a na wagę włażę i osobiście podaję mu, ile wyszło :-)

Do góry