reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciąży

ja waze sie sie w domku.. bo akurat jak byłam na pierwszej wizycie to podałam wage z wagi łazienkowej i od tamtej pory kazała sie wazyc przed wizytą na swojej i wynik podawac... cisnienie tez mierzy sama w gabinecie.. hihi bo jest w nim sama:D:D

reklama
wiem od mojej położnej że warto przed ciążą wybrać sobie położną środowiskową i poznać ją. Może zadzwoń do przychodni i umów się z nią na małą pogadankę i dowiesz się co i jak z tym przychodzeniem po porodzie i wogóle

Ja dzisiaj wyliczyłam, że przytyłam już 13,5kg. Pierwsze 6kg przytyłam na początku ciąży, a teraz to średnio tyję 1,5 - 2 kg na miesiąc. Chciałabym żeby się skończyło góra na 85kg. Mam nadzieję, że przytyję jeszcze 4,5kg. Ciekawe jak to będzie...
Dziewczyny, a czy Wy zaczynacie już puchnąć. Zastanawiam się kiedy zaczyna się -chyba- zatrucie ciążowe. Moja koleżanka w ciąży starsznie puchła, bo zatrzymywała jej się woda w organiźmie. Zastanwiam się od którego m-ca mogę się spodziewać takiego zatrzymywania i jak go ewentualnie uniknąć...

zatrzymywania wody nie unikniesz. To naturalna reakcja organizmu i jedne mają bardziej inne mniej. A zatruciu ciążowemu sprzyja właśnie zatrzymywanie wody ale objawem jest też wysokie ciśnienie i białkomocz, a zwykłe zatrzymywanie wody to normalka. No zostaje trzymanie nóg wyżej, unikać długiego siedzenia i stania a czasem i to nie pomaga i trzeba przetrwać :)

Mi wczoraj na wizycie waga wykazała 58 kg, czyli jestem już 7kg "na plusie". Od ostatniego ważenia 2 tygodnie temu przybyło mi trochę ponad 2 kg.

reklama
wczoraj u ginka waga pokazała plus 14 kg.przez ostatnie dwa tyg.przybyło 1.5 kg.czuję się jak małe słoniatko,a gdzie jeszcze do końca....dopiero 27 tydz...

Do góry