reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

reklama
A ja od początku ciąży przytyłam ok 5-6 kg ale na początku po dwóch pobytach w szpitalu i wymiotach schudłam trochę. Teraz jem normalnie a i słodyczy sobie nie odmawiam. Według różnych kalkulatorów i przeliczników powinnam podczas ciąży przytyć max 11-12 kg bo przy mojej wadze więcej nie powinnam. Może mi się tak uda. Tym bardziej, że obawiam się, że u mnie może się odezwać cukrzyca ciążowa bo na czczo mam cukier w górnych granicach.

Hej dziewczyny Ja od dluzszego czasu nie wchodze na wage jak przekroczylam 10 kilo na plusie :) Zwaze sie dopiero u poloznej.Ale u mnie to dziwny przypadek bo Ja slodyczy na poczatku i owocow nie jadlam bo mi po nich nie dobrze bylo i po 10 tygodniu duzo wymiotowalam a i tak ciagle tylam gdzie niby malo jadlam i czesto wymiotowalam i zero slodyczy czyli po czym tylam nie jadlam za dwoch ale czesciej ale jak liczylam to bylo ok 5 posilkow. Na sniadanie teraz jem np 2 kanapki i jestem pelna po nich a wciaz troche tyje wiec ja nie wiem co to ma byc a dziecko w normie sie rozwija.Wyniki wszystkie mam ok a w pierwszej ciazy przytylam 21 kilo.Ale pocieszam sie bo zgubilam 18 kilo w 8 tygodni a potem kolejne 10 wiec naprawde nie ma sie czym martwic da sie to zgubic i JA juz to sprawdzilam na sobie.I chyba jest cos w tym ze ile masz przytyc tyle przytyjesz bo u mnie tego inaczej nie potrafie wyjasnic.

Dziewczyny, dzieki za pocieszenie. Jakos mi tak lzej :happy: - przynajmniej na duchu ;-). Moja mama mnie tylko "dobija" mowiac, ze i tak najwiecej przytyjw w 7. miesiacu :-(
No ale jestem gotowa na takie "poswiecenie"dla dobra mojego maluszka :-)

Dziewczyny, dzieki za pocieszenie. Jakos mi tak lzej :happy: - przynajmniej na duchu ;-). Moja mama mnie tylko "dobija" mowiac, ze i tak najwiecej przytyjw w 7. miesiacu :-(
No ale jestem gotowa na takie "poswiecenie"dla dobra mojego maluszka :-)
a ja slyszalam ze do 7 miesiaca sie najwiecej tyje! ;)

waga wyjsciowa 58 kg ...
8 tydzień -56kg
14 tydzień -55,5kg
19 tydzien 56,5kg
23 tydzien dzisiejsza waga 57,3kg na +1.3 kg .... cos sie dzieje z tym co jem :/

Ostatnia edycja:
a ja slyszalam ze do 7 miesiaca sie najwiecej tyje! ;)

Nie mam pojecia, to moja pierwsza ciaza. Wiem jedynie, ze pozniej dzidzia nabiera na siebie troche tluszczyku, jeszcze rosnie- wiec to zapewne tez wazy. Moze uda mi sie nie wygladac jak slon. Z reszta- tycie, tyciem- zawsze jakos mozna zrzucic chociaz troche. Najbardziej przeraza mnie wizja rozstepow :(

claudia4you kochana przy tej ciazy to mozna powiedziec ze wogole nie schudlam jak z Tomaszkiem w ciaze zaszłam to z 56 zleciałam na 47!! a w gruncie rzeczy jak rodziłam to wazyłam 64 :) mysle ze zaraz zaczne nabierac wiecej ciałka w sumie ciagle jestem w ruchu za Tomaszkiem

reklama
Hm, a u mnie waga stanęła w miejscu i ja nadal jedynie 2 kilo na +...
Z czego Bejbik waży 0,925 kg...

Ale skoro lekarz twierdzi, że jest ok, to nie zamierzam się przejmować tym, że jestem podżerana od środka :-D

Do góry