reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciąży

monciaa-Ja bardzo dużo tłukę,przeważnie talerzy,niestety nie w ciąży tylko normalnie:eek: a odkąd zaciązyłam jeszcze nic nie stłukłam.

reklama
Ja już po wizycie. Od ostatniego badania przytyłam 2 kg, więc lekarz powiedział ,że jest dumny :-D Do tej pory tyłam 3-4 kg w ciągu 3 tygodni. Teraz przytyłam tylko 2kg (jak dla mnie to było na wadze 1,5 kg ale lekarz uparł się na 2 kg) :-) Powiedział, że spokojnie mogę tyć, bo nie widać po mnie ile ważę. Wszystko idzie w brzuchol.
Cieszę się bardzo, bo co wizyta to lekki opr zbierałam, a tu dzisiaj niespodzianka.

U mnie waga juz pokazala 53kg... W sumie mam juz 6kg na plusie. Jak bede tyc w takim tempie to moze byc ciezko- i to doslownie.

Ja jestem na plusie 4,5 kg i dziś odwiedziłam koleżanki w pracy i powiedziały, ze nic nie przytyłam , tylko brzuszek sie ładnie zaokrąglił i bardziej cycata się zrobiłam :) O matko, a tu jeszcze pewnie w cycki pójdzie....

Co do roztargnienia, to ja mam ten sam problem...wczoraj poszłam oddać mocz na badnia, a nie wzięłam ze sobą skierowania, dobrze, że pani była wyrozumiała i mi przyjęła ....a na poczatu, tez mi duzo rzeczy z rak leciało, teraz odpukać, jakoś przeszło:)

pewnie my cięzarówki tak mamy:)
Ja lacznie na plusie 9 kg,cycata się zrobiłam ,brzucho mam spory,i troszkę w schabki,i uda mi poszło,dziś mąż się śmiał bo nie mogłam zalożyć skarpetek,a co będzie póxniej????na boso będę dreptać.....:) a już o pomalowaniu paznokci u nóg nie wspomnę:(

pewnie my cięzarówki tak mamy:)
Ja lacznie na plusie 9 kg,cycata się zrobiłam ,brzucho mam spory,i troszkę w schabki,i uda mi poszło,dziś mąż się śmiał bo nie mogłam zalożyć skarpetek,a co będzie póxniej????na boso będę dreptać.....:) a już o pomalowaniu paznokci u nóg nie wspomnę:(

pózniej skarpetki itp będzie Ci mąż zakładał:))gorzej będzie z malowaniem paznokci hihhi.Mi równiez poszło w bioderka:( a do przodu mam juz 13 kg:(

marta70-za paznokcie niestety podziękuję bo pomalował mi jak bylam w ciąży z synem-wyszlo oszalamiająco-drugi raz nie chcę :)Nie dość ze pomalowal płytkę paznokciową we wszystkie strony to jeszcze zahaczył oo palce.I obrazil się na mnie ,ze tak się starał,a ja jestem niezadowolona.(ma duże ręce i bylo mu ciężko,a się bardzo staral)hi hi hi teraz mi się śmiać chce

Aniwar-Ja też tak jak hipotamica się czuję...mój się śmieje ze niedługo będzie musiał futryny poszerzać bo rosnę wszerz.Niedlugo to będzie widać brzuch....później długo,dlugo nic...a później resztę mnie:)
Z pupy i ud zgubilam,biodra mam tylko szersze po porodzie o 2 cm w obwodzie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja od początku ciązy mam tak7,5 kilo na plusie. Niby mieszczę sie w normie i tyje w równym tempie. Brzuchol wcale nie jest wielki za to poszlo mi troche w pupe i uda. Generalnie czuje sie jak hipopotam. Nie ukrywam ze troche mnie to doluje. Tak sie zastanawiam jak Wy tyjecie czy tylko w brzuch czy wszedzie porowno? Ja tyje chyba na okraglo (tak to sie chyba mowi). Boje sie ze jak urodze to z pupy i ud nie bede mogla pozbyc sie tego nieszczesnego tluszczyku. Z brzucha pewnie zejdzie w miare szybko. Skora po jakims czasie sie zejdzie i bedzie w miare ok ale co z reszta:-(
Jak to jest u was?

reklama
ja tyje wszędzie a najwięcej to chyba w cyckach mi doszło:) na początku ciaży odrazu o jeden rozmiar a teraz zaś ze stanika wychodzą :/ i w biodrach mam +5cm co mnie dołuje bo ja z tych szerokobiodrowych i teraz mam mega żyć hehe :D i też czuję się jak słonica ale to głownie z powodu nóg bo miałam takie fajne łydki i kostki a teraz to dwa wielkie kołki spuchnięte. Mój mi ciągle gada "nie jesteś gruba, jesteś w ciąży" :)

Do góry