reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

monciaa-Ja bardzo dużo tłukę,przeważnie talerzy,niestety nie w ciąży tylko normalnie:eek: a odkąd zaciązyłam jeszcze nic nie stłukłam.

reklama
Ja już po wizycie. Od ostatniego badania przytyłam 2 kg, więc lekarz powiedział ,że jest dumny :-D Do tej pory tyłam 3-4 kg w ciągu 3 tygodni. Teraz przytyłam tylko 2kg (jak dla mnie to było na wadze 1,5 kg ale lekarz uparł się na 2 kg) :-) Powiedział, że spokojnie mogę tyć, bo nie widać po mnie ile ważę. Wszystko idzie w brzuchol.
Cieszę się bardzo, bo co wizyta to lekki opr zbierałam, a tu dzisiaj niespodzianka.

U mnie waga juz pokazala 53kg... W sumie mam juz 6kg na plusie. Jak bede tyc w takim tempie to moze byc ciezko- i to doslownie.

Ja jestem na plusie 4,5 kg i dziś odwiedziłam koleżanki w pracy i powiedziały, ze nic nie przytyłam , tylko brzuszek sie ładnie zaokrąglił i bardziej cycata się zrobiłam :) O matko, a tu jeszcze pewnie w cycki pójdzie....

Co do roztargnienia, to ja mam ten sam problem...wczoraj poszłam oddać mocz na badnia, a nie wzięłam ze sobą skierowania, dobrze, że pani była wyrozumiała i mi przyjęła ....a na poczatu, tez mi duzo rzeczy z rak leciało, teraz odpukać, jakoś przeszło:)

pewnie my cięzarówki tak mamy:)
Ja lacznie na plusie 9 kg,cycata się zrobiłam ,brzucho mam spory,i troszkę w schabki,i uda mi poszło,dziś mąż się śmiał bo nie mogłam zalożyć skarpetek,a co będzie póxniej????na boso będę dreptać.....:) a już o pomalowaniu paznokci u nóg nie wspomnę:(

pewnie my cięzarówki tak mamy:)
Ja lacznie na plusie 9 kg,cycata się zrobiłam ,brzucho mam spory,i troszkę w schabki,i uda mi poszło,dziś mąż się śmiał bo nie mogłam zalożyć skarpetek,a co będzie póxniej????na boso będę dreptać.....:) a już o pomalowaniu paznokci u nóg nie wspomnę:(

pózniej skarpetki itp będzie Ci mąż zakładał:))gorzej będzie z malowaniem paznokci hihhi.Mi równiez poszło w bioderka:( a do przodu mam juz 13 kg:(

marta70-za paznokcie niestety podziękuję bo pomalował mi jak bylam w ciąży z synem-wyszlo oszalamiająco-drugi raz nie chcę :)Nie dość ze pomalowal płytkę paznokciową we wszystkie strony to jeszcze zahaczył oo palce.I obrazil się na mnie ,ze tak się starał,a ja jestem niezadowolona.(ma duże ręce i bylo mu ciężko,a się bardzo staral)hi hi hi teraz mi się śmiać chce

Aniwar-Ja też tak jak hipotamica się czuję...mój się śmieje ze niedługo będzie musiał futryny poszerzać bo rosnę wszerz.Niedlugo to będzie widać brzuch....później długo,dlugo nic...a później resztę mnie:)
Z pupy i ud zgubilam,biodra mam tylko szersze po porodzie o 2 cm w obwodzie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja od początku ciązy mam tak7,5 kilo na plusie. Niby mieszczę sie w normie i tyje w równym tempie. Brzuchol wcale nie jest wielki za to poszlo mi troche w pupe i uda. Generalnie czuje sie jak hipopotam. Nie ukrywam ze troche mnie to doluje. Tak sie zastanawiam jak Wy tyjecie czy tylko w brzuch czy wszedzie porowno? Ja tyje chyba na okraglo (tak to sie chyba mowi). Boje sie ze jak urodze to z pupy i ud nie bede mogla pozbyc sie tego nieszczesnego tluszczyku. Z brzucha pewnie zejdzie w miare szybko. Skora po jakims czasie sie zejdzie i bedzie w miare ok ale co z reszta:-(
Jak to jest u was?

reklama
ja tyje wszędzie a najwięcej to chyba w cyckach mi doszło:) na początku ciaży odrazu o jeden rozmiar a teraz zaś ze stanika wychodzą :/ i w biodrach mam +5cm co mnie dołuje bo ja z tych szerokobiodrowych i teraz mam mega żyć hehe :D i też czuję się jak słonica ale to głownie z powodu nóg bo miałam takie fajne łydki i kostki a teraz to dwa wielkie kołki spuchnięte. Mój mi ciągle gada "nie jesteś gruba, jesteś w ciąży" :)

Do góry