reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciąży

reklama
Super? Waga w ciąży na minusie i to po 20 tygodniu chyba nie jest powodem do zadowolenia. Oczywiście nie chodzi mi o to, żeby teraz wystraszyć malutk_ą, ale dziwi mnie podejście klaudoosa.

kashyaa ja dopiero teraz zaczęłam tyć więc to nic dziwnego, bo dopiero teraz zaczął mi brzuch rosnąć więc należy najpierw zapytać malutką jak duży ma brzuch...:)

Niektóre dziewczyny na początku ciązy chudną zamiast tyć....a jak poźniej powoli przybierają ,to może być tak ze jeszcze nie zdąża dogonić swojej wcześniejszej wagi.Jak bylam na usg to rodziła babeczka właśnie i jej mama powiedziala mi ze przytyła tamta tylko 4 kg przez całą ciążę (ale najpierw właśnie chudła), a dziecko ważyło 3950.

0,5 kg to po dobrym obiadku więcej:)he he

No, pewnie nie ma reguły:) Ważne, żeby dziecko było zdrowe:) Niektóre dziewczyny pewnie tracą wagę, jeśli np. wymiotują w 1 trymestrze, inne nie, to tak jak z tymi rozstępami...

A ja jak byłam teraz w szpitalu i czekałam na USG, to siedziały ze mną dwie dziewczyny po cesarce i jedna z nich mówiła mi, że w poprzedniej ciąży przytyła ponad 50 kg. Zaczynała z wagą 57, a skończyła 110. Ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć...

No mi też jest ciężko uwierzyć w te 50 kg.30 to bym sie zgodziła...moja kumpela przytyła 30 kg,ale cięzko jej bylo była cała spuchnięta,obrzęki wszędzie ręce jak balony nogi jak balony....masakra...przyplątalo jej się zatrucie i miala cc

a przytyłam26,ale masakra,nog nie moglam zgiąć do końca zeby usiąść w wannie a do wstania to już dźwig trzeba było wzywać:)
Dobrze ze maż byl w domu bo bym tak siedziała w tej wannie jak ta sierota

Ostatnia edycja:
Super? Waga w ciąży na minusie i to po 20 tygodniu chyba nie jest powodem do zadowolenia. Oczywiście nie chodzi mi o to, żeby teraz wystraszyć malutk_ą, ale dziwi mnie podejście klaudoosa.
no dla mnie super! tez bym tak chciala, bo dziecko czerpie z zapasiku mamusi i przez to sie chudnie. kolezanka schudla w ciazy 10kg w sumie i w ostatnich mies nabrala 4kg- a dzidzia 3390, ja tez bym tak chciala! mi lekarz pow ze prawdopodobnie schudne bo dzidzia bedzie czerpala zapasy- no niestety u mnie sie nie sprawdzilo!
i wierze ze dziewczyna przytyla 50kg, ja w ciagu poltoraroku wprawdzie ale przytylam 70!!!!! kg z wagi 76 skoczylam do 146kg jak mi ktos nie wierzy z checia udowodnie fotkami;) a juz teraz przytylam ponad 20kg i musze sie strasznie pilnowac bo potrafie 4kg tygodiowo przytyc!!! teraz po tej grypie stracilam 3kg w ciagu 3 dni.

klaudoss jak?? sama nie wiem duzo jem i pije ale ostatnio zaczelam duzo spacerowac bo na hokeja chodzimy na nogach a tyo odemnie z domu ponad 35 min piechota. z michaska tez tak mialam, ze pierwsze pol ciazy malo mi przybywalo i dopiero od 22 tyg zaczelam regularnie przybierac na wadze zreszta teraz wyszlo, ze dzidzia w 21 tyg a nie tak jak z okresu koncowka 22

reklama
klaudoss jak?? sama nie wiem duzo jem i pije ale ostatnio zaczelam duzo spacerowac bo na hokeja chodzimy na nogach a tyo odemnie z domu ponad 35 min piechota. z michaska tez tak mialam, ze pierwsze pol ciazy malo mi przybywalo i dopiero od 22 tyg zaczelam regularnie przybierac na wadze zreszta teraz wyszlo, ze dzidzia w 21 tyg a nie tak jak z okresu koncowka 22
co jak?? ;D

Do góry