reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

JAK JUZ PISAŁAM Waga wyjściowa 56,5 kg/173cm
10 tydz +5,5 kg
13 tydz +0,5 kg czyli 6kg w pierwszym trymesterze
16 tydz +7 kg (masakra trochę duzo jak na 3 tygodnie) = 69 kg ;-) tyle jeszcze nigdy nie ważyłam heh, 60kg nie udało mi sie jeszcze przekroczyć, kiedys musi bys ten pierwszy raz:tak:, ale wczoraj u rodziców się wazyłam i 2 kilogramy spadłam od ostatniej wizyty, a nie będę się przejmować, ciąza to uroczy czas... po ciąży będę się martwić:tak:i odchudzać:-)
Też słyszałam, że słodkie to dziewczynka i lubie słodkie, lody, jagodzianki, paczki mniam:-p więc może będzie dziewczynka:-)

reklama
dziewczyny ja mam na + 16kg!!!!!!!!!! a brzucha dalj zbytnio nie widac, niestety mam tendencje do tycia:( i trudno wage utrzymac w miejscu.

Blondi na kiedy masz termin porodu? bo ogladam nasze suwaczki, niby ten sam tydzien ciazy( tzn, ja OM mam 19t5d) a inny czas do porodu

Ostatnia edycja:
klaudoos widzę, że już trochę Ci się przytyło,ale faktycznie jak ktoś ma tendencje. Ja też mam tendencje do tycia (niestety - w ciągu roku od ślubu przytyłam 10 kg !!!!) ale póki co ważę 70 tak jak ważyłam :-) z tym że u mnie jeszcze brzucha nie widać.

A ja mam 6,5 kg na plusie od początku ciąży :) Z Wiki przytyłam 30 kg. zaczynałam z wagą 50 kg a w dniu porodu miałam 80 kg. Po roku wazyłam już 53 kg :) Teraz zaczynałam z wagą 61,5 :) Przytyło mi się troszkę :) a teraz mam już 68 kg :( MASAKRA. Mam nadzieję, że nie będzie na plusie 30 jak z Wiki

Jak ja byłam w 16tc ważona to wsumie od poczatku tylko mam 1,5 kg na plusie:szok: A wyglądam na znacznie wiecej bo i brzuchal mam duży... no niewiem jak to możliwe:eek::laugh2:

ariska ale fajnie:) Mnie by te plus 3 ucieszyły:)

Mój mąż ostatnio stwierdził, że zbyt mało przytyłam i co to ma byc jak wkońcu w ciązy jestem hihi

joasiab- a tylas jakos systematycznie czy pod koniec ciazy? no ja jestem podlamana troszke ze juz tyle przybylo, ale co tam, w ciagu 2 lat ostatnio jak mnie stymulowali by zajsc przybylo mnie jeszcze raz czyli 70kg. mam nadzieje ze nie przekrocze 30kg, teraz sie pilnuje choc co tu sie mozna pilnowac. w pierwszych 2 tyg ciazy od razu przytylam 8kg!!!

klaudoos ja w zasadzie od początku tyłam. Miałam zagrożona ciążę, cały czas leżałam. miałam okropne kłopoty z nerkami i byłam strasznie popuchnięta. 4 dni po porodzie miałam już 20 kg mniej.

reklama
Do góry