reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

Hej, ja tez naczytałam się o przybieraniu na wadze w czasie ciąży i tak jak pisze Izu- podają, żeby nie przytyć więcej niż 16 kg, ale jak to zrobić ? Miejmy nadzieje, że uda nam się jakoś przed tymi zbędnymi kilogramami obronić:)

reklama
Nie wiem czy się mylę, czy nie, ale wydaje mi się, że przybieranie na wadze w ciąży to pewien schemat genetyczny. W mojej rodzinie od strony mamy wszystkie kobiety nie tyły zbyt dużo 10-16 kg (babcia, ciotki, siostra, kuzynki). Znam natomiast rodzinę, gdzie z kolei było na odwrót - kobiety tyły 20-30 kg, ale jak się na nie patrzy to w życiu bym nie uwierzyła :no: Są normalnych gabarytów :tak:;-)

A jak było z waszymi mamami, babciami czy siostrami?

Weronika, to przykre. Przepraszam jeśli uraziłam bądź przyczyniłam się do przykrych wspomnień :( Nie miałam takiego zamiaru.

moja mama nie przytyła za dużo w żadnej z 3 ciąż, jest raczej drobna.
Ja mam raczej figurę po tacie - on jest mocno zbudowany i tęższy.
Muszę zapytać taty siostry, wszystkie siostry mojego taty są słusznych rozmiarów, także chyba w tą stronę rodziny się wdałam ;-)

Racja Żabko szczytem moich marzeń też nie jest waga 80kg :no: ale na chwilę obecną liczy się dla mnie tylko szkrabik w brzuszku i jemu ma być dobrze :tak: a już raz udało mi się tak ładnie schudnąć ;-) bo 24 kg :szok: a poza tym po porodzie będę miała znacznie więcej zajęć niż do tej pory :tak: będzie kiedy spalić zbędny tłuszczyk :tak:
mam nadzieje ze tak bedzie ale duzo zalezy od genow tezi tendencji do tycia i mozliwosci chudniecia ale tym sie bedziemy martwic potem :-)
no niestety słodycze to są puste kalorie :tak: ja się bardzo obawiałam jak to będzie w ciąży bo normalnie lubiłam batoniki i inne czekoladowe rarytasy, ale na szczęście odkąd jestem w ciąży to nie mogę patrzeć na czekoladowe produkty :-) za to frankfurterki to zagryzałabym co chwilę
ja tak samo a od kiedy w ciazy jestem to na slodkie patrzec niemoge i zabronilam mojemu m przynosic jakiekolwiek ciastka z pracy hihihihi za to non stop jem pomidory i ogorki i ewentualnie serek topiony :-) moze dlatego nietyje :-)

Do tej pory lubiam slodkie a teraz brak zainteresowania

Podobno z zachcianek na okreslone potrawy mozna wywnioskowac jaka bedzie plec.
Proponuje wiec zebysmy napisaly jakie zachcianki i jaka plec dziecka )jak juz bedziemy wiedziec sprawdzimy poprawnosc teorii

przyklad

slodkie - dziewcyznka

kwasne - chlopczyk:-)

Ja też słodkiego nie bardzo dużo umiem zjeść, bardziej mnie bierze na kwaśne,

a co do wagi to stoję w miejscu na razie.
Pomimo iż w sobotę zaczynam 4 miesiąc.

14 tydzień jak się zaczyna to jest już 4 miesiąc??

reklama
Do tej pory lubiam slodkie a teraz brak zainteresowania

Podobno z zachcianek na okreslone potrawy mozna wywnioskowac jaka bedzie plec.
Proponuje wiec zebysmy napisaly jakie zachcianki i jaka plec dziecka )jak juz bedziemy wiedziec sprawdzimy poprawnosc teorii

przyklad

slodkie - dziewcyznka

kwasne - chlopczyk:-)
to sie wcale niesprawdza znam duzo przypadkow gdzie dziewczyny zajadaly sie kwasnym a mialy dziewczynki mnie bardzo smakoja cytrynowe rzeczy wiec zobaczymy ale z corcia jadlam wszystko co popadnie
Ja też słodkiego nie bardzo dużo umiem zjeść, bardziej mnie bierze na kwaśne,

a co do wagi to stoję w miejscu na razie.
Pomimo iż w sobotę zaczynam 4 miesiąc.

14 tydzień jak się zaczyna to jest już 4 miesiąc??
prosze to sa 2 rozpiskijaki tydzien jaki miesiac na 2 sposoby liczone :-)

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III