reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

to sie wcale niesprawdza znam duzo przypadkow gdzie dziewczyny zajadaly sie kwasnym a mialy dziewczynki mnie bardzo smakoja cytrynowe rzeczy wiec zobaczymy ale z corcia jadlam wszystko co popadnie

prosze to sa 2 rozpiskijaki tydzien jaki miesiac na 2 sposoby liczone :-)

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

Dzięki
jestem już w 2 trymestrze :-D

reklama
Dzis u gina sie wazylam i waga pokazala 52kg. Na ostatniej wizycie 21 czerwca bylo 50kg. W sumie od poczatku ciazy narazie +3kg ale czuje jakby bylo wiecej. W poprzedniej ciazy przytylam 17kg- mam nadzieje ze teraz bedzie jakims cudem mniej.

Dzis u gina sie wazylam i waga pokazala 52kg. Na ostatniej wizycie 21 czerwca bylo 50kg. W sumie od poczatku ciazy narazie +3kg ale czuje jakby bylo wiecej. W poprzedniej ciazy przytylam 17kg- mam nadzieje ze teraz bedzie jakims cudem mniej.

chudzina z Ciebie :-D

To ile Ty masz wzrostu??

z tymi zachciewajkami to roznie bywa, moja przyszla bratowa jak byla w ciazy to zajadala sie slodyczami i urodzila chlopca. ja z reguly nie moglam patrzec na slodkie ale zajadalam sie owocami zamiast slodyczy i w sumie przytulam 13 kilo.

o i mi się przyda ... matko niedługo zaczynam 5 miesiąc ale ten czas leci
no ja w niedziele zaczynam 5 miesiac ale fajnie a jeszcze 2 tygodnie i bedzie polowa ciazy 20 tygodni :-) a potem juz szybciej zleci :-) mi napewno szybciej zleci bo jak jest przedszkole to mi dni szybciej leca i sa bardziej zorganizowane :-)

po czwartkowej wizycie 1,5kg w dół

mam powtórkę z poprzedniej ciąży do końca 5 miesiąca chudłam a później raz dwa kg popędziły do przodu ... a jadłam tak samo ....

z tym kwaśnym nie do końca się zgodzę ;) z Gabi jadłam cytryny na kilogramy od słodkiego mnie odrzucało i co ?? dziewczynka ;)

a teraz mam ochote raz na słodkie, raz na słone raz na kwaśne ... i bądz tu mądry :-)

żabka najbardziej mi się dłużył ostatni miesiąc ciąży było strasznie gorąco a mała mi się tak rozpychała w brzuchu ze chciałam już jak najszybciej rodzić :)

Ostatnia edycja:
ja dzisiaj z ciekawosci sie zwazylam bo ostatnio dzidzia daje w kosc i wymiotuje no i 1 kilo mniej od wtorku :-( i juz 74 na wadze

reklama
Claudia4you- Chudzina ;-D moze i jestem ale od pasa w gore a tylek to ja mam kobiecy hihi. Mam 161cm wzrostu. W poprzedniej ciazy zaczynalam z waga 53kg i skonczylo sie na 70kg z czego 8kg udalo mi sie zrzucic dieta dopiero po pol roku od porodu. Teraz mam nadzieje ze na 65kg sie skonczy.

Do góry