reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

Waga przed ciążą66 cztery przybyło już przed ciążą chyba organizm się już przygotowywał.teraz69czyli 3kg do przodu!!!
W poprzedniej ciąży 69 ważyłam pod koniec hm!

reklama
U mnie waga początkowa 58kg a teraz 68 kg i za każdym razem lekarz mi mówi że za dużo a ja wcale tak dużo nie jem.

To chyba nie ma reguły :-) bo ja na prawdę jem za dwoje, dużo więcej na pewno niż przed ciążą, a 4 kg, które przytyłam to nie wydaje mi się bardzo dużo :-)

Ja tu się bałam o swoją wagę a widzę że mieszczę się w średniej:tak:
Waga początkowa 69
waga dzisiejsza (21tc) 75
Czyli +6
(z moich obserwacji a teraz z karty ciąży)
Początkowa(8tc) 72,3
Dzisiejsza 75
Więc 3,5 na plusie

moja waga startowa 58,5kg
ostatnie ważenie w 22tc 63,5kg z czego 0,5kg to synuś :)
kiedyś trafiłam na stronkę z kalkulatorem obliczającym na podstawie wzrostu i początkowej wagi, ile średnio powinnyśmy ważyć w kolejnych tygodniach:
Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl
ale jakoś nadal nie mogę sobie wyobrazić, że pod koniec ciaży wg niego będę ważyć ponad 70kg!:szok:

moja waga początkowa 72 kg., obecnie jakieś 78kg o ile moja waga nie kłamie :-) tak więc 6 kg do przodu.
jak na mnie to nie jest zle, i mam nadzieje ze za dużo nie przytyje bo w poprzedniej ciązy pobiłam rekordy (gdzyż zaczeła mi sie woda w organizmie zatrzymywać) i potrafiłam w ciągu miesiąca przytyć 6 kg.:no:

moja waga początkowa 72 kg., obecnie jakieś 78kg o ile moja waga nie kłamie :-) tak więc 6 kg do przodu.
jak na mnie to nie jest zle, i mam nadzieje ze za dużo nie przytyje bo w poprzedniej ciązy pobiłam rekordy (gdzyż zaczeła mi sie woda w organizmie zatrzymywać) i potrafiłam w ciągu miesiąca przytyć 6 kg.:no:
Ja w I ciąży od 30tc do 34tc przytyłam 10kg-własnie w tego powoduco u Ciebie.Co objawiło sie pięknymi rozstępami na brzuchu,nogach,rękach:-(

reklama
Do góry